Roland Garros: visszalépett az első kiemelt a női párostól

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.05.26. 09:19
null
Nem tudja megvédeni címét a Krejcíková, Siniaková páros a Roland Garroson (Fotó: AFP)
Hivatalos Instagram-profilján jelentette be Barbora Krejcíková, hogy pozitív lett a koronavírustesztje, így visszalép a francia nemzetközi teniszbajnokság (Roland Garros) női páros versenyétől, amelyen Katerina Siniakovával indult volna. A címvédő duó a Gálfi Dalma, Anna Kalinszkaja magyar, orosz páros ellen lépett volna pályára a viadal első fordulójában.

 

 

A WTA egyéni világranglistáján második helyén rangsorolt Barbora Krejcíková hivatalos Instagram-profilján jelentette be a visszalépést, aminek oka, hogy pozitív koronavírustesztet produkált.

„Nagyon nehéz bejelentést kell most megtennem, hiszen párosban még folytattam volna a Roland Garrost, de számomra itt véget ért a verseny. Tegnap este (kedd este – a szerk.) rosszul éreztem magam, így úgy döntöttem, hogy csináltatok egy koronavírustesztet, ami pozitív lett. Sajnálom, hogy nem szállhatok harcba a címvédésért, de pozitív oldalát nézve a dolgoknak örülök, hogy így nyugodtan koncentrálhatok arra, hogy mihamarabb felépüljek” – áll a csehek első számú teniszezőjének közleményében.

Az egyest illetően Barbora Krejcíková az első körben búcsúzott a Roland Garroson a francia Diane Parry ellen (1:6, 6:2, 6:3). Katerina Siniaková számára a második fordulóban ért véget a viadal: a horvát Petra Martic legyőzését követően 6:3, 6:2-re kapott ki a kanadai Leylah Fernandeztől.

Krejcíková és Siniaková számára sikeresen indult az év párosban, hiszen megnyerték az Australian Opent. Akárcsak az ausztrál viadalnak, a franciának is első kiemeltként vágtak volna neki.

A címvédő cseh duó ellenfele az első körben a Gálfi Dalma, Anna Kalinszkaja magyar, orosz kettős lett volna, ők így a német Anna-Lena Friedsam, Tatjana Maria párossal játszanak a Roland Garros női páros versenyének első körében, várhatóan csütörtökön (ma) 11 órától.

Krejcíková nehéz bejelentése az Instagramon (Fotó: Barbora Krejcíková/Instagram)
Krejcíková nehéz bejelentése az Instagramon (Fotó: Barbora Krejcíková/Instagram)

 

ROLAND GARROS, PÁRIZS (21 256 800 euró, salak)
NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)
11.00: Friedsam, Maria (német)–Gálfi, Kalinszkaja (magyar, orosz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik