Téli olimpia: Liu Shaolin gratulált a bírák által győztesnek kihozott kínainak

Vágólapra másolva!
2022.02.07. 17:59
Amint arról beszámoltunk, hiába ért célba elsőként az 1000 méteres döntőben a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázó, a zsűri utólag kizárta a futamból Liu Shaolin Sándort, míg az arany így a hazai jégen korcsolyázó Zsen Ce-vejhez került... A 26 esztendős versenyző az Instagram-oldalán üzent először a történteket követően.
A nap, amikor Liu Shaolin Sándor majdnem egyéni olimpiai bajnok lett... 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍILIK (Fotó: Árvai Károly)
A nap, amikor Liu Shaolin Sándor majdnem egyéni olimpiai bajnok lett... A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍILIK (Fotó: Árvai Károly)

„A nap, amikor majdnem egyéni olimpiai bajnok lettem. Edzettem, szenvedtem mentálisan és fizikálisan egyaránt az elmúlt négy évben, sőt, mióta 2005-ben elkezdtem korcsolyázni. Annyira sajnálom, hogy nem tudtam hozni azt az eredményt, amit mindannyian akartunk. Kemény nap volt, mindent kiadtam magamból, nem tudnék semmit sem máshogyan tenni. A rövid pályás gyorskorcsolya egy gyönyörű sport és imádom. Gratulálok a barátomnak, Zsen Ce-vejnek. A jövőben még keményebben és még okosabban fogok edzeni. Mindnyájatokat imádom, függetlenül attól, hogy egyéni olimpiai bajnok vagyok-e vagy sem. Én továbbra is harcolni fogok, csak szurkoljatok értem” – írta Liu Shaolin Sándor a közösségi oldalán, megtörve a csendet, miután a verseny helyszínén senkinek sem nyilatkozott.

TÉLI OLIMPIA, PEKING 2022
RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA
FÉRFI 1000 MÉTER

1. Zsen Ce-vej (Kína)
2. Li Ven-lung (Kína)
3. LIU SHAOANG
4. Vu Ta-csing (Kína)
5. Itzhak de Laat (Hollandia)
6. Furkan Akar (Törökország)

14. Krueger John-Henry
Liu Shaolin Sándort kizárták

A pekingi olimpián részt vevő magyar sportolók névjegyei ide kattintva érhetők el!

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik