LEN: Milák, Jansik és Keszthelyi is második lett az Év legjobbja-szavazáson

Vágólapra másolva!
2023.02.16. 19:20
null
Milák Kristóf második lett a szavazáson (Fotó: Árvai Károly)
Mind a három magyar jelölt, a férfi úszóknál Milák Kristóf, a vízilabdázóknál Jansik Szilárd és Keszthelyi-Nagy Rita másodikként végzett az európai szövetség, a LEN szavazásán, melyen az elmúlt év legjobbjaira lehetett voksolni.

 

A LEN közleménye szerint ezúttal a szurkolók is véleményt formálhattak, több mint 70 ezer szavazat érkezett a sportolókra. A rajongóknál mindhárom magyar az első helyen zárt, ugyanakkor a drukkerek voksai csak a végeredmény harminc százalékát tették ki a LEN tagjainak szavazatai mellett.

Az olimpiai bajnok Milákot a román David Popovici előzte meg, aki a budapesti világbajnokságon 100 és 200 méter gyorson aranyérmes lett, majd a római Eb-n a brazil Cesar Cielo Filho cáparuhás 2009-es világcsúcsát megjavítva nyert Milákot megelőzve a rövidebb távon. Popovici 56.16 százalékkal nyerte meg a szavazást, a Duna Arénában 200 méter pillangón saját világrekordját megdöntve győztes, valamint 100-on is aranyérmes Milák 22.71 százalékkal zárt.

Az úszóknál a nők különversenyében a litván Ruta Meilutyte (37.20) rendkívül szoros küzdelemben, alig több mint két százalék különbséggel utasította maga mögé az előző négy szavazáson győztes svéd Sarah Sjöströmöt (35.11).

A vízilabdázók között a spliti Európa-bajnokság legjobbjának választott Jansikot (23.96) a magyarországi világbajnokságon aranyérmes spanyolok kapusa, Unai Aguirre (36.39) előzte meg, míg a vb-döntős magyar női csapat kapitányánál, Keszthelyi-Nagy Ritánál (27.37) a szintén spanyol Judith Forca (31.80) bizonyult jobbnak.

Nyílt vízi úszásban a nőknél az összes szakágat tekintve egyedüliként címet védő holland Sharon van Rouwendaal 2014, 2016, 2018 és 2021 után ötödször diadalmaskodott, míg a férfiaknál az olasz Gregorio Paltrinieri lett a legjobb.

Műugrásban a brit Jack Laugher és az olasz Chiara Pellacani, óriás-toronyugrásban a román Constantin Popovici és a német Iris Schmidbauer érdemelte ki az elismerést, míg a szinkronúszók között az olasz Giorgio Minisini és az ukrán Marta Fegyina diadalmaskodott.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik