Rp. gyorskorcsolya-vb: két magyar jutott tovább 1500-on

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2022.04.08. 17:37
null
Liu Shaoang elődöntőbe jutott 1500 méteren (Fotó: Árvai Károly – archív)
Liu Shaoang és Jászapáti Petra 1500 méteren az elődöntőbe jutott a montreali rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságon.

 

Sokszor elmondta már Liu Shaoang, hogy az 1500 méter nem tartozik a kedvenc számai közé, de azért jó néhányszor megmutatta már ezen a távon is a fiatalabbik testvér, hogy a világ legjobbjai közé tartozik – a montreali világbajnokságon még „csak” az elődöntőbe jutott pénteken, de a futásán ezúttal is látszott, nagyon egyben van olimpiai, világ- és Európa-bajnokunk.

Másik két egyéni indulónk, Nógrádi Bence és Jászapáti Péter élete első felnőtt-világbajnokságán lépett jégre, s bár egyikőjük sem jutott tovább a leghosszabb távon, példásan küzdött, Jászapáti Péter továbblépése például 8 ezreden (!) múlott…

A nőknél két egyéni indulónk van a vb-n – Jászapáti Petra okosan, taktikusan korcsolyázva biztosította a helyét az 1500 méteres elődöntőben, Kónya Zsófia nem jutott tovább.

Azok, akik nem kerültek tovább, a szombati, magyar idő szerint délutáni úgynevezett helyosztó futamokban folytatják (innen a legjobbak visszajutnak a döntős etapba), Liu Shaoang és Jászapáti Petra pedig a magyar idő szerint 19.30 órakor kezdődő programban lép jégre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik