Nyílt vízi úszás: Fábián Bettina második az egyiptomi vk-n

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2024.03.23. 15:47
Fábián Bettina (Fotó: Kovács Péter, archív)
Fábián Bettina másodikként ért célba az idei világkupa-sorozat nyitó állomásán, az egyiptomi Soma Bay-nél rendezett viadalon, a férfiaknál Betlehem Dávid az ötödik, Rasovszky Kristóf a 13. lett.

Öt magyar indult el a nyílt vízi úszók világkupa-sorozatának első állomásán, Egyiptomban, s bár az utolsó körre a 10 kilométeres viadalon még a 14. helyen fordult Fábián Bettina, hozta szokásos hajráját, és odaért a második helyre – amúgy az utolsó bójánál vezetett Kutasi Gergely tanítványa, ám a világbajnok német Leonie Beck valamivel erősebb és gyorsabb volt a legvégén.

„Próbáltam elöl maradni végig, ez az ötből három körben sikerült – mondta el Fábián Bettina. – Az utolsó kör előtt éreztem, hogy megvan a sebességem, már elsőként fordultam, a német lány gyorsabb volt, lenyúlt a végén. Emiatt azért dühös vagyok, gyakorolnom kell a sprinteket az edzéseken. Megvolt az esélyem az első vk-győzelmemre, de az így még várat magára…”

Olasz Anna a tizenegyedik helyen ért célba.

A férfiaknál Betlehem Dávid szinte végig az élen haladt, a célba azonban végül ötödikként érkezett – a versenyt megelőzően és a dohai világbajnokságot követően betegeskedő Rasovszky Kristóf 13. lett, Gálicz Péter pedig a 28.

„Elégedett vagyok – jelentette ki Betlehem Dávid. – Nem lazítottunk erre a versenyre, csütörtökön még nyolcezer méternél is többet úsztunk edzésen. Ebben ezúttal ennyi volt, de nem bánkódom: még fiatal vagyok, a többiek meg öregednek. Remélem, hónapról hónapra, napról napra jobb leszek, de Párizsig azért még jó néhányszor le kell úszni a távot, hogy legközelebb ne verjenek meg, hanem képes legyek tartani magam végig.”

Rasovszky Kristóf szerencsére talált pozitívumot az úszásában, így nyilatkozott: „Az elejétől a végéig szenvedés volt ez a tíz kilométer. Az a jó, hogy kimondhatjuk, már nem vagyok beteg, vagyis innentől kezdve lehet újra építkezni.”

VILÁGKUPA-SOROZAT, 1. ÁLLOMÁS, SOMA BAY
10 km. Férfiak: 1. Domenico Acerenza (olasz) 1:55:26.40, …5. Betlehem Dávid 1:55.31.60, … 13. Rasovszky Kristóf 1:56.38.10, …10. Gálicz Péter 2:05:56.90. Nők: 1. Leonie Beck (német) 2:04:31.00, 2. Fábián Bettina 2:04:31.0, …11. Olasz Anna 2:04:39.30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik