Téli olimpia: Shiffrin mégis indul szuperóriás-műlesiklásban

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.02.10. 11:26
null
Mikaela Shiffrin indul szuperóriás-műlesiklásban (Fotó: Getty Images)
A számára kudarccal végződő technikai számok után Mikaela Shiffrin ott lesz a szuperóriás-műlesiklás rajtjánál a pekingi téli olimpián.
Az amerikai alpesi síelő fontolgatta, hogy kihagyja az első gyors számot, azok után, hogy óriás-műlesiklásban címvédőként, majd műlesiklásban is – melyben 2014-ben győzött – kiesett az első futam során.

A 73 világkupa-elsőséggel rendelkező versenyző úgy tűnik, valamelyest megnyugodott, és vállalja a pénteki versenyt. Az amerikai csapat szóvivőjének közlése szerint ugyanakkor a 26 éves hatszoros világbajnok egy ideig nem ad interjút.

Párja, a mostani játékokon szuperóriás-műlesiklásban bronz-, kombinációban ezüstérmes norvég Aleksander Aamodt Kilde Facebook-bejegyzésében megértést és támogatást kért Shiffrinnek. Amint fogalmazott: „Mindannyian hatalmas nyomást helyezünk egyes sportolókra, most ugyanakkora támogatást kellene nyújtanunk.”

„Az egyensúlyról van szó, mi is csak átlagos emberek vagyunk” – üzente. Shiffrin a jövő csütörtöki női kombinációban még éremszerzésre esélyesnek számít.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik