Tollaslabda: évad eleji érmek az utánpótlástól

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.02.14. 09:05
null
A tollaslabda-utánpótlás az elmúlt napokban a felnőtt ob-n és a korosztályos nemzetközi mezőnyben is megmutatta a tudását; a hazai szövetség főtitkárát, Joó Melindát kérdeztük az évad elején.

Ahogyan február első hetében beszámoltunk róla, több utánpótláskorú tollaslabdázó is felállhatott a dobogóra a pécsi felnőtt országos bajnokságon. A fiatalokra ezt követően nem várt sok pihenő, hiszen készültek a múlt hét második felében megrendezett Multi Alarm junior nemzetközi versenyre, aminek szintén Pécs adott otthont. 

A magyar érmek pedig azon sem maradtak el: Mesterházy Milán egyesben harmadik, a fiú párosok között pedig második lett, utóbbiban Horváth Csanád oldalán, míg Horváth Hart Petrával vegyesben is bronzérmet szerzett.

„A mindenkori U19-es korosztálynak, annak legjobbjainak szerintem már illik megmutatni a tudását a felnőttek országos bajnokságán, az mindig örömteli, ha juniorkorú dobogósoknak tapsolhatunk az eseményen – kezdi az MTLSZ főtitkára, Joó Melinda. – Az U19-esek között Csanád és Petra duója a vezető páros, ezt bizonyították az ob-n megszerzett ezüstéremmel is, de a nemzetközi mezőnyben is bizonyítanak, a múlt hét végén is dobogóra állhattak a korosztályos nemzetközi versenyen. Ami egyébként

Idén U19-es Európa-bajnokságot rendeznek majd, ilyenkor az esztendő korábbi megméretései népesebb mezőnnyel zajlanak, ráadásul más kontinensről is érkeztek indulók.”

Mestrerházy Milán Forrás: MTLSZ

Az emlegetett U19-es Eb az év célversenye a fiataloknak, az esemény részletei azonban még most körvonalazódnak.

„Annyit már tudunk, hogy Spanyolország rendezi majd meg a kontinensviadalt, a nyári szezon helyett novemberben. Általában a magyar az egyik első az európai körversenyek közül, így az események sora most indul majd be igazán a junioroknak. Ami újdonság, hogy a csehekkel, a lengyelekkel és a szlovákokkal igyekszünk nyárra közös felkészülést szervezni; ez nagyon jót tenne a fiataloknak. Nem szabad elfeledkezni az U15-ösök Európa-bajnokságáról sem, ők szeptemberben mérethetik majd meg magukat, az első ilyen jellegű versenyük lesz a pályafutásukban.”

(Kiemelt képünk forrása: MTLSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik