Marozsán és Fucsovics is főtáblás a Roland Garroson

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.04.16. 18:50
Marozsán először lesz főtáblás a Roland Garroson (Fotó: Lengyel Viktória Gréta)
A Roland Garrost szervező Francia Teniszszövetség kedden bejelentette, az április 15-i világranglista alapján kik kerülhetnek alanyi jogon főtáblára a május 20-án kezdődő idei salakpályás Grand Slam-tornán. A férfiak mezőnyében ott van a világranglistán 39. Marozsán Fábián és a 82. helyet elfoglaló Fucsovics Márton is, a nőknél ugyanakkor nem került alanyi jogon főtáblára egy magyar játékos sem – a világranglistán 108. helyen álló Bondár Anna a 10. a beugrók rangsorában.

 

A viadal hivatalos honlapján elérhető listák szerint a férfiaknál a két főtáblás játékos mellett még Piros Zsombor (122.) képviselheti Párizsban a magyar színeket, amennyiben indul, minden bizonnyal a 128 fő részvételével zajló háromkörös selejtezőben szerepelhet, ahol még 16 játékos kerül fel a főtáblára.

A férfiaknál a listán első helyen a világranglistát vezető Novak Djokovics áll, a második helyen Jannik Sinner, a harmadik pedig Carlos Alcaraz. Többen is védett ranglistás helyezéssel indulnak, így szerepel a lista 9. helyén a torna 14-szeres győztese, a sérüléséből éppen a héten visszatérő Rafael Nadal is. Alanyi jogon 104-en kerültek főtáblára, s a későbbiekben a szervezők 8 szabadkártyát osztanak szét, a 128-as főtábla maradék 16 helyére pedig a selejtező 16 nyertese kerül.

A nőknél hasonló a helyzet a főtábla mezőnyének kialakulásakor: 104 játékos a ranglista alapján kerül be, 16-an érkeznek a selejtezőből, míg 8 játékos kap majd szabadkártyát. A ranglistáról érkezők között a világelső Iga Swiatek áll az élen, Arina Szabalenka és Coco Gauff előtt. A női mezőnyben nyolc játékos szerepel védett ranglistás helyezéssel, így lesz ott a mezőnyben a négyszeres Grand Slam-győztes korábbi világelső Oszaka Naomi és a szintén egykor ranglistavezető Angelique Kerber, sőt Amanda Anisimova és Bianca Andreescu is többek között.

Magyar teniszező alanyi jogon nem került fel a nőknél a főtáblára, a 128 fős selejtezőbe pedig a világranglista 104. helyezettje utáni 119 játékos kerülhet be, plusz a szervezők által biztosított szabadkártyával még kilencen, de csak az április 29-én készülő világranglista alapján alakul majd ki a mezőny. A jelenlegi állapot szerint Bondár Anna (108.), Gálfi Dalma (135.), Udvardy Panna (150.) és Babos Tímea (180.) indulhat a selejtezőben, ám ha a főtáblán indulásra jogosultak közül 10 játékos is visszalép, Bondár beugorhat a helyére – egy éve 11 játékos lépett vissza a főtábláról a torna kezdete előtt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik