Vizes Eb: Rasovszky Kristóf negyedik lett 5 kilométeren

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2021.05.12. 16:12
null
Rasovszky Kristóf negyedik lett 5 kilométeren a vizes Eb-n (Fotó: Derencsényi István)
Rasovszky Kristóf lemaradt a dobogóról öt kilométeren: a táv címvédője a negyedik helyen végzett a Lupa-tavon szerdán délután a budapesti vizes Európa-bajnokságon.

 

 

Szinte végig jól festett ez az öt kilométer – a körülmények már kevésbé voltak tetszetősek. Ugyan pazarul felépítették a helyszínt a szervezők (csak a nézők hiányoztak...), ám az időjárás szerda délutánra kezdett csúnyára fordulni: míg délelőtt, a nők öt kilométeres versenyén tűzött a nap, az ember az árnyékot kereste inkább, a férfiak legrövidebb távját délután már jóval hűvösebb-szelesebb körülmények között rendezték meg, s félő volt, hogy menet közben akár az ég is leszakad.

„Mi attól nem ijedünk meg, ez nyílt víz” – jegyezte meg ennek kapcsán Gellért Gábor szövetségi kapitány, utána viszont lesietett a partra, merthogy Rasovszky Kristóf vezette a mezőnyt.

És akkor már jó ideje.

Csakhogy az utolsó egyenes nem úgy sikerült, ahogyan azt eltervezte világbajnokunk, meg aztán ahogyan a verseny végén elmondta, mások is érmet akartak szerezni, és a nagy tülekedés során a magyar kiválóság beszorult több társa közé, ez meg számára sosem jelent jót.

A negyedik hely miatt viszont nem volt csalódott Rasovszky, merthogy: „Jó kis verseny volt, persze, nem bántam volna, ha éremmel zárom, még inkább örültem volna, ha arannyal, de talán ebben ennyi volt. Sokáig vezettem a mezőnyt, mert mindenki jött előre, de élre állni senki sem akart, az meg úgy nem megy... Az utolsó egyenest talán nem jól raktam össze fejben, de tényleg nem vagyok csalódott, hiszen látszik, hogy jó erőben vagyok – csütörtökön jön a tíz kilométer, ott biztos, hogy újra csatázunk egy jót.”

A számot az olasz Gregorio Paltrinieri nyerte meg a francia Marc-Antoine Olivier és az olasz Dario Verani előtt. A mezőny két másik magyar versenyzője, Betlehem Dávid a 12., Székelyi Dániel pedig a 17. helyen ért célba.

VIZES EURÓPA-BAJNOKSÁG
NYÍLT VÍZI ÚSZÁS, FÉRFI 5 KM
Európa-bajnok:
Gregorio Paltrinieri (Olaszország) 55:43.3 perc
2. Marc-Antoine Olivier (Franciaország) 1.8 másodperc hátrány
3. Dario Verani (Olaszország) 3.3 mp h.
4. RASOVSZKY KRISTÓF 4 mp h.

12. Betlehem Dávid 17.1 mp h.

17. Székelyi Dániel 1:17.7 p h.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik