Tenisz: Gálfi Dalma bejutott a nyolcaddöntőbe Kolozsváron

Vágólapra másolva!
2022.10.12. 14:55
null
Gálfi Dalma nyolcaddöntős Kolozsváron (Fotó: Dömötör Csaba)
Gálfi Dalma bejutott a nyolcaddöntőbe a kolozsvári női tenisztornán.

A világranglistán 89. játékos eredetileg a lehető legnehezebb sorsolást kapta, mivel az első kiemelt Barbora Krejcíková (14.) lett volna az ellenfele, csakhogy a cseh játékos a vasárnapi, ostravai trófeája után visszalépett az erdélyi versenytől. Az ő helyére a 63. helyen álló Lucia Bronzetti, a viadal kilencedik kiemeltje került, aki a legutóbbi öt mérkőzését elvesztette.

A két játékos egymás elleni mérlege 1/1-re állt, tavaly egy svájci viadalon a 23 éves olasz, idén az Indian Wells-i selejtezőben a balatonfüredi teniszező bizonyult jobbnak.

A harmadik találkozón Bronzetti 3:0-val kezdett, de a bátran támadó, 24 éves magyar 4:4-nél utolérte őt.

A következő brék a legrosszabbkor jött, mivel Gálfi 4:5-nél bukta el a szerváját, ami a szettbe került.

A folytatásban a magyar játékos rögtön elvette ellenfele adogatását, majd néhány remek fogadással 4:2-nél megismételte ezt, és 1 óra 10 perc elteltével egyenlített.

Az utolsó felvonásban Gálfi 2:2-nél brékelte az olaszt, ami elegendőnek bizonyult a végelszámolásnál, mivel végigvitte előnyét, és 5:4-nél semmire kiszerválta a meccset. A találkozó 1 óra 48 percig tartott, Gálfira a nyolcaddöntőben a spanyol Nuria Párrizas Díaz (75.) vár.

A kolozsvári torna egyéni küzdelmeinek a másik magyarja, Bondár Anna (62.) hétfőn legyőzte az orosz Elina Avaneszjant, és a délután folyamán a brit Harriet Darttal (90.) csap össze a 16 között.

WTA 250-ES TORNA, KOLOZSVÁR (kemény pálya, 251 750 dollár)
EGYES, 1. FORDULÓ

Gálfi Dalma–Lucia Bronzetti (olasz, 9.) 4:6, 6:2, 6:4

KÉSŐBB
NYOLCADDÖNTŐ

Bondár Anna (8.)–Harriet Dart (brit)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik