Milánó 2026: szoros határidők több helyszínen

Vágólapra másolva!
2024.02.23. 16:16
Kristin Kloster (Fotó: Getty Images)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) pénteken arra figyelmeztette a 2026-os milánói-cortinai téli olimpia rendezőit, hogy több helyszínen szoros határidővel kell számolni a munkálatok befejezésére.

 

A NOB már korábban is többször hangot adott aggodalmának, a költségek alacsonyan tartása és a felkészülési idő lerövidítése miatt javasolta, hogy szükség esetén használják szomszédos országok már meglévő létesítményeit. A legkritikusabbnak tűnő helyszín ebből a szempontból a bob-, szánkó- és szkeletonversenyeknek otthont adó pálya, amelynek cortinai megépítéséről a hónap elején kötött megállapodást az olasz kormány.

A NOB koordinációs bizottsága Kristin Kloster vezetésével egy hét alatt meglátogatta a helyszíneket és felszólította a szervezőket a felkészülési folyamatok felgyorsítására.

„Be kell tartani a határidőket, néhány projektnek egyszerűen nincs késési lehetősége!” – hangsúlyozta Kloster, kitérve rá, hogy Ausztriában, Svájcban és Franciaországban is van megfelelő pálya. Hozzáfűzte: a költséghatékonyság érdekében nem javasolják új helyszín építését olyan esetekben, amelyekben az ötkarikás játékok után alig vagy egyáltalán nem várható a létesítmény nyereséges kihasználása, de tiszteletben tartják a rendezők döntését az építésre vonatkozóan.

A pályát egy év múlva kellene átadni, hogy még az olimpia előtt tesztelni lehessen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik