Tokió 2020: dán–francia finálé férfi kézilabdában

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.08.05. 15:37
null
Ez Mikkel Hansen meccse volt: tizenkét gólig jutott a dán (Fotó: AFP)
Kialakult a tokiói olimpia férfi kézilabdatornáján a döntő párosítása, miután Dánia Spanyolországot, a nap korábbi mérkőzésén Franciaország Egyiptomot múlta felül 27–23-ra.

 

Feszült csatát, és látványos egyéni teljesítményeket hozott a spanyolok és a dánok összecsapása. Az északi ország már az első játékrészben is a legtöbbször vezetett, a szünetet követően pedig végig előnyben tudott maradni, sőt, az előny növelése érdekében egy rövid időre egygólos vezetésnél is lehozta kapusát, hogy több emberrel tudjon támadni ellenfelénél.

A kockáztatás bejött, Dánia négy góllal nyert – a mérkőzés egyik legkiemelkedőbb játékosa a dán Mikkel Hansen volt, aki 12 góllal vette ki a részét hazája sikeréből.

Egyiptom remekül kezdett Franciaország ellen, a 7. percben 5–1-re vezetett. Ezt követően feljavult a legutóbbi ötkarikás játékokon ezüstérmes franciák védekezése, a szünetre 13–13-as állással mentek csapatok.

A második játékrészben háromgólosra nőtt Karabaticék előnye a 45. percre (21–18). Az egyiptomiak támadásban nem tudtak mit kezdeni a nagy napot kifogó Gérard kapussal. Négy perccel a vége előtt Fabregas góljával alakult ki az eddigi legnagyobb különbség (25–21). Végül magabiztosan nyert Franciaország, s készülhet sorozatban negyedik olimpiai döntőjére.

A Veszprém egyiptomi átlövője, Jahja Omar 5 gólt szerzett.

TOKIÓ 2020

KÉZILABDA, FÉRFIAK
ELŐDÖNTŐ
Franciaország–Egyiptom 27–23 (13–13)
Spanyolország–Dánia 23–27 (10–14)

BRONZMÉRKŐZÉS (szombat)
10.00:
Egyiptom–Spanyolország
DÖNTŐ (szombat)
14.00: Franciaország–Dánia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik