Szávay Ágnes 19 helyet javított és már közelít az első ötvenhez

Vágólapra másolva!
2007.07.09. 11:56
A legfrissebb, hagyományos pontszámításon alapuló WTA-világranglistán a legelőkelőbb helyen rangsorolt magyar teniszezőnő, Szávay Ágnes újabb 19 helyet javított, így jelenleg az 53-on találhatjuk. A Wimbledonban győztes amerikai Venus Williams 14 helyet javítva a 17-en áll. A férfiaknál az elődöntőig jutó francia Richard Gasquet karrierje legjobb pozícióját foglalja el, hét helyet előrelépve jelenleg a hetedik a 21 éves játékos.
Szávay Ágnes lendülete és előrehaladása töretlen
Meggyesi Bálint
Szávay Ágnes lendülete és előrehaladása töretlen
Szávay Ágnes lendülete és előrehaladása töretlen
Meggyesi Bálint
Szávay Ágnes lendülete és előrehaladása töretlen

A magyar teniszezőnő folytatva idei remek szereplését ezúttal is a selejtezőből verekedte fel magát a Grand Slam-verseny főtáblájára, ahonnan nem is kellett nyeretlenül búcsúznia. Mindez számára 19 helyezésnyi javítással ért fel, nagyon közel érve ismét egy bűvös határhoz, a TOP 50-hez. Hamarosan már nagyversenyen is csak a főtáblán találkozhatunk Szávay nevével.

A nőknél változatlanul a belga Justine Henint láthatjuk az élen, aki az elődöntőben meglepetésre kikapott a döntőig jutó francia Marion Bartolitól. Utóbbi sikerének köszönhetően nyolc helyet tudott javítani.

A tornagyőztes amerikai Venus Williams második idei tornáját nyerte, pályafutása során viszont már 35-nél jár, Wimbledonban negyedszer tudott győzni, ahol az igen remek 51/7 a győzelmi/vereség mutatója.

Szávay után immár Nagy Kyra a második számú játékosunk, miután korábbi éljátékosunk, a hónapokon keresztül legelőkelőbb helyen rangsorolt magyar, Czink Melinda jelenleg a 160. helyen áll.

A nőkkel ellentétben a férfiak világranglistáján nem a döntősöké a nagy előrelépés, hanem az egyik elődöntősé. A Wimbledonban ötödször győztes svájci Roger Federer biztosan őrzi első helyét a hagyományos ATP ranglistán, miként nagy riválisa, a döntőben vereséget szenvedő spanyol Rafael Nadal a másodikat.

Kettejük külön versenyében az idei eredményeket összesítő ATP RACE-n várható nagyobb harc, hiszen ott még Nadal áll az élen, de Federer most közelebb tudta lopni magát.

Federerrel kapcsolatosan jegyezzük meg, hogy pályafutása első négy wimbledoni versenyéből nem sokat hozott ki, háromszor az első fordulóban búcsúzott, mérlege így akkor négy győzelem, négy vereség volt. A sikerszéria 2003-ban indult be és azóta is töretlenül tart: a 35 győztes találkozó öt tornagyőzelmet ért.

De említsük meg az ATP-ranglista nagy előrelépőjét, a francia Richard Gasquetet, aki hét helyet javítva a hetediken áll, ami karrierje eddigi csúcsát jelenti a fiatal, 21 éves játékos számára.

Gasquet eddig kétszer az első körben búcsúzott Wimbledonban, két éve a nyolcaddöntőig jutott. Idén a későbbi győztes Federertől kapott ki az elődöntőben három játszmában, míg tavaly már az első fordulóban összefutottak, a svájci akkor is nyert.

A magyarokról röviden: Bardóczky Kornél ismét beverekedte magát az ötszázba, illetve ismét három magyart találhatunk az ezerben. Varga Róbert 263 helyet javítva a 984-n áll. ---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik