Rp. gyorskorcsolya: mind az öt magyar negyeddöntős 500-on

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2022.04.08. 19:35
null
Lius Shaoang esélyeshez méltón versenyzett (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Czinege Melinda)
Senki sem hibázott: az egyéni verseny öt magyar indulója egyaránt biztosította a helyét a szombati negyeddöntőkben a legrövidebb távon a montreali világbajnokságon.

 

Ötszáz méteren a férfiaknak két kanyart is teljesíteniük kellett az első napon a montreali világbajnokságon – a selejtezőkből mindhárom magyar továbbjutott, Liu Shaoang futamgyőztesként, Nógrádi Bence és Jászapáti Péter a futamuk második helyezettjeként.

Az előfutamok során Liu Shaoang újfent remekül futott, a legrövidebb táv regnáló olimpiai és világbajnokához méltón, így „természetesen” ott lesz a negyeddöntőben.

Akárcsak Nógrádi Bence, aki másodikként ért célba a futamában. Jászapáti Péter a négyes pozícióból rajtolva javított egy helyet, s bár a harmadik hely első körben nem ért továbbjutást, a fiatal tehetség az időeredményének köszönhetően mégiscsak jégre léphet szombaton a negyeddöntőkben.

A nőknél elég volt „csak” egy kör ahhoz, hogy valaki biztosítsa a helyét a negyeddöntőkben, és ezt mindkét lányunk sikerrel teljesítette, így Jászapáti Petra és Kónya Zsófia is a legjobbak között folytathatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik