Roland Garros: Bondár Anna két szettben kikapott Kvitovától

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.23. 12:46
Bondár Anna 7:6, 6:1-es vereséget szenvedett a világranglista 34. helyezettje, a cseh Petra Kvitová ellen a francia nemzetközi teniszbajnokság (Roland Garros) 1. fordulójában. Balázs Attila és Fucsovics Márton eredetileg kora délután lépett volna pályára, ám esőszünet miatt végül este 18.00 óra körül várható a mérkőzésük.

Bondár Anna két szettben kikapott a cseh Petra Kvitovától az első körben (Fotó: AFP, archív)
Bondár Anna két szettben kikapott a cseh Petra Kvitovától az első körben (Fotó: AFP, archív)
Bondár Anna két szettben kikapott a cseh Petra Kvitovától az első körben (Fotó: AFP, archív)
Bondár Anna két szettben kikapott a cseh Petra Kvitovától az első körben (Fotó: AFP, archív)
Bondár Anna két szettben kikapott a cseh Petra Kvitovától az első körben (Fotó: AFP, archív)

PETRA KVITOVÁ–BONDÁR ANNA 7:6 (7–0), 6:1

A CÍMVÉDŐ BÚCSÚJA
A torna második számú kiemeltje, a címvédő Barbora Krejcíková teljesen kizökkent az esőszünet után: az első szettet könnyedén nyerte meg 6:1-re a 19 esztendős Diane Parry (WTA-97.) ellen, a rivális azonban átvette az irányítást a második felvonásban, amelyet a kényszerpihenő után hamar be is húzott 6:2-re. A cseh klasszis a mindent eldöntő játékrészben sem tudott mit kezdeni ifjú ellenfelével, így nagy meglepetésre búcsúzni kényszerült a Roland Garrostól – VIDEÓ ITT!

Magyar szempontból nem indult jól a párizsi verseny, hiszen vasárnap Gálfi Dalma ellen két meccslabdát hárítva nyert a szerb Olga Danilovics,Jani Réka pedig simán kikapott az olimpiai bajnok Belinda Bencictől.

Bondár Annának nagy bravúrra volt szüksége ahhoz, hogy javítson a mérlegen, hiszen a kétszeres Grand Slam-győztes Petra Kvitová ellen játszott. Magyar szempontból pozitív, hogy a cseh klasszis nem volt túl jó formában, négyes vereségszériával érkezett a Roland Garrosra.

GYŐZELEMMEL KEZDETT A VILÁGELSŐ
A WTA világranglistáját vezető lengyel Iga Swiatek az első körben simán, 6:2, 6:0-ra nyert az ukrán Leszja Curenko (WTA-119.) ellen. A folytatásban az amerikai Alison Riske következhet.

Pörgősen indult a mérkőzés, Bondár mindkét adogatását hozta, és Kvitová sem hibázott (2:1). A negyedik játékban 40:0-ról egyenlített a magyar, de riválisa ekkor két pontot nyert sorozatban (2:2). Bondár negyven semmire hozta a következő szerváját (3:2), s annyira belejött, hogy nem sokkal később már brékelőnynek is örülhetett (4:2). A következő gémet sem engedte ki a kezei közül, hajszálra került a szettgyőzelemtől (5:2). Kvitová azonban szépített (5:3), sőt – noha a magyarnak szettlabdája volt – vissza is brékelt (5:4), így az egyenlítésért szerválhatott; simán, semmire hozta (5:5). Sorozatban három elveszített játék után Bondár hozta az adogatását (6:5). A kétszeres GS-győztes sem rontott (6:6), jöhetett a tie-break, amelyben nem volt kérdés, Kvitová simán, 7–0-ra nyert.

OSZAKA NAOMI KIKAPOTT
A tavalyi Roland Garroson a visszalépésével nagy port kavart négyszeres Grand Slam-győztes Oszaka Naomi (WTA-38.) az első körben 7:5, 6:4-es vereséget szenvedett az amerikai Amanda Anisimovától (WTA-28.) – VIDEÓ ITT!

A második szett első adogatását magabiztosan, semmire hozta Kvitová (6:7, 0:1). A cseh sportoló ezután rögtön brékelt is (6:7, 0:2), és a harmadik játékot 40:0-re vitte el (6:7, 0:3). Lendületbe jött a korábbi Roland Garros-elődöntős… A magyaré lett a negyedik gém (6:7, 1:3), az ötödikben és a hatodikban viszont ismét a rivális nyert (6:7, 1:5), aki így a meccs megnyeréséért adogathatott. Bondár négy mérkőzéslabdát hárított, majd három brékpontot bukott, és a cseh klasszis ezt kihasználva 7:6, 6:1-re megnyerte az összecsapást, ez egyben a harmadik magyar első körös búcsúját jelentette az idei Roland Garroson az egyestől.

„Jól játszott Kvitová, ha százszázalékos állapotban vagyok, akkor is nagyon nehéz dolgom lett volna. Ugyan eljutottam szettlabdáig, és talán ha megnyerem az első szettet, kicsit alakulhatott volna másképp, de a második szettben így is emelt a játékán” – idézte az MTI a Hajdúszoboszló SE sajtóosztályának nyilatkozó Bondárt.

Hozzátette, két napja még nem volt benne biztos, hogy pályára tud lepni a múlt heti sérülése miatt. Vasárnap edzett először, és hétfőn (ma) ütött rendesen első szervát. „Most az a legfontosabb, hogy a vállam helyre jöjjön és teljesen egészséges legyek. Párosban szerdán vagy csütörtökön lépek pályára” – mondta a magyar éljátékos.

ÖSSZEFOGLALÓ

ROLAND GARROS, PÁRIZS (21 256 800 euró, salak)
1. FORDULÓ
FÉRFI, EGYES
Kb.: 17.55:
Fucsovics–Blancaneaux (francia)
Kb.: 18.15:
Balázs–Cilic (horvát, 20.)

A HÉTFŐI EREDMÉNYEK
1. FORDULÓ
NŐI, EGYES
Kvitová (cseh, 32.)–Bondár 7:6 (7–0), 6:1

Cseng Csin-ven (kínai)–Zanevska (belga) 6:3, 6:1
Anisimova (amerikai, 27.)–Oszaka (japán) 7:5, 6:4
Petkovic (német)–Dodin (francia) 6:4, 6:2
Trevisan (olasz)–Dart (brit) 6:0, 6:2
Saville (ausztrál)–Grammatikopulu (görög) 6:1, 6:2
Swiatek (lengyel, 1.)–Curenko (ukrán) 6:2, 6:0
Parry (francia)–Krejcíková (cseh, 2.) 1:6, 6:2, 6:3
Andreescu (kanadai)–Bonaventure (belga) 3:6, 7:5, 6:0
Riske (amerikai)–Jasztremszka (ukrán) 6:3, 6:3
Azarenka (fehérorosz, 15.)–Bogdan (román) 6:7, 7:6, 6:2
Kovinics (montenegrói)–Szamszonova (orosz, 25.) 2:6, 6:2, 6:1

1. FORDULÓ
FÉRFIAK, EGYES

Krajinovics (szerb)–Opelka (amerikai, 17.) 7:6, 6:2, 6:3
Fritz (amerikai, 13.)–S. F. Rodríguez (argentin) 7:6, 3:6, 6:3, 4:6, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik