Tenisz: Zverev Alcarazt, Medvegyev Rubljovot győzte le a vb-n

Vágólapra másolva!
2023.11.13. 22:51
null
Zverev győzelemmel kezdett Torinóban (Fotó: AFP)
A szokásos idényzáró ATP-világbajnokságon a Piros csoport első meccsén a világranglistán nyolcadik helyen álló német Alexander Zverev döntő játszmában legyőzte a második helyet elfoglaló spanyol Carlos Alcarazt, este pedig Danyiil Medvegyev két sima szettben múlta felül honfitársát, a szintén orosz Andrej Rubljovot.

 

Az ATP-világbajnokságon a Kék csoport küzdelmei után hétfőn a Piros csoport is elkezdte: Alexander Zverev és Carlos Alcaraz összecsapása nagy csatát hozott, amely két és fél óra után dőlt el a német javára.

Nem volt könnyű szülés a 26 éves németnek 20 éves ellenfele legyőzése: az első játszmában 1:1-nél Alcaraz brékelt, majd 2:3 után a német visszavette az ellopott játékot, s mivel a továbbiakban az adogatók rendre hozták a saját játékukat, rövidítés döntött, amelyben Alcaraz bizonyult jobbnak.

A második felvonásban Zverev az első adandó alkalommal élt a kínálkozó fogadóeséllyel, és az előnyt meg is tudta őrizni – a brékje után fogadó játékos a hátralévő hét játékban mindössze két pontot szerzett.

A harmadik felvonásban is Zverev volt a lendületesebb, 2:2 után megint elvette Alcaraz adogatását, és a spanyol ezúttal sem tudott visszajönni a szettbe. Zverev ezt is behúzta, és 2 óra 34 perc játék után legyőzte Alcarazt – a kettejük hetedik meccséből negyedszer bizonyult jobbnak.

Az esti meccsen még annyi kérdés sem volt a győztest illetően, mint Zverevék összecsapásán: a két orosz, Danyiil Medvegyev (3.) és Andrej Rubljov (5.) találkozója, ha nem is volt bántóan egyoldalú, előbbi sima győzelmével ért véget. A korábbi világelső és a 2020-as világbajnokságot megnyerő Medvegyev nem sok esélyt adott nála egy évvel fiatalabb honfitársának. Medvegyev az első négy bréklabdáját ugyan még kihasználatlanul hagyta, ám 3:3 után elvette Rubljov adogatójátékát, ami elegendőnek bizonyult az első szett 6:4-es megnyeréséhez – még úgy is, hogy az utolsó játékban négy bréklabdát is hárított, mire negyedik játszmalabdáját ki tudta használni.

A második szettben Medvegyev nem akart sokáig várni azzal, hogy előnybe kerüljön, rögtön az első játékban brékelte ellenfelét, majd 3:1 után ismét megtette ezt, miközben saját adogatásai során ügyelt arra, hogy Rubljovnak ne legyen esélye visszajönni a szettbe. 5:2 után alig több mint 35 perc alatt a második játszmát is megnyerte Medvegyev, és mivel játszmaveszteség nélkül nyert, az első kör végén ő vezeti a csoportot.

ATP-VILÁGBAJNOKSÁG, TORINO
PIROS CSOPORT, 1. FORDULÓ

A. Zverev (német)–Alcaraz (spanyol) 6:7 (3:7), 6:3, 6:4
Medvegyev (orosz)–Rubljov (orosz) 6:4, 6:2
A csoport állása: 1. Medvegyev 1 pont (2:0), 2. Zverev 1 (2:1), 3. Alcaraz 0 (1:2), Rubljov 0 (0:2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik