Aus. Open: Medvegyev óriási küzdelemben megverte Hurkaczot és elődöntős

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.24. 08:01
Danyiil Medvegyev ötszettes csatában verte Hubert Hurkaczot és elődöntős Melbourne-ben (Fotó: Getty Images)
Óriási, négyórás csatában a harmadik kiemelt orosz Danyiil Medvegyev jutott elődöntőbe férfi egyesben az Ausztrál nyílt teniszbajnokságon (Australian Open), miután ötszettes meccsen búcsúztatta a kilencedikként rangsorolt lengyel Hubert Hurkaczot.

Mindkét teniszező egy-egy kiemeltet búcsúztatva menetelt a negyeddöntőig, amely a várt nagy csatával indult. A felek hiába nyerték meg viszonylag könnyedén adogatásaik nagy részét, egy-egy alkalommal brékeltek is, a rövidítésben pedig Medvegyevnek egy minibrék is elég volt a szettelőnyhöz.

Hurkacz viszont parádésan folytatta a meccset, három ászt és 14 győztest ütött, szemben az orosz nulla tökéletes szervájával és három győztesével, ráadásul két brékkel, meglepően könnyed 6:2-vel egyenlített. 

A harmadik játszma újabb fordulatot hozott, Hurkacz Medvegyev első két adogatójátékánál öt bréklabdát is kihasználatlanul hagyott, ez pedig döntőnek bizonyult, az orosz ugyanis a két gém között nem hibázott a lengyel adogatásánál, s bár a szett végén három játszmalabdát is elrontott, 6:3-mal így is megint vezetett.

A legnagyobb küzdelmet a negyedik felvonás hozta, ebben a periódusban Hurkacz hét (!) ásszal és 19 nyerővel jelentkezett, miközben Medvegyev egy kicsivel többet hibázott, s egy brékváltással a lengyel kiharcolta a döntő szettet.

A végjátékban hiába nyert meg látványos labdameneteket remek megoldásokkal a lengyel, Medvegyev 3:3 után elvette ellenfele adogatását és saját szervájának megnyerésével zárta le a meccset.

Az orosz az elődöntőben a német Alexander Zverev és a spanyol Carlos Alcaraz mérkőzésének győztesével játszik, míg a másik ágon a világelső Novak Djokovics az olasz Jannik Sinnerrel méri össze erejét.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (kemény pálya, 86 500 000 ausztrál dollár)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Medvegyev (orosz, 3.)–Hurkacz (lengyel, 9.) 7:6 (7–4), 2:6, 6:3, 5:7, 6:4

KÉSŐBB
10.45: Zverev (német, 6.)–Alcaraz (spanyol, 2.)

KEDDEN JÁTSZOTTÁK
Djokovics (szerb, 1.)–Fritz (amerikai, 12.) 7:6 (7–3), 4:6, 6:2, 6:3 
Sinner (olasz, 4.)–Rubljov (orosz, 5.) 6:4, 7:6 (7–5), 6:3 
NŐI EGYES NEGYEDDÖNTŐ
Jasztremszka (ukrán)–Nosková (cseh) 6:3, 6:4
Gauff (amerikai, 4.)–Kosztyuk (ukrán) 7:6 (8–6), 6:7 (3–7), 6:2 
Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Krejciková (cseh, 9.) 6:2, 6:3  

KÉSŐBB
9.15: Kalinszkaja (orosz)–Cseng Csin-ven (kínai, 12.)
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik