Fernando Gonzalez három játszmában búcsúztatta Rafael Nadalt

Vágólapra másolva!
2007.01.24. 14:38
A Melbourne-ben zajló, 15 636 ezer dollár összdíjazású Australian Open, az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyeseinek utolsó negyeddöntőjében a tizedik helyen kiemelt chilei Fernando Gonzalez három játszmában(!) verte a másodikként rangsorolt spanyol Rafael Nadalt.
Rafael Nadal meglepetésre nem jutott a legjobb négy közé
Rafael Nadal meglepetésre nem jutott a legjobb négy közé
Rafael Nadal meglepetésre nem jutott a legjobb négy közé
Rafael Nadal meglepetésre nem jutott a legjobb négy közé

Szavazás

Ki nyeri a 2007-es Australian Open férfi versenyét?

Írja be az itt látható számot!
Visszafogott kezdés után a dél-amerikai remek játékkal, 33 perc alatt nyerte az első játszmát. Igazából bele sem melegedtek a játékba a felek.

A másodikban az egyre idegesebb spanyol ellen rögtön az első játékban brékelt Gonzalez, ennyi is elég volt az újabb részsikerhez. Padlón a spanyol, aki a szünetben ápolást is kért, bár mozgásán nem látszott, hogy gondjai lennének.

A harmadik játszmában a változatlanul sokat rontó, önmagát messze alulmúló Nadal ellen előbb 2:2-nél brékelt a chilei, majd 4:3-as vezetésénél nullra(!) hozta a saját adógatójátékát.

Nadal a mérkőzésben maradásért adogatott, hiába: Gonzalez a második mérkőzéslabdájából megnyerte a találkozót.

Jellemző, Nadal széles ütésével ért véget a találkozó, amelyen a bombaerős tenyersek hozták meg Gonzalez számára a sikert.

A Nadalnak nem sok babér termett eddig a nála hat évvel idősebb, Athénban Massú oldalán olimpiai bajnokságot nyert Gonzalez ellen, mostani sikerével a dél-amerikai már 3-1-re vezet.

Fernando Gonzalez Tommy Haas ellen elődöntőt játszhat
Fernando Gonzalez Tommy Haas ellen elődöntőt játszhat

A chilei azzal a német Tommy Haas-szal találkozik az elődöntőben, aki az orosz Nyikolaj Davigyenkót verte öt játszmában.

Haas és Gonzalez ezidáig csupán egyszer, 2004-ben találkozott egymással, azt a salakos pályán lejátszott mérkőzést a dél-amerikai nyerte két játszmában.

A felső ágon már az elődöntő párosítása is ismert: Roger Federer (svájci, 1.) Andy Roddickkal (amerikai, 6.) méri össze magát.

MELBOURNE, AUSTRALIAN OPEN, 15 636 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNY PÁLYA:

FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:
Fernando Gonzalez (chilei, 10.) - Rafael Nadal (spanyol, 2.) 6:2, 6:4, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik