Hibátlan teljesítménnyel csoportelső a 3x3-as lány hokiválogatott

TÓTH ANITATÓTH ANITA
Vágólapra másolva!
2024.01.23. 14:22
Hibátlan teljesítménnyel nyerte meg csoportját a női 3x3-as jégkorong-válogatott (Fotó: MOB-Média/Szalmás Péter)
Hibátlan teljesítménnyel, veretlenül jutott tovább csoportjából a 3x3-as lány jégkorongválogatottunk, amely kedden a házigazda Koreát és Olaszországot győzte le. Ezen kívül freestyle síben a sí cross, alpesi síben az óriás-műlesiklás, biatlonban a sprint, gyorskorcsolyában pedig az 1500 méteres szám volt magyar szempontból érdekes a kangvoni ifjúsági olimpia keddi napján.

A házigazda koreaiak elleni mérkőzés azért volt kihívás, mert a maroknyi magyart leszámítva mindenki ellenük drukkolt a jégcsarnokban, az esti, olaszok elleni pedig azért, mert az ellenfél nagyon kemény test-test elleni játékot játszott, ami nyilván fizikailag volt nagyon megterhelő. A lényeg azonban az, hogy 3x3-as lány jégkorong-válogatottunk minden csoportmérkőzését megnyerve, veretlenül, első helyen jutott tovább az elődöntőbe, ahol a csoport negyedikjével, az olaszokkal találkozik szerdán – két napon belül tehát másodszor.

„Jól sikerült a csoportkör, örülök az eddig látottaknak, az igazi feladat azonban még csak ezután vár a lányokra, a valódi kihívás holnaptól kezdődik – nyilatkozta Marleen Collins Delaney, a magyar csapat szövetségi kapitánya a második mérkőzés után. – Jó is, hogy az olaszok elleni mérkőzés maradt a csoportkör végére, mert az ellenfél nagy csatára kényszerített minket, fizikailag is kemény, jó meccset játszottunk. A lányok elfáradtak, de ez a téli olimpia, holnap ugyanúgy készen kell állniuk a csatára, mint ma, hiszen az ilyen tornákon bármi megtörténhet.”

„Nagyon örülünk, hogy hibátlan mérleggel zártuk a csoportkört, remélem, meg is tudjuk őrizni a veretlenségünket – tette hozzá a válogatott Faragó Luca. – Az olaszok ellen nehezebben kezdtünk, nem tudtuk a saját játékunkat játszani, de aztán összekaptuk magunkat, és nyerni tudtunk. Most próbálunk gyorsan sokat pihenni és regenerálódni.”

A magyar csapat elődöntős az ifjúsági téli olimpián (Fotó: MOB-Média/Szalmás Péter)

„Az elmúlt három napban két-két meccset játszottunk, amelyek között voltak jobbak és rosszabbak, de szerencsére mindegyiket sikerült megnyerni. Az olaszok kemény testjátékot mutattak ezúttal is, ahogy azt már tőlük megszokhattuk, és amire felkészültünk. Felvettük a kesztyűt, de most nagyon fáradtak vagyunk, úgyhogy ki kell pihenni magunkat, és holnap újult erővel menni a csatába és nyerni.”

Alpesi síben a lány óriásműlesiklás elég szokatlan módon kezdődött Körtvélyessy Dóra számára – úgy alakult ugyanis, hogy az első futamot bot nélkül kellett megoldania.

„A rajtban, amikor kilöktem magam, beakadt a bot vége, nyilván rántottam rajta egyet, hogy kijöjjön, de a teteje elengedett, és hát igen… Kénytelen voltam bot nélkül elindulni – mondta utólag már mosolyogva Körtvélyessy. – Kellett néhány másodperc, hogy összeszedjem magam, aztán nekiindultam. Életemben nem mentem még így, de alapvetően élveztem, és nem is volt rossz menet, egyszer ingott csak meg a felsőtestem.  Amikor leértem a célba, és láttam, hogy csak öt másodpercet kaptam, el sem hittem – ráadásul nagyon jólesett, hogy mindenki tapsolt, nem hitték, hogy így lejövök. A második menet már rendben volt, igaz, elég nehéz volt a pálya, de hát mindenkinek az volt, úgyhogy megoldottam. A huszonnegyedik hellyel nem vagyok elégedetlen.”

Freestyle síben Székely Zoltán edző nagyon büszke lehetett a „lányaira”, hiszen a nagyon nehéz pályán Szeghalmi Fanni és Tymcyna Dóra is szépen helyt állt – előbbi ráadásul az utolsó kanyarig versenyben volt azért, hogy bejusson a legjobb nyolc közé. Tymcynának sajnos egy rossz kanyarvétel miatt volt egy esése, pedig abban a körében ameddig ment, együtt tudott menni a későbbi győztessel.

„Nagyon elégedett vagyok, élveztem a versenyt, a pálya is nagyon jó volt, várom a következő kihívásokat!” – mondta Szeghalmi.

„Az első futamot nagyon jól kezdtem, a másodikban viszont sajnos elestem és beütöttem a lábamat, emiatt a negyedik futam után sajnos fel kellett adnom a küzdelmet, amit nagyon sajnálok” – tette hozzá Tymcyna.

Biatlonban a sprintszámra került sor kedden, amelyben Kunos László a 89., Bozóki Laura a 81. helyet szerezte meg. A körülmények szokatlanok voltak a mieink számára, mert rettenetesen hideg volt a hegyen, amihez ők nemigen vannak hozzászokva, de próbáltak alkalmazkodni, amennyire tudtak.

„Ez volt az eddigi leghidegebb versenyem, reggel teljesen elfagyott a kezem, már a belövésnél éreztem, hogy ez nem lesz könnyű nap, és nemcsak azért, mert alig mozogtak az ujjaim, hanem azért is, mert folyamatosan változott a szél iránya – mondta Kunos a sprint végén. – Tizenötös rajtszámot kaptam, így a belövés után nem sok időm maradt, nem tudtam felvinni a pulzusomat, ami így a nagy emelkedő végén ugrott fel hirtelen, ez kissé megütött, talán ezen ment el a lövészet is. Összességében nem volt rossz, de nagyon nehéz verseny volt ez mindenkinek.”

Bozóki Laura a 81. helyen ért célba, totálisan átfagyva és kimerülve, ő is kihozta magából a maximumot, amire ebben a cudar időben képes volt.

A gyorskorcsolyázók 1500 méteres számában Vancsó Rebeka a 28., Sándor Lilla a 29. helyen fejezte be a versenyt, s bár eredményben nincs nagy különbség a lányok között, eltérően élték meg a versenyt.

„Nem vagyok nagy ezerötös, nem is vártam tőle sokat, de amit tudtam, azért kihoztam magamból – mondta Vancsó. – Ezer méterig jól mentem, de azután elfáradtam, ez látszik is az időmön. Nem vagyok elkeseredve, nagyjából reális időeredmény született.”

„Még a tegnapinál is nehezebb verseny volt, pedig úgy álltam oda a rajthoz, hogy nagyon jó lesz, készen állok – tette hozzá Sándor. – Az időeredményem azonban nem lett olyan jó, mint amire számítottam, nem tudom az okát, de várom a tömegrajtos versenyt, hogy megmutathassam, mit tudok.”

IV. IFJÚSÁGI TÉLI OLIMPIA, KANGVON
ALPESI SÍ
ÓRIÁSI-MŰLESIKLÁS
LÁNYOK
1. Georgia Collomb (Olaszország) 1:41.10, 2. Shaienne Zehnder (Svájc) 0.11 másodperc hátrány, 3. Astrid Hedin (Svédország) 1.03 mp h., …24. Körtvélyessy Dóra (Magyarország) 9.39 mp h.

BIATLON, SPRINT (7.5 km)
FIÚK: 1. Antonin Guy (Franciaország) 20:57.7 (1 lőhiba), 2. Tov Roeysland (Norvégia) 31.8 másodperc hátrány (1), 3. Flavio Guy (Franciaország) 57.5 (4), …89. Kunos László (Magyarország) 7:49.2 perc h. (5). Lányok (6 km): 1. Carlotta Gautero (Olaszország) 19:40.2 (1), 2. Ela Sever (Szlovénia) 35.0 mp h. (3), 3. Polina Putsko (Ukrajna) 1:13.9 (1), …81. Bozóki Laura (Magyarország) 9:20.4 p h. (7)

FREESTYLE SÍ, SÍ-CROSS
LÁNYOK: 1. Uma Kruse Een (Svédország), 2. Morgan Shute (Egyesült Államok), 3. Leena Thommen (Svájc), …10. Szeghalmi Fanni (Magyarország), …22. Tymcyna Dóra (Magyarország)
FIÚK: 1. Niklas Höller (Németroszág), 2. Janik Sommerer (Ausztria), 3. Maans Abersten (Svédország), …

GYORSKORCSOLYA, 1500 M
LÁNYOK: 1. Angel Daleman (Hollandia) 2:02.90, 2. Yunqi Liu (Kína) 0.39 mp h., 3. Hanna Mazur (Lengyelország) 2.23 mp h., …28. Vancsó Rebeka (Magyarország) 19.16 mp h., 29. Sándor Lilla (Magyarország) 21.27 mp h.

3X3 JÉGKORONG
LÁNYOK: Magyarország–Korea 16–0 (7–0, 5–0, 4–0). Magyarország–Olaszország 11–1 (2–0, 4–1, 5–0) 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik