Tsonga újabb bravúrja, Mihail Juzsnij Davigyenkót búcsúztatta

Vágólapra másolva!
2008.01.20. 09:00
Mihail Juzsnij továbbra is nagyszerű formában van, és ezúttal a negyedik helyen kiemelt Nyikolaj Davigyenkót verte el három játszmában az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében. A finn Jarkko Nieminen kiejtette az Andy Roddickot búcsúztató Philipp Kohlschreibert. Jo-Wilfried Tsonga ezúttal a nyolcadik kiemelt Richard Gasquet ellen nyert.
Jo-Wilfried Tsonga ezúttal a nyolcadik kiemelt Richard Gasquet ellen nyert
Reuters
Jo-Wilfried Tsonga ezúttal a nyolcadik kiemelt Richard Gasquet ellen nyert
Jo-Wilfried Tsonga ezúttal a nyolcadik kiemelt Richard Gasquet ellen nyert
Reuters
Jo-Wilfried Tsonga ezúttal a nyolcadik kiemelt Richard Gasquet ellen nyert

Jo-Wilfried Tsonga továbbra is fantasztikusan menetel, hiszen a legjobb tizenhat között honfitársával, a nyolcadik helyen kiemelt Richard Gasquet-val játszott, és bizony Andy Murray után egy újabb Top10-es játékost búcsúztatott.

Tsonga ezúttal egy játszmát elvesztett, de az is csupán rövidítésben, és összességében megérdemelten jutott tovább, hiszen az első és e negyedik játszmában kiválóan teniszezett és bőven Gasquet fölé emelkedett.

Mihail Juzsnijt csupán az első játszmában tudta megszorítani a negyedik helyen kiemelt Nyikolaj Davigyenko, amikor a fiatalabb orosz „csak” a tie breakben tudta megnyerni a szettet. A folytatásban azonban nem látszott a két játékos közti világranglista-helyezésbeli különbség.

Juzsnij a második felvonást 6:3-ra, míg a harmadik simán 6:1-re nyerte, így ő jutott a legjobb nyolc közé, ahol a szintén kiváló formában teniszező Tsonga lesz az ellenfele.

A finn Jarkko Nieminen négy szettben búcsúztatta az Andy Roddickot búcsúztató Philipp Kohlschreibert, így a német számára is véget ért a torna.

A 3. fordulóból magyar idő szerint vasárnap hajnalra maradt két mérkőzésen a spanyolok diadalmaskodtak. David Ferrer az amerikai Spadeát győzte le könnyedén három szettben, míg Juan Carlos Ferrero a tizedik helyen kiemelt David Nalbandiant mosta le a pályáról. A két győztes a legjobb tizenhat között egymással küzd majd a továbbjutásért.

AUSZTRÁL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (AUSTRALIAN OPEN)

3. FORDULÓ
Ferrero (spanyol, 22.) - Nalbandian (argentin, 10.) 6:1, 6:2, 6:3
Ferrer (spanyol, 5.) - Spadea (amerikai) 6:3, 6:3, 6:2

NYOLCADDÖNTŐ
Nieminen (finn, 24.) - Kohlschreiber (német, 29.) 3:6, 7:6, 7:6, 6:3
Tsonga (francia) - Gasquet (francia, 8.) 6:2, 6:7, 7:6, 6:3
Juzsnij (orosz, 14.) - Davigyenko (orosz, 4.) 7:6, 6:3, 6:1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik