Wimbledon: sérült térddel is fordított Gálfi Dalma, Fucsovics is továbbment

BALÁZS DÁVIDBALÁZS DÁVID
Vágólapra másolva!
2023.07.07. 12:05
null
Gálfi Dalma hatalmasat küzdött (Fotó: Eurosport)
A 44.7 millió angol font összdíjazású, füves borítású wimbledoni tenisztorna második fordulójában Gálfi Dalma és Fucsovics Márton is pályára lépett. Előbbi nagy csatában, sérült térddel fordított, míg utóbbi a mára halasztott folytatásban a negyedik szettet behúzva jutott tovább.

 

GÁLFI DALMA MÉRKŐZÉSE

Gálfi Dalma kezdte jobban a mérkőzést, a szett közepén pedig teljesen megérdemelten le is tudta brékelni Jule Niemeiert. A német azonban nem adta könnyen magát, és rögtön visszabrékelt. Sőt, 4:4-nél ismét nyert egy játékot fogadóként, aztán kiszerválta a szettet. 4:6

A második játszmában egyetlen egy bréket sem láthattunk, viszont egy sérülést igen. 3:3-nál a hálóhoz fellépő Gálfi ütés közben elcsúszott, emiatt pedig hosszú percekig ápolni kellett. Niemeier is odament hozzá, sportszerű volt. A magyar lány végül kötéssel a lábán folytatni tudta, s ugyan nem volt száz százalékos állapotban, nem teniszezett alárendelt szerepben. A rövidítés is nagyon szoros volt, 5–4-nél a német meccslabdáért adogathatott, de Gálfi visszavette a minibréket, aztán a következő pontot is megnyerte, majd a szettet is. 7:6

A döntő játszmában Gálfi rögtön brékkel indult, és hatalmas önbizalommal játszott. Niemeier egyre többet hibázott, majd miután ismét lebrékelték, eldőlt a meccs. A sérült térddel játszó Gálfi Dalma 6:1-gyel húzta be a szettet, és ott van a legjobb 32 között!

Gálfi a legjobb 32 között a 21. helyen kiemelt orosz Jekatyerina Alekszandrovával jelen állás szerint szombat délben mérkőzik meg.

FUCSOVICS MÁRTON MÉRKŐZÉSE

Mint ismert, Fucsovics Márton és Marcos Giron egymás elleni találkozója a harmadik szett után, 2:1-es magyar előnynél félbeszakadt csütörtök este a sötétedés miatt. A mai folytatásban a legjobb magyar férfi teniszezőnk azonnal egy brékkel indult, előnyét pedig végigvitte. Több játék is igen szoros volt, Fucsovicsnak az első adogatójátékában két bréklabdát is hárítania kellett, de végül az első meccslabdáját kihasználva győzött. 6:4

Fucsovics a következő körben a harmadik kiemelt orosz Danyiil Medvegyevvel jelen állás szerint szombat délben csap össze.

A NŐI PÁROS MAGYAR MECCSEI

Női párosban mindkét magyar érdekeltségű páros továbbjutott a harmadik fordulóba. Bondár Anna – a belga Greet Minnen oldalán – a sima első szett után a második játszma végén rövidítéssel búcsúztatta az amerikai Makenna Jones, Sloane Stephens párost.

Babos Tímea is egy belga versenyzővel, Kirsten Flipkenssel lépett pályára, s meglehetősen könnyedén kiverte az amerikai Asia Muhammad, illetve a mexikói Giuliana Olmos alkotta kettőst.

TENISZ
WIMBLEDON (44.7 millió angol font, fű)
NŐI EGYES, 2. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)
Jule Niemeier (német)–Gálfi Dalma 6:4, 6:7 (5–7), 1:6

FÉRFI EGYES, 2. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)
Marcos Giron (amerikai)–Fucsovics Márton 6:7 (2–7), 3:6, 6:4, 4:6

NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)
Bondár, Minnen (belga)–Jones, Stephens (amerikaiak) 6:2, 7:6 (7–4)
Babos, Flipkens (belga)–Muhammad (amerikai. 10.), Olmos (mexikói) 6:3, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik