Tenisz: Struff történelmet írt, készülhet az Alcaraz elleni döntőre

Vágólapra másolva!
2023.05.05. 23:21
null
Struff így örül első ezres tornadöntőjének (Fotó: AFP)
Valódi tündérmesét írt a héten a német Jan-Lennard Struff, aki a Madridban zajló ATP 1000-es mesterversenyen csupán szerencsés vesztesként került a selejtezőből a főtáblára, ám ott ellenállhatatlan menetelésbe kezdett, sorra győzte le ellenfeleit és végül az elődöntőben az őt a selejtezőben búcsúztató Aszlan Karacevnek döntő szettben visszavágva bejutott a döntőbe. Ott a világranglista második helyén álló Carlos Alcaraz lesz az ellenfele.

Pályafutása talán legvalószínűtlenebb napjait éli meg a 33 éves német teniszező, Jan-Lennard Struff: a világranglistán jelenleg a 65. helyen álló Struff ugyanis a múlt hét végén a madridi ezres torna selejtezőjének utolsó fordulójában kikapott az orosz Aszlan Karacevtől, ám szerencsés vesztesként így is a főtáblára került, majd sorban nyerte a meccseket: előbb Lorenzo Sonegót, a 32. kiemelt Ben Sheltont, a 16 közé jutásért Dusan Lajovicsot, a nyolc közé Pedro Cachínt győzte le. Ezzel egymást követő két 1000-es versenyen jutott a negyeddöntőig, ahol Sztefanosz Cicipasz személyében már igazi nagyvadat ejtett, s jutott pályája során először ilyen rangos versenyen elődöntőbe.

Itt pedig a sorsnak és Karacev szintén remek formájának köszönhetően visszavághatott az orosznak a selejtezős vereségért és végül szetthátrányból fordítva 2 óra 17 perc hossza mérkőzésen meg is tette, így ő lett az első olyan teniszező, aki 1000-es besorolású tornán szerencsés vesztesként játszhat döntőt.

A fináléban pedig minden eddigi korábbinál nehezebb dolga lesz, miután a második pénteki elődöntőt a korábbi világelső, jelenlegi második, a torna első kiemeltje, Carlos Alcaraz 101 perc játék után nyerte meg a 20. kiemelt horvát Borna Coric ellen. A 19 éves spanyol szupertehetség a madridi torna címvédőjeként várhatja a német elleni harmadik meccsét vasárnap este, az egymás elleni mérlegük 1–1.

TENISZ
ATP MADRID (7 705 780 euró, salakpályás)
ELŐDÖNTŐ
Struff (német)–Karacev (orosz) 4:6, 6:3, 6:4
Alcaraz (spanyol, 2.)–Coric (horvát, 20.) 6:3, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik