Aus. Open: Fucsovics először kapott ki dupla szettelőnyből

Vágólapra másolva!
2023.01.20. 06:51
null
Fucsovics hiába kezdett kiválóan (Fotó: AFP)
Magyar idő szerint pénteken hajnalban folytatódott a Melbourne-ben zajló Australian Open, ám magyar sikerélmény nélkül: Fucsovics Márton a férfi egyesek 3. fordulójában két nyert szettről vesztett Jannik Sinnerrel szemben, míg Bondár Anna a női párosok második fordulójában köszönt el a versenytől belga párjával az oldalán.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (76 500 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES
3. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)

Jannik Sinner (olasz, 16.)–Fucsovics Márton 4:6, 4:6, 6:1, 6:2, 6:0

Fucsovics Márton egy öt és egy négy szettben megnyert meccsel, csaknem hét és fél óra játékkal a háta mögött várta a Jannik Sinner elleni harmadik körös mérkőzést, míg az olasz csupán a töredékét töltötte a pályán, mint magyar ellenfele: hat játszmát és csupán 3 óra 45 percet.

Ennek ellenére a két játékos közül inkább a 21 éves, a világranglista 16. helyén álló olasz tűnt fásultnak a meccs elején. Az első szettben különösen sokat hibázott, pontatlanul játszott, miközben Fucsovicsnak szinte minden megmozdulása sikerült, ráadásul a közönség támogatását is inkább a magyar fiú élvezte, aki egy gyors brékváltást követően a szett közepén ezúttal semmire vette el Sinner szervajátékát, s 51 perc alatt 6:4-re nyerte az első játszmát.

A másodikban sem sokat változott a játék, az olasz a szett elején elvesztett adogatását a közepén visszavette, ám a továbbra is nagyszerűen játszó Fucsovics 4:4-nél ismét brékelni tudott, majd második játszmalabdáját kihasználva 6:4-re nyert, s közben olyan megoldásai voltak, mint az alább látható.

 

Ám ezt követően gyökeres fordulat állt be: az addig rengeteget hibázó Sinner játéka szép lassan stalibizálódott, Fucsovics pedig egyre többet hibázott, egyre kevésbé ültek korábbi pontos ütései, nem tudta úgy irányítani a labdameneteket, mint az első két játszmában. A feltámadó Sinner – aki pályafutása során kétszettes hátrányból soha nem nyert még meccset – a harmadik játszmában egy, a negyedikben kettő játékot engedélyezett az egyre frusztráltabbá váló Fucsovicsnak – aki soha nem kapott ki még 2:0-s játszmaelőnyből…

Aztán az ötödik játszmában gyorsan nyilvánvalóvá vált, ma mindkét játékos sorozata véget ér, az ekkor már teljesen hitehagyottá váló Fucsovics játékot sem tudott nyerni.

Noha különösen frusztráló lehet a magyar éljátékos számára a vereség – főleg annak módja –, legalább az vigasztalhatja, hogy a héten megnyert két főtáblás meccsének köszönhetően a következő világranglistán minden bizonnyal ismét a legjobb 70 között szerepel.

NŐI PÁROS
2. FORDULÓ (16 közé jutásért)
Golubic, Niculescu (svájci, román)–Bondár Anna, Minnen (magyar, belga) 6:4, 6:1

CSAK BABOS
Ezzel a felnőtteknél egyesben véget ért a magyaroknak az idei Australian Open, míg párosban már csak Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic kétszeres melbourne-i bajnok duója van versenyben. A junior lányoknál Udvardy Luca szerepel majd. (MTI)

Bondár a belga Minnen oldalán kezdett a svájci, román duó ellen, ő nyitotta az adogatások sorát és hozta is a szerváját, ráadásul imponáló magabiztossággal, semmire. A folytatás viszont már nem sikerült ilyen jól a magyar, belga egység számára, mert sorozatban három játékot elbuktak, majd a szett végén egy újabb brékváltás következett, amit követően a svájci, román páros 6:4-re nyerve lezárta a játszmát.

A második szett jóval egyoldalúbbra sikerült, Minnen és Bondár csak egyszer tudta hozni saját adogatójátékát, míg vissza egyet sem tudott venni, így 6:1-re elvesztette a szettet és vele a meccset is.

További pénteki eredmények itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik