Tenisz: kijelölték női válogatottunk keretét Románia ellen

Vágólapra másolva!
2022.10.16. 11:03
null
Bondár vezeti majd a magyar válogatottat a Billie Jean King-kupában (Fotó: AFP)
Babos Csaba szövetségi kapitány kijelölte a magyar női teniszválogatott keretét a nagyváradi Románia elleni Billie Jean King-Kupa-összecsapásra, amelyet november 10-én és 11-én rendeznek, írja a Magyar Távirati Iroda.

 

A válogatottat Bondár Anna (62. a világranglistán), Udvardy Panna (82.), Gálfi Dalma (89.), Jani Réka (105.) és az először a keretbe kerülő Szabanin Natália (270.) alkotja.

Utóbbi játékos a 49. teniszező lehet a magyar Billie Jean King-kupa-válogatottban, aki pályára léphet a címeres mezben, ha a kapitány úgy dönt.

A román válogatottban biztosan nem lesz ott Simona Halep (9.) és Sorana Cirstea (40.), ugyanis egyikőjük sem versenyez már idén. Románia ellen 1–8 a magyarok mérlege, legutóbb 2014-ben találkozott velük a válogatott, akkor 2–1-re a románok győztek. Az egyetlen magyar siker 1993-ban született.

A kemény pályás párharc három győzelemig tart, a győztes jövőre részt vehet a Billie Jean King-kupa döntőjének selejtezőjében, a vesztes fél 2023-ban is az euro-afrikai zóna I-es csoportjában versenyez.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik