SZ. R. 2022.05.26 11:08 Frissítve: 2022.05.26 22:36

Roland Garros: Fucsovics is kiesett egyéniben, Cilic a legjobb 32 között

Az első szettben nagyszerű játékkal került előnybe, de a második szett elvesztése után teljesen összeesett a játéka Fucsovics Mártonnak, aki négy szettben, 4:6, 6:4, 6:2, 6:3-ra kapott ki a horvát Marin Cilictől a francia nemzetközi teniszbajnokság (Roland Garros) második fordulójában. Ez azt jelenti, hogy az összes magyar főtáblás búcsúzott egyéniben.

Továbbra sem tud nyerni Marin Cilic ellen Fucsovics Márton (Fotó: Getty Images)

 

ROLAND GARROS, PÁRIZS (21 256 800 euró, salak)
2. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)
FÉRFI, EGYES
Cilic (horvát, 20.)
–Fucsovics (magyar) 4:6, 6:4, 6:2, 6:3

ÖSSZEFOGLALÓ

Harmadjára készült Marin Cilic ellen Fucsovics Márton, akik ezúttal a francia nemzetközi teniszbajnokság (Roland Garros) második fordulójában csaptak össze. A két fél korábban kétszer találkozott egymással, mindkétszer kemény pályán, és mindkét alkalommal a 2014-ben US Open-győztes horvát tudott diadalmaskodni. Ezt a sorozatot szerette volna most megtörni Fucsovics.

Ehhez méltóan kezdett az első szettben, hiszen a második fogadójátékában már volt négy bréklabdája, azonban egyiket sem sikerült kihasználnia. Végül 3:3-nál 40:30-ról fordítva elvette ellenfele kezdését, s ha nehézkesen is, de sikerült kiszerválnia a szettet, amiért még bréklabdát is hárított 5:4-nél. (4:6) A szettelőnyhöz fontos volt, hogy első és második szerva mögött is csupán hat-hat pontot bukott Fucsovics.

A második játszmában aztán ismét végig fej-fej mellett haladtak a felek, így 5:4-nél a szettben maradásért adogatott Fucsovics. Végül hárított egy játszmalabdát, de a másodiknál szélesre ütötte a ritörnt, így elbukta játszmaelőnyét. (6:4) Cilic játéka ekkorra már feljavult, első szervái mögött csak öt, míg másodiknál négy pontot bukott el, Fucsovics ezzel szemben sikeres első ütései után csak 57 százalékban volt eredményes (21 próbálkozás/12 sikeres).

A harmadik felvonásban fantasztikusan kezdett Cilic, már a második gémben brékelt, majd 4:1-nél három bréklabdája is volt, de ezeket nem sikerült kihasználnia. 4:2-nél aztán Fucsovics vissza is jöhetett volna a szettbe, de ez nem sikerült neki, 5:2-nél pedig 15-re elbukta az adogatását, így a szettet is. (6:2) A horvát ebben a játszmában adogatóként ellentmondást nem tűrően játszott, 24-ből csupán hat alkalommal veszített pontot.

Végül a negyedik szettben Fucsovics játéka teljesen összeomlott, percek alatt lett 4:0 az állás Cilic javára, s bár ekkor kettős brékelőnyéből egyet elbukott a horvát, a magyarnak már nem volt reális esélye visszajönni a mérkőzésbe. (6:3) Ehhez kellett, hogy Cilic 92 százalékkal hozza az első szerváit – 12 alkalomból csupán egyszer bukott pontot.

Fucsovics Márton búcsúja egyben azt is jelenti, hogy az öt főtáblás magyar közül már egy sincs talpon a Roland Garroson egyéniben.

JÁTÉKRÓL JÁTÉKRA

4. SZETT (6:3)

Úgy kezdte a kilencedik gémet Cilic, ahogy azt kellett: ütött egy ászt, majd két nagy szervával, és egy gyönyörű fonák egyenessel hamar három mérkőzéslabdához jutott. Végül 40:0-nál nagy szervát ütött, Fucsovics nem is mozdult a labdára, így egy ásszal megnyerte a szettet és a mérkőzést is Cilic. (6:3)

A nyolcadik gémben aztán Fucsovics nagyon jól ütötte meg a szerváit, semmire hozta az adogatását, de nem ez volt a legfontosabb Cilic számára. (5:3) 

Akár a brék is összejöhetett volna, ehelyett egy újabb sima Cilic adogatást láthattak a nézők. Az első pont a horváté volt, ezután 15 mindnél Fucsovicsnak volt egy nagyon jó lehetősége előnybe kerülni, de túl rövidre sikerült a rövidítése. Cilic ezután már nem kegyelmezett, ütött egy nagy első szervát, amibe csak beleért magyar ellenfele, majd egy ászt is hozzátett, ezzel lezárva a gémet. (5:2) 

Nagyot küzdött Fucsovics a hatodik játékban, hiszen két hosszú ütés után 0:30-as előnyt adott ellenfelének. Ezután Cilic kétszer is rontott, így hamar 30:30 lett – közben a magyar pedig edzőjével beszélt arról, hogy ellenfele jobbnál-jobb labdákat tesz vissza. Végül Fucsovics előbb Cilic hosszú ütésének köszönhetően gémlabdához jutott – ebben a szettben először –, majd egy jó szervával le is zárta a szervajátékát. (4:2)

A horvát aztán leutánozta ellenfele adogatójátékát, hiszen 15:0 után sorozatban három pontot bukott, majd hiába hárított egy bréklabdát ásszal, a másodikat egy rossz, hálóban kikötő rövidítés miatt nem tudta. (4:1)

Nem tudja összekapni magát játékban Fucsovics, még annak ellenére sem, hogy a hálóba vágta az első ziccert Cilic. A magyar 15:0 után előbb ellenfeléhez hasonlóan a hálóba ütött, majd egy kettős hibát vétett, végül bréklabdánál széles ritörnt ütött. Egyre közelebb a mérkőzés megnyeréséhez Cilic. (4:0)

Nem izzadt meg aztán a saját adogatójátékánál Cilic, hiszen a labdamenetek közül csak egyet rontott el 30:0-nál, így 15-re hozta a kezdését és megerősítette brékelőnyét. (3:0) 

Fucsovics játéka kezd egyre inkább összeesni, az első pontját ismét bukta, majd hiába egyenlített kétszer is, 30:40-nél bréklabdához jutott Cilic. A magyar egy rövidítéssel próbálkozott, de nem sikerült a legjobbra, a horvát elérte, majd kihasználta a lehetőséget. (2:0)

Továbbra sem változik a helyzet, Fucsovics nem tud érvényesülni fogadóként. Cilic az első pontot könnyedén, a másodikat egy fantasztikus labdamenetben – Fucsovics láb között is ütött vissza labdát –, míg a harmadikat a magyar hibájának köszönhetően is hozta. Végül egy szép rövidítés kellett ahhoz, hogy semmire hozza az első gémet a negyedik szettben. (1:0)

3. SZETT (6:2)

Az első pontot még Fucsovics hozta a negyedik adogatójátékánál, de ezután Cilic sorozatban három pontot nyert, és két játszmalabdához jutott. Végül a magyar az első szerváját elrontotta, a második után kialakult labdamenetben pedig ő hibázott, így elbukta az adogatását és a második szettet is. (6:2)

Hosszú idő után először tudta megnehezíteni fogadóként Cilic játékát Fucsovics. A magyar 30:30-nál agresszív játék után nagyszerűen rövidített, így először jutott bréklabdához a szetten belül, de a horvát egy szép szervával hárította azt. Ezután az első adogatóelőnyt még hárította Fucsovics, de a másodikat nem tudta. Nehéz gém után a szett megnyerésének kapujában Cilic. (5:2)

Könnyen a szett megnyerésének kapujába kerülhetett volna Cilic, két bréklabdája is volt 15:40-nél, de az elsőt egy ásszal, majd egy gyönyörű, keresztbe elütött fonákkal egyenlőre hozta az állást Fucsovics. Ennek ellenére ismét a horvát jutott bréklabdához, de a magyar ezt is hárította, majd a második adogatóelőnyét kihasználva hozta a gémet. (4:2)

Továbbra sincs ellenszere Fucsovicsnak Cilic szervajátékára. A horvát noha az első pontot elbukta – azt is csak egy kettős hiba miatt –, ezután sorozatban négy pontot hozott, hiába próbálkozott agresszívan játszani a magyar. (4:1) 

Az előző adogatójáték úgy látszik nem lehúzta, hanem feltüzelte Fucsovicsot, aki nagy önbizalommal és kellően agresszív játékkal a mérkőzésen először semmire hozta a saját kezdését. (3:1) 

Szinte semmi esélyt nem ad fogadóként Cilic Fucsovicsnak: egy ász után két gyönyörű rövidítés, majd hiába adta vissza a magyar a szélre kiütött labdát, a hálóhoz felmozgó horvát pont át tudta tenni a másik térfélre azt, így semmire hozta a kezdését. (3:0)

A magyar aztán megint nehezen lendült játékba, de 0:15-ről fordított 30:15-re, mégis sikerült a horvátnak bréklabdához jutnia 30:40-nél. Ez pedig megviselte Fucsovicsot, aki a lehető legrosszabb pillanatban egy kettős hibával ajándékozott brékelőnyt Cilicnek. (2:0)

Ott folytatódott a harmadik szett, ahol az előző abbamaradt Fucsovics számára fogadóként, hiszen Cilic noha 15:0-nál hibázott, de így is 15-re hozta a saját kezdését. (1:0) 

2. SZETT (6:4)

Az eddigi legfontosabb adogatójáték következett Fucsovics számára, azonban az első pontot ismét elbukta, ahogy több kezdésében is már ebben a szettben. Ezután sikerült 30:15-re fordítania, de Cilic innen is játszmalabdához jutott. A magyar ezt még egy jó szervával sikeresen hárította, de a másodikat fogadóelőnyt már nem sikerült kivédenie, így egyenlített Cilic a szetteket tekintve. (6:4)

Kettős hibával indítani egy adogatást sose jó jel, de Cilicnek így is sikerült fordítania 40:15-re, viszont Fucsovics nem engedte el a gémet, és visszajött egyenlőig. Egy jó ritörnnel sikerült először fogadóelőnyt kiharcolnia a magyarnak, de egy ásszal hárította ezt a horvát, akinek kellett egy kis szerencse is, de hozta az adogatását. (5:4)

A magyar ugyanakkor ismét nem hozta magát könnyű helyzetbe, hiszen 15:30-ról kellett felállnia, de ez Cilic hibájának, és két jó szervának köszönhetően sikerült is, így 30-ra hozta az adogatását Fucsovics. (4:4) 

Nincs könnyű dolga Fucsovicsnak fogadóként az első gém óta, hiszen a második játszma hetedik játékában is csak egy pontot tudott szerezni, azt is Cilic széles ütése miatt. (4:3) 

Három jó szervából kettőt nem tudott kezelni Cilic, a harmadikat sikerült neki, a hálóhoz feljőve pedig hozta a pontot. Ezután rövidítéssel nyert egy pontot a horvát, de bréklabdáig most nem sikerült eljutnia, hiszen egy erős tenyeressel ismét pontot nyert Fucsovics. Végül a magyar első szervája nem volt jó, de a második olyannyira, hogy Cilic bele se tudott érni, így harmadik ászát ütötte a találkozón Fucsovics. (3:3)

Négy jó szerva, Fucsovics nem nagyon tudott mit tenni ebben a fogadójátékban, Cilic semmire hozza az adogatását. (3:2)

Az elmúlt Fucsovics-adogatásokat másolva ismét Cilicé volt az első pont, majd 15:30-ra is ment a horvát, de a magyar innen visszajött, és gémlabdát harcolt ki. Végül a vonalbíró nem jelezte, hogy kint lett volna a szervánál a labda, Cilic a székbíró segítségét kérte, de ő sem változtatta meg a döntést, így ásszal zárta le a játékot Fucsovics. (2:2)

Az induláshoz képest nehezebben hozta a harmadik gémet Cilic. A horvát két ásszal gyorsan gémlabda közelbe került, 40:0-ra is vezetett, de innen sikerült Fucsovicsnak felzárkóznia 30-ra. Ekkor az első szerváját elrontotta a horvát, a másodikat azonban beütötte, majd a keresztütés helyett az egyenest választotta, így hozta a játékot. (2:1)

Amire az előző szettben öt gémen keresztül várt az most az elsőben összejött Cilicnek, hiszen 30:30 után sikerült bréklabdához jutnia. Ezután Fucsovics elrontotta az első szerváját, de a másodikkal is hárítani tudta a fogadóelőnyt, majd két újabb jó második adogatás után lezárta a gémet, és egyenlített. (1:1)

Nem indult jól a második szett Cilicnek, hiszen az első labdamenetet egy hibás ütés után elbukta, majd ütött egy kettős hibát, így hamar 0:30 volt Fucsovicsnak. Ezután viszont nem esett kétségbe a US Open-győztes, sorozatban négy pontot megnyerve 30-ra hozta az adogatását. (1:0)

1. SZETT (4:6)

A szettért adogatott Fucsovics, jól is indult számára a tizedik gém, hiszen 30:0-ra vezetett két labdamenet után, de Cilicnek sikerült innen is összehoznia egy bréklabdát. Ezt egy jó szervával hárította aztán a magyar, aki aztán az első szettlabdáját még nem, de a másodikat már kihasználta (4:6). Az adogatás megnyeréséhez szükség volt egy szerencsés pontra is, ugyanis 40:40-nél a hálóról pont a pályára pattant a labda, Cilic pedig elizgulta az ütést, ami a hálóban kötött ki.

Cilic talán az eddigi legmagabiztosabb adogatásával – amelyben megütötte második ászát is – visszahozta magát a szettben, viszont fogadóként kellene egyenlítenie. (4:5)

Ismét nehezen indult az adogatás Fucsovics számára, aki 15:30-nál nem esett kétségbe, és ismét eljutott gémlabdáig. Az első gémlabdát hárította Cilic, majd az első adogatóelőnyt is. Ezután Fucsovics megütötte az első ászát a mérkőzésen, majd a horvát hosszú ütésével lezárta a közel hat percig tartó gémet. (3:5) 

Kettős hibával kezdte a hetedik gémet Cilic, aztán hamar 0:30 lett Fucsovicsnak az állás. A horvát ezután gyorsan ledolgozta hátrányát, eljutott gémlabdáig, de ekkor a magyar egy szép rövidítés után eltalálta, hogy ellenfele merre üti a labdát, így egyenlőre módosult az állás. Az első labdamenetnél sikerült egy szép fonák egyenessel kiharcolnia a fogadóelőnyt Fucsovicsnak, majd egy tenyeres nyerővel brékelte ellenfelét. (3:4)

Két világgá ütött labdával kezdődött Fucsovics harmadik adogatójátéka – 15:15. Ezután a magyar adott egy ajándék pontot egy kettős hibával, de három magabiztos első szervával, és jó labdamenetekkel lezárta a gémet. (3:3)

Cilic sem esett kétségbe előző, maratonira sikeredett adogatójátéka után, hiszen az ötödik gémet semmire hozta. (3:2).

Nem zavarta meg az első labdamenetben ütött hibája Fucsovicsot, aki két nagy szervával hamar 30:15-re módosította az állást, majd ezután pontot sem bukott, így 15-re hozta a második adogatását. (2:2)

Két labda után 0:30 volt Fucsovicsnak, majd egy kettős hibát ütött Cilic, amivel két bréklabdája lett a magyar teniszezőnek. Az elsőnél hálóba ütött, majd egy nagy szervával a másodikat is hárította a horvát. Ezután még kétszer adódott lehetőség Fucsovics előtt, de egyikkel sem tudott élni, Cilic pedig két nagy szervával lezárta a harmadik gémet. (2:1)

A magyaré a második adogatás, három jó szerva, három pont, majd jön egy kettős hiba, de ezután egy újabb jó szervával lezárja a gémet első számú férfi teniszezőnk. (1:1)

Cilic kezdte a mérkőzést, 40:15-nél nagyszerűen szervált, azonban Fucsovicsnak sikerült visszaadnia, de a labdamenet végén széleset ütött, a horvátnál az előny (1:0).

Perceken belül kezdődik Fucsovics Márton második körös mérkőzése. A találkozót Marin Cilic fogja kezdeni.

GÁLFIÉK A MÁSODIK KÖRBEN, UDVARDYÉK BÚCSÚZTAK

Sikerrel vette az első kört a női párosban Gálfi Dalma és orosz partnere, Anna Kalinszkaja a német Anna-Lena Friedsam, Tatjana Maria duó ellen. A magyar, orosz kettős rögtön az első gémben brékhátrányba került, majd 3:2-nél előbb egyenlítettek, 5:4-nél pedig ismét elvették a német páros adogatását, amivel 6:4-re lezárták az első felvonást.

A fordulás után már nem volt kérdés, hogy Gálfiék továbbjutnak, hiszen 2:1-nél brékeltek, ezután pedig nem engedték fogadóelőnyig a német kettőst, így 6:4, 6:3-ra nyerték meg a mérkőzést.

Gálfi és Kalinszkaja ellenfele a második körben a Bondár, Minnen (magyar, belga)–Cornet, Parry (francia) mérkőzés győztese lesz majd. Bondárék a pénteki napon játszanak majd, jelen kiírás szerint 11.00 órától.

Nem sikerült a továbbjutás az Udvardy, Heisen magyar német párosnak a Miszaki Doi, Tomljanovic japán, ausztrál kettős ellen. Az első szettben 3:0-s hátrányból sikerült 4:3-ra zárkózniuk Udvardyéknak, de így is elbukták a játszmát 6:4-re, azonban a második felvonást már ők hozták hasonló arányban. Végül a döntő szettben ellentmondást nem tűrően játszott a japán, ausztrál duó, amely egy gémet sem engedett ellenfelének, így 6:4, 4:6, 6:0-ra nyert.

NŐI PÁROS
1. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)
Gálfi, Kalinszkaja (magyar, orosz)–Friedsam, Maria (német) 6:4, 6:3
Miszaki Doi, Tomljanovic (japán, ausztrál)–Heisen, Udvardy (német, magyar) 6:4, 4:6, 6:0

EZ TÖRTÉNT A FÉRFI MEZŐNYBEN

Casper Ruud és Holger Rune is hozta a kötelezőt a második fordulóban. A nyolcadik helyen kiemelt Ruud három szettben, 6:3, 6:4, 6:2-re nyert a finn Emil Ruusuvuori ellen, míg a világranglistán 40. Rune 6:2, 6:3, 6:3-ra múlta felül a svájci Henri Laaksonent.

EZ TÖRTÉNT A NŐI MEZŐNYBEN

Megszületett a nap első meglepetése a női mezőnyben, hiszen a nyolcadik helyen kiemelt Karolina Plísková két sima szettben, 6:2, 6:2-re kikapott a szabad kártyásként induló francia Leolia Jeanjeantól. A cseh teniszező csupán kétszer jutott fogadóelőnyig, de mind a kettőt hárította ellenfele. Ez volt a második alkalom, hogy a legjobb 100 közé tartozó játékossal játszott a francia, akinek ez az első győzelme top 10-es játékos ellen.

Leolia Jeanjeant jelenleg a WTA-világranglista 227. helyén rangsorolják. 1988 óta nem volt példa arra, hogy ilyen alacsonyan jegyzett játékos a legjobb tízbe tartozó teniszezőt győzzön le a Roland Garroson a nők mezőnyében. Legutóbb erre a spanyol Conchita Martínez volt képes az amerikai Lori McNeil ellen.

 


 

Az orosz Veronyika Kugyermetova ezzel szemben hozta a kötelezőt, és 6:3, 6:3-ra legyőzte a szerb Alekszandra Krunicsot.

Nehezen, de ott van a legjobb 32 között a harmadik kiemelt Paula Badosa is. A spanyol teniszező az első szettben kettős brékelőnyben is volt, de ellenfele, a szlovén Kaja Juvan ledolgozta a hátrányát, viszont 5:5-nél ismét elbukta a saját kezdését, így a szettet is. A második játszmában aztán sikerült felállnia a WTA-világranglistán 68. lánynak (6:3), a döntő szettben brékelőnybe is került, de ezután háromszor is elbukta  a kezdését, így 7:5, 3:6, 6:2-re kikapott.

ELŐZMÉNYEK

KORÁBBAN MÉG NEM SIKERÜLT, MOST VÁLTOZTATHAT EZEN FUCSOVICS

Nem lesz könnyű ellenfele Fucsovics Mártonnak, hiszen a 2014-ben US Open-győztes Marin Cilic ellen kell kiharcolnia a továbbjutást a Roland Garros második körében. A két fél korábban kétszer találkozott egymással: a 2017-es bázeli kemény pályás tornán három szoros szettben a horvát teniszező diadalmaskodott, és egy évvel később Indian Wells-ben is nyert két játszmában.

Marin Cilic számára eddig nem a legszerencsésebben alakul az idei salakszezon, hiszen Monte-Carlóban a második körben búcsúzott az amerikai Taylor Fritz ellen, Estorilban már az első fordulóban kiesett a későbbi tornagyőztes, argentin Sebastián Báez ellen. Ezután Madridban a második kiemelt német Alexander Zverev állította meg a legjobb 32 között, míg Rómában a chilei Cristian Garín bizonyult nála jobbnak a nyolcaddöntőben.

Fucsovics Márton sem lehet felhőtlenül boldog, hiszen Monte-Carlóban már a második fordulóban kiesett az argentin Diego Schwartzman ellen, majd Barcelonában végletekig kiélezett találkozót bukott el a brit Cameron Norrie ellen. Madridban, aztán Rómában nem jutott a főtáblára első számú teniszezőnk, aki utóbbin sérülés miatt lépett vissza. 

PÁROSBAN MÉG LEHET ESÉLYÜK NŐI TENISZEZŐINKNEK

Noha egyesben már az első forduló a végállomást jelentette női teniszezőink számára, párosban még túlszárnyalhatják. A legmagasabban rangsorolt teniszezőnk, Bondár Anna a belga Greetje Minnen oldalán száll harcba, ellenfelük a francia Alize Cornet, Diane Parry kettős lesz, azonban ők csak a pénteki játéknapon lépnek pályára.

A csütörtöki, mai játéknapon ketten is érdekeltek lesznek a női párosban: Gálfi Dalma az orosz Anna Kalinszkaja oldalán lép pályára, míg Udvardy Panna a német Vivian Heisennel alkot egy párost.

Gálfiék a torna címvédője, a cseh Barbora Krejcíková, Katerina Siniaková páros ellen léptek volna pályára, de az első kiemelt duó visszalépett a viadaltól. Emiatt ellenfelük a német Anna-Lena Friedsam, Tatjana Maria kettős lesz az első körben.

Udvardyék a Doi Miszaki, Ajla Tomljanovic japán, ausztrál duó ellen lépnek pályára várhatóan 12.30 órától.

EGY MAGYAR MARADT TALPON AZ ELSŐ KÖR UTÁN EGYESBEN

Nem indult jól magyar szempontból a francia nemzetközi teniszbajnokság, hiszen női teniszezőink közül már az első körben búcsúzott mindenki. Elsőként Gálfi Dalma mutatkozott be még vasárnap, aki meccslabdákról kapott ki a szerb Olga Danilovics ellen, majd a szerencsés vesztesként főtáblára kerülő Jani Réka következett, aki két sima szett után búcsúzott a svájci Belinda Bencic ellen.

A hétfői játéknap Bondár Anna vereségével kezdődött a cseh Petra Kvitová ellen, majd megszületett az első magyar siker, hiszen Fucsovics Márton három szettben legyőzte a selejtezőből érkező francia Geoffrey Blancaneaux-t. A nap zárásaként Balázs Attila is pályára lépett, azonban a horvát Marin Cilic nem kímélte ellenfelét, és három nagyon sima játszmában legyőzte. Végül kedden Udvardy Panna is búcsúzott, aki a mexikói Fernanda Contrerastól kapott ki.

2. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)
FÉRFI, EGYES

Rune (dán)–Laaksonen (svájci) 6:2, 6:3, 6:3
Ruud (norvég, 8.)–Ruusuvuori (finn) 6:3, 6:4, 6:2
KÉSŐBB
12.00: Djere (szerbiai)–Medvegyev (orosz, 2.)
12.30: Cachín (argentin)–Gaston (francia)
12.30: Fucsovics (magyar)–Cilic (horvát, 20.)
12.30: Kecmanovics (szerb, 28.)–Bublik (kazah)
12.30: J. Sousa (portugál)–Sonego (olasz, 32.)
12.30: Tiafoe (amerikai, 24.)–Goffin (belga)
14.00: Ivaska (fehérorosz)–Garín (chilei)
14.30: Baszilasvili (grúz, 22.)–McDonald (amerikai)
14.30: Cecchinato (olasz)–Hurkacz (lengyel, 12.)
15.30: Simon (francia)–S. Johnson (amerikai)
16.00: Carballés (spanyol)–Sinner (olasz, 11.)
16.00: Evans (brit, 29.)–M. Ymer (svéd)
16.00: Kolár (cseh)–Cicipasz (görög, 4.)
16.00: Rubljov (orosz, 7.)–Delbonis (argentin)

FÉRFI PÁROS
1. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)
16.00:
Bolelli, Fognini (olasz, 11.)–Fucsovics, Tiafoe (magyar, amerikai)

NŐI EGYES
Jeanjean (francia)–Ka. Plísková (cseh, 8.) 6:2, 6:2
Kugyermetova (orosz, 29.)–Krunics (szerb) 6:3, 6:3
Badosa (spanyol, 3.)–Juvan (szlovén) 7:5, 3:6, 6:2
Begu (román)–Alekszandrova (orosz, 30.) 6:7 (3–7), 6:3, 6:4
Pegula (amerikai, 11.)–Kalinyina (ukrán) 6:1, 5:7, 6:4
KÉSŐBB
12.30: Schmiedlová (szlovák)–Kovinics (montenegrói)
13.00: Contreras (mexikói)–Kaszatkina (orosz, 20.)
13.00: Volynets (amerikai)–Ribakina (kazah, 16.)
14.00: Keys (amerikai, 22.)–Garcia (francia)
14.30: Collins (amerikai, 9.)–Rogers (amerikai)
14.30: Giorgi (olasz, 28.)–Putyinceva (kazah)
14.30: Halep (román, 19.)–Cseng Csin-ven (kínai)
14.30: Swiatek (lengyel, 1.)–Riske (amerikai)
16.30: Brengle (amerikai)–Szabalenka (fehérorosz, 7.)
20.45: Cornet (francia)–Ostapenko (lett, 13.)

2022.08.09 22:03:22

Tenisz GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Hisz abban, hogy képességei alapján még mindig az élvonalba tartozik.

2022.07.25 21:35:29

Tenisz GYŐRI FERENC

A 22 éves tehetségnek nagy hitet és önbizalmat ad a finnországi győzelem.

2022.07.12 09:37:59

Tenisz MURÁNYI DOMONKOS

Jo-Wilfried Tsonga: Élveztem az egészet, igyekeztem minden percet ajándékként felfogni.

2022.07.10 21:06:42

Tenisz GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Djokovics az egyetemes sport egyik legnagyobb alakja.

2022.07.10 14:48:50

Tenisz H. Á.

Novak Djokovics 21. GS-győzelmét ünnepelheti, Nick Kyrgiosnak egy játszma jutott.