Téli olimpia: Vlhová a 8. helyről nyert, Tóth Zita 40. műlesiklásban

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.02.09. 08:10
Bár az első futamban csak a nyolcadik helyen végzett, bravúros második menetével végül megnyerte a női műlesiklás aranyérmét a szlovák Petra Vlhová az osztrák Katharina Liensberger és a svájci Wendy Holdener előtt. Tóth Zita az első futamhoz képest négy pozíciót előrelépve végül a 40. helyen zárt.
Vlhová bravúros menettel aranyérmes (Fotó: AFP)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Vlhová bravúros menettel aranyérmes (Fotó: AFP) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

Ahogy megírtuk, az első futamot a német Lena Dürr nyerte, 3 századmásodperccel megelőzve a svájci Michelle Gisint és 12-vel az óriás-műlesiklást megnyerő svéd Sara Hectort. Ami a szám két favoritját illeti, a szakági világkupa idei győztese, a szlovák Petra Vlhová 72 századmásodperces hátránnyal csak a 8. helyen végzett, míg Mikaela Shiffrin az óriás-műlesikláshoz hasonlóan itt is kiesett, csak ezúttal már a negyedik kaput sem tudta bevenni. Shiffrin reakciójáról itt olvashatnak!

Vlhová aztán a második futamban alaposan odatette magát, és azok után, hogy 77 századmásodperccel átvette az első helyet, a következő négy versenyzőt is megelőzte.

Közülük a világbajnoki címvédő osztrák Katharina Liensberger volt mögötte a második és a svájci Wendy Holdener a harmadik, amikor már csak a három éllovas volt hátra.

Ráadásul ugyan Hector nagyon jól jött és esélye volt az aranyra is, nem sokkal a cél előtt rálépett egy kapura és kiesett. Gisin meg sokkal lassabb volt és végül csak hatodik lett, így már csak Dürr maradt, de ő sem tudta tartani a tempót és lecsúszott a dobogóról is. Ahol így ott maradt a szlovák, osztrák, svájci hármas. A mezőny szorosságára jellemző, hogy az ötödik helyezett is mindössze 22 századmásodperccel maradt el Vlhová összesített idejétől. Mindenesetre ez Szlovákia első olimpiai érme alpesi síben.

(Fotó: AFP)
(Fotó: AFP)

Az első futamban Tóth Zita a 44. helyen végzett, s mivel a másodikat is sikerrel teljesítette, a kiesőknek köszönhetően egészen a 40. pozícióig előrelépett.

TÉLI OLIMPIA, PEKING 2022
ALPESI SÍ, NŐI MŰLESIKLÁS
1. Petra Vlhová (Szlovákia) 1:44.98 perc
2. Katharina Liensberger (Ausztria) +0.08 mp hátrány
3. Wendy Holdener (Svájc) +0.12
4. Lena Dürr (Németország) +0.19
5. Andreja Slokar (Szlovénia) +0.22
6. Michelle Gisin (Svájc) +0.60
...
40. Tóth Zita +10.88

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik