Wimbledon: Sportágunk legnagyobbjával játszhattam, és nyertem – Alcaraz

Vágólapra másolva!
2023.07.16. 20:46
null
Carlos Alcaraz nem gondolta, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen szintre jut füvön (Fotók: Getty Images)
A spanyol világelső Carlos Alcaraz diadalmaskodott az idei füves pályás Grand Slam-torna férfi egyesében, a fináléban öt játszmában legyőzte a viadalt korábban hét alkalommal is megnyerő a szerb klasszist, Novak Djokovicsot.

 

„Egy álom vált valóra. – kezdte az értékelést Carlos Alcaraz. Ha ma veszítettem volna, akkor is büszke lennék a teljesítményemre. A történelem részese lehettem, sportágunk legnagyobbjával játszhattam, és nyertem. Ez fantasztikus érzés, így, húszéves fejjel. Azt azért nem gondoltam volna, hogy ezt ilyen hamar elérem. Az első játszma után azt gondoltam, hogy »hű, Carlos, ezen változtatni kell, mert sok néző jött ki miattam és ha ez így megy tovább, biztosan csalódást okozok«. Ezt pedig nem szerettem volna.”

A spanyol a folytatásban Djokovicsról is beszélt: „Gratulálok Novaknak, mert egészen elképesztő volt ellene játszani. Inspiráló, fantasztikus teniszező. Már akkor is itt játszott, amikor én megszülettem (ebben tévedett a spanyol, mivel 2003 májusában született, míg Djokovics 2005-ben vívta az első főtáblás meccsét Wimbledonban – a szerk.), szóval ezért is egészen elképesztő nap ez a mai számomra”.

Alcaraz nagyon különlegesnek tartja, hogy a királyi páholy és VI. Fülöp spanyol király előtt játszhatott, valamint kitért a füves borításon nyújtott teljesítményére is.

„Nem sokat teniszeztem füvön, és nem is gondoltam, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen szintre juthatok ezen a borításon” –zárta mondandóját Wimbledon 2023-as bajnoka.

Novak Djokovics meghatódott az interjú végén
Novak Djokovics meghatódott az interjú végén

„Nem annyira jó most nekem, nyilván Carlosnak jobb – kezdte Novak Djokovics. Gratulálok neki és csapatának, fantasztikusan teljesített, főleg amikor kiszerválta a mérkőzést. Azt hittem, csak salakon vagy kemény pályán lesz vele problémám, de fantasztikusan játszott ma füvön is. Ami engem illet, soha nem szeretek veszíteni, főleg nem ilyen meccseket.”

A szerb klasszis hozzátette, hálás, amiért számos szoros összecsapást nyert itt, és szerinte voltak köztük olyanok, amelyeket nem neki kellett volna: „Mondhatjuk, hogy most akkor egálban vagyok”.

„Talán holnap már büszke is leszek erre a mérkőzésre, de ma este azért ezt a gombócot nehéz lesz lenyelni. Igazság szerint, jobb játékostól kaptam ki, így nincs mást tenni, mint gratulálni és tovább dolgozni azon, hogy legközelebb erősebben térjek vissza” – mondta Djokovics, akit a végén még a családjáról kérdeztek, s amikor a gyerekeiről beszélt, alaposan meg is hatódott, végül könnyek között ért véget az interjú.

TENISZ
WIMBLEDON (44.7 millió angol font, fű)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Carlos Alcaraz (spanyol, 1.)–Novak Djokovics (szerb, 2.) 1:6, 7:6 (8–6), 6:1, 3:6, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik