Tenisz: amerikai tornagyőzelem Eastbourne-ben és Mallorcán is

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.01. 21:26
null
Madison Keys nyerte az eastbourne-i tornát (Fotó: Getty Images)
Az amerikai Christopher Eubanks a francia Adrian Mannarino elleni könnyed győzelemmel nyerte meg a mallorcai füves borítású tenisztorna férfi egyes versenyét, míg Eastbourne-ben a nőknél kisebb meglepetésre az amerikai Madison Keys az orosz Darja Kaszatkina legyőzésével diadalmaskodott.

 

A mallorcai férfitorna fináléját a világranglista 43. helyén álló francia Adrian Mannarino és a 77.-ként rangsorolt amerikai Chris Eubanks vívta, de a mérkőzés meglepően egyoldalú csatát hozott, hiszen utóbbi az első játszmában kétszer is brékelt, miközben saját adogatásait könnyedén nyerte, így 6:1-gyel került előnybe. A második játszma már valamivel szorosabban alakult, ám Mannarino rögtön elvesztette a saját szervajátékát és ez meg is pecsételte a sorsát. Eubanks mindössze 64 perc alatt nyerte meg a döntőt.

A nőknél Eastbourne-ben és Bad Homburgban is rendeztek döntőt. Az angliai eseményen a világranglista-25. Madison Keys sima első játszma (6:3), de maratoni, 73 (!) percig tartó második szett után győzte le a kilencedik helyen rangsorolt orosz Darja Kaszatkinát, miután a rövidítést 15–13-ra tudta megnyerni. A német torna is hasonlóan alakult a világranglista-52. cseh Katerina Siniaková 6:2-es első játszma után rövidítésben múlta felül az olasz Lucia Bronzettit.

ATP-250-ES TORNA, MALLORCA (füves pálya, 984 ezer euró)
FÉRFI EGYES
DÖNTŐ

Eubanks (amerikai)–Mannarino (francia, 4.) 6:1, 6:4

WTA-500-AS TORNA, EASTBOURNE (füves pálya, 780 ezer dollár)
NŐI EGYES
DÖNTŐ

Keys (amerikai)–Kaszatkina (orosz, 9.) 6:2, 7:6 (15–13)

WTA-250-ES TORNA, BAD HOMBURG (füves pálya, 259 ezer dollár)
NŐI EGYES
DÖNTŐ

Siniaková (cseh)–Bronzetti (olasz) 6:2, 7:6 (7–5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik