Téli olimpia: „Megtörténik az ilyesmi” – a Liu Shaolin kizárásával olimpiai bajnok kínai

Vágólapra másolva!
2022.02.08. 09:54
null
A célba érést követő pillanatok (Fotó: Árvai Károly)
Egyelőre nem élvezi a sikert Zsen Ce-vej, aki hétfőn Liu Shaolin Sándor kizárása után lett egyéni olimpiai bajnok Pekingben. A rövid pályás gyorskorcsolyázók férfi 1000 méterének aranyérmese elismerő szavakkal illette magyar riválisát, szerinte mindketten elmentek a végsőkig a győzelemért.

 

„Kemény verseny volt, de minden rövid pályás gyorskorcsolya futam kemény, egy olimpiai döntő sem lehet más. Küzdöttem az utolsó pillanatig. Liu Shaolin és én is, mindketten hevesen, mindent kiadva magunkból küzdöttünk az aranyért – bármelyikünk megnyerhette volna” – idézte az olympics.com valamint a Reuters a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázó kizárása után a dobogó legfelső fokára fellépő Zsen Ce-vejt.

„Ami a versenyen történteket illeti, mind tudjuk, milyen sportágat űzünk. Mindenki szeme előtt az aranyérem lebeg, ha ott vagy egy ilyen siker kapujában, nem akarod beérni kevesebbel és mindent el is követsz a sikerért. Megtörténik az ilyesmi – utalt a kizárásra. – Ez a bajnoki cím számomra az elmúlt négy év kemény munkájának gyümölcse. A bizonyíték, hogy haladunk, fejlődünk napról napra. A sikert azonban most még nincs idő élvezni, sok küzdelem vár még rám ezen az olimpián. Remélem, azokat sem fogom túlizgulni” – tette hozzá a 24 éves sportoló, aki Pekingben már most két aranynál jár: a férfi 1000 méteren elért elsősége mellett a 2000 méteres vegyesváltó-versenyen győztes kínai csapatnak is tagja volt.

Mint arról beszámoltunk, Liu Shaolin Sándor elsőként haladt át a célvonalon a rövid pályás gyorskorcsolyázók férfi 1000 méteres számában, ám hosszas videózás után kizárták, és a mezőny végére sorolták, mert – a versenybírók szerint – két szabálytalanságot is elkövetett. A magyar csapat óvást nyújtott be a történtek miatt, ezt a beadványt kedden elutasította a nemzetközi szövetség.

Az óvástól függetlenül Liu Shaolin Sándor hétfőn gratulált kínai versenytársának.

TÉLI OLIMPIA, PEKING 2022
RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA
FÉRFI 1000 MÉTER – A VÉGEREDMÉNY

1. Zsen Ce-vej (Kína)
2. Li Ven-lung (Kína)
3. LIU SHAOANG
4. Vu Ta-csing (Kína)
5. Itzhak de Laat (Hollandia)
6. Furkan Akar (Törökország)
...14. Krueger John-Henry
Liu Shaolin Sándort kizárták

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik