Téli olimpia: Amikor felkeltem, éreztem, hogy ma olimpiai bajnok leszek – Liu Shaoang

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.13. 14:19
null
Magyarország első egyéni téli olimpiai bajnoka: Liu Shaoang! (Fotó: Árvai Károly)
Így nyilatkozott Magyarország első egyéni téli olimpiai bajnoka, a rövid pályás gyorskorcsolyában 500 méteren aranyérmes Liu Shaoang a M4 Sportnak az éremátadó-ünnepség után.

 

„Szerintem a reakciómon nem látszik, mit értem el és hogy min mentem keresztül. Még mindig szótlan vagyok, és nem tudom, mikor fog leesni, s mikor tudok reagálni erre az egészre. Azt tudom, hogy borzasztó hosszú nap elé nézek, örülök, hogy sikerült ezt elérnem. Amikor felkeltem, éreztem, hogy ma olimpiai bajnok leszek, és remélem, ez a siker olyan fajta élményt okozott a mi kis hazánknak, a mi kis országunknak, amelyet sosem felejtünk el. Remélem, ez a siker összehozta azokat az embereket, akik nekünk szurkoltak, s velünk voltak végig” – vélekedett meglehetősen higgadtan Liu Shaoang.

Így folytatta: „Sokáig vártam a szerencsére. Úgy gondoltam, elég balszerencsésen indult az olimpia – pozitív lett a koronavírustesztem, nem tudtam a csapattal együtt kiutazni Pekingbe. Akkor nagyon furcsán éreztem magam, nem tudtam, hova vezet ez az út. Ezer és ezerötszáz méteren sem jött össze. Úgy döntöttem, nem várok tovább a szerencsére, és magamnak kell megszereznem ezt az érmet, meg kell küzdjek ezért. Az első futamtól kezdve nagyon nyugodt voltam, éreztem, hogy bennem van a győzelem. Felhasználtam mindazt a sok tapasztalatot, amit megszereztem, s megmutattam, tanultam a négy évvel ezelőtti hibáimból. Tudtam, hogy megcsinálom. Sanyival egyelőre nem nagyon volt időm beszélni, úgyhogy remélem, vár rám a csapat a faluban, és nagyot ünneplünk!”

Liu Shaolin Sándor így vélekedett öccse olimpiai bajnoki címét követően.

Bővebben a rövid pályás gyorskorcsolya vasárnapi versenynapjáról, és Liu Shaoang döntőjéről ide kattintva olvashatnak.

TÉLI OLIMPIA, PEKING 2022
RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA, FÉRFI 500 MÉTER

1. LIU SHAOANG 40.338 másodperc
2. Konsztantyin Ivlijev (Orosz csapat) 40.431
3. Steven Dubois (Kanada) 40.669
4. Abzal Azsgalijev (Azerbajdzsán) 40.869
5. Pietro Sighel (Olaszország)
6. Vu Ta-csing (Kína)
Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry a negyeddöntőben kiesett

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik