Tenisz: Bondár és Gálfi párosa a nyolc közé jutott Kolozsváron

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2022.10.11. 19:57
null
Bondár párosban is nyert (Fotó: AFP)
Bondár Anna és Gálfi Dalma párosa kedden negyeddöntőbe jutott a 250 ezer dollár (105 millió forint) összdíjazású kolozsvári kemény pályás női tenisztornán.

A magyarok a nyolcaddöntőben a párosverseny negyedik kiemeltjével, az Okszana Kalasnyikova, Marta Kosztyuk grúz, ukrán duóval mérkőztek meg.

Az első szettben a rivális 2:1-es előnyénél elvette a magyar páros adogatójátékát, de aztán hiába adogatott 5:3-nál a szettért, az végül 40 perc alatt a fordító magyaroké lett. A második játszma lényegesen simábban alakult, ott 1:1 után a magyar kettős brékelt először, majd 4:2-es előnyét követően ismét, azt követően pedig saját szervagémjével lezárta az 1 óra 6 percig tartó összecsapást.

A torna egyesversenyében nyolcadik kiemelt Bondár (a világranglista 62. helyezettje) hétfőn két szettben felülmúlta az orosz Jelina Avaneszjant, és a nyolcaddöntőben – valószínűleg szerdán – majd a brit Harriet Dart (90.) ellen lép pályára, aki a francia Océane Dodin ellen győzött 65 perc alatt 6:2, 6:0-ra.

Gálfi (89.) első fordulós ellenfele az elsőként kiemelt, múlt héten az ostravai tornán győztes cseh Barbora Krejcíková lett volna, aki a döntőben a világelső lengyel Iga Swiateket győzte le óriási csatában, három szettben. Krejcíková azonban a kolozsvári viadaltól végül visszalépett, így Gálfi egyesben a kilencedik kiemelt olasz Lucia Bronzettivel (63.) meccselhet a nyolcaddöntőért.

Kora este kezdődött Babos Tímea párosmérkőzése az amerikai Ingrid Neel oldalán. Ezen 27 percet követően játszmahátrányba kerültek az olasz Lucia Bronzetti, Jasmine Paolini kettőssel szemben, majd egy szoros szettben egyenlítettek. A döntő rövidítésben aztán a rivális 4–0-ra meglépett, és bár Babosék felzárkóztak, többször egy pontra megközelítették az ellenfelet, végül azonban alulmaradtak.

WTA 250-ES TORNA, KOLOZSVÁR (kemény pálya, 251 750 dollár)
NŐI PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ

Bondár Anna, Gálfi Dalma–Okszana Kalasnyikova, Marta Kosztyuk (grúz, ukrán, 4.) 7:5, 6:2
Lucia Bronzetti, Jasmine Paolini (olasz)–Babos Tímea, Ingrid Neel (magyar, amerikai) 6:3, 5:7, 10–7

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik