Wimbledon: Fucsovics második meccse is félbeszakadt, szettelőnyben a magyar

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.06. 18:42
null
Fucsovics Márton a legjobb 32 közé jutásért teniszezik (Fotó: Getty Images)
A wimbledoni füves pályás Grand Slam-torna második fordulójában Fucsovics Márton a világranglista 65. helyén álló Marcos Gironnal csapott össze a legjobb 32 közé jutásért. A mérkőzés magyar szettelőnynél félbeszakadt.

TENISZ
WIMBLEDON (44.7 millió angol font, fű)
FÉRFI EGYES, 2. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)
Marcos Giron (amerikai)–Fucsovics Márton 6:7 (2–7), 3:6, 6:4 – a mérkőzés sötétedés miatt félbeszakadt

ELŐZMÉNYEK

A legmagasabban jegyzett magyar férfi teniszező, Fucsovics Márton sikerrel vette a wimbledoni füves pályás teniszbajnokság első körét, hiszen – az esőzések miatt két felvonásban lejátszott mérkőzésen – három szettben búcsúztatta a 28. helyen kiemelt Tallon Griekspoort.

A 31 éves teniszezőkövetkező ellenfele az amerikai Marcos Giron, akit a 65. helyen jegyeznek az ATP világranglistáján. A 29 éves, kaliforniai születésű versenyző mindössze egyszer csapott össze Fucsoviccsal, a 2022-es Miami Open első körében a magyar két szettben (6:3, 6:4) búcsúztatta ellenfelét.

A wimbledoni torna első körében Giron a bolíviai Hugo Delliennel csapott össze, akit a nyögvenyelős első szett után három játszmában győzött le.

ÖSSZEFOGLALÓ

A 31 éves magyar versenyzőnek nem ismeretlenek a félbeszakított wimbledoni meccsek, miután az előző körben lejátszott és megnyert ütközetét az eső miatt két felvonásban lehetett lejátszani.

Fordulatos első szettet hozott a wimbledoni teniszcentrum 9. számú pályáján megrendezett összecsapás. Giron a saját adogatását hozta, majd brékelt, s egy adott ponton már 3:0-ra vezetett, de Fucsovics visszajött, hozta a szerváit és egy brékkel kiegyenlített. A felek ezután fej fej mellett haladtak, így 6:6 után jött a rövidítés, amit versenyzőnk nagy fölénnyel húzott be.

Fucsovics – aki korábban egyszer mérte össze az erejét amerikai ellenfelével – a második felvonásban az egyre több hibát vétő Giron fölé nőtt, s végül meggyőző fölénnyel húzta be a szettet.

A harmadik menetet rögtön egy brékkel indította a magyar versenyző, s 3:1-re is vezetett, így joggal lehetett azt hinni, hogy a nyögvenyelős első játszma ellenére sima, háromszettes győzelmet arat. Giron játéka azonban feljavult, míg Fucsovics több esetben is nyert helyzetből bukott el egy-egy pontot, így végül a sok hiba megbosszulta magát – a 29 éves tengerentúli 6:4-re megnyerte a szettet, vagyis összességében szépített. A spanyol székbíró ekkor jelentette be, hogy sötétedés miatt – Wimbledonban csak két pályán van villanyvilágítás – félbeszakítja a találkozót, így – noha Fucsovics még reklamált egy sort – holnap folytatódik a találkozó, méghozzá magyar szettelőnyből.

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig...

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik