Tenisz: Alcaraz döntő szettben védte meg címét Madridban

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.05.07. 21:19
null
Carlos Alcaraz így ünnepelte újabb madridi tornagyőzelmét (Fotó: AFP)
A világranglistán 65., német Jan-Lennard Struff szerencsés vesztesként került csak főtáblára a madridi ATP-tornán, de nagy meglepetésre a fináléig menetelt, ott pedig döntő szettre késztette a címvédő, 2. helyen kiemelt spanyol Carlos Alcarazt.

 

A világranglistán 2. helyen álló, a 20. életévét pénteken betöltő Carlos Alcaraz azzal a céllal léphetett pályára a német Jan-Lennard Struff elleni madridi fináléban, hogy megvédje tavalyi címét, és megszerezze egyesben pályafutása 10. ATP-tornagyőzelmét.

Alcaraz rögtön könnyed brékkel kezdett, majd már 2:0-ra is vezetett, amikor Struff magára talált, és egymás után három játékot is behúzott – köztük egy semmire megnyert brékkel. 3:2 után viszont megint a spanyol nyert egymás után két gémet, aminek köszönhetően 6:4-re megnyerte az első szettet.

A második játszmának azonban teljesen más volt a forgatókönyve. Azért, mert ezúttal Struff került az elején brékelőnybe, amit meg is tartott végig a szett során. Köszönhetően elsősorban annak, hogy az első játszmában csak 17, a másodikban viszont 28 pontot nyert meg adogatóként – 6:3-mal egyenlített.

A döntő szettben viszont Struff 4:1-es hátrányba került, amelyről nem volt visszaút. Alcaraz 6:4, 3:6, 6:3-ra győzött – Rafael Nadal után elsőként védett címet Madridban (egyébként ő a torna történetének második spanyol nyertese is), és megvan a 10. ATP-tornagyőzelme. Ebben az évben a negyedik, és Barcelona után tudott nyerni idén a spanyol fővárosban is.

ATP MADRID (7 705 780 euró, salak)
DÖNTŐ
Alcaraz (spanyol, 2.)–Struff (német) 6:4, 3:6, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik