Téli olimpia: idővel emelkedhet a női hokiválogatottak létszáma

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.04. 09:25
A pekingi olimpián szerepel először nyolc helyett tíz csapat a női jégkorongtornán, ám Luc Tardif, a nemzetközi szövetség (IIHF) elnöke szerint nyolc év múlva további létszámnövekedéssel is lehet számolni – közölte az MTI.

A francia sportvezető pénteken az MTI-nek elmondta, látva a színvonal emelkedését és például az orosz–svájci összecsapáson történteket, lehet arról szó, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak javasolják: a női tornán ne tíz, hanem tizenkét együttes szerepeljen.

A férfiak mezőnyében a jelenlegi 12-es létszám emelésére kis esélyt lát, mert bővülés esetén nehezen lehetne az olimpia két hetébe belesűríteni a tornát.

„A férfiak erős profi ligákból érkeznek, és szinte beesnek az olimpiára. Most is vannak olyanok, akik a héten bajnoki mérkőzéseket játszottak hazájukban. Nehezen lehetne kezelni a férfimezőny bővülését. A nőknél nincs ilyen jellegű probléma, és a színvonal is fokozatosan nő” – tette hozzá Tardif.

A koronavírus-helyzetre utalva elmondta, több csapat küzd a járvány okozta nehézségekkel, fertőzésekkel, de szerencsére a pekingi szervezőkkel együttműködve jól el tudják különíteni azokat, akiknek pozitív lett a tesztjük.

„Nem terjed tovább a fertőzés, a csapatoknál van elegendő tartalék, és minden adva van ahhoz, hogy végigmenjen a torna a nőknél és a férfiaknál is” – szögezte le Tardif.

AZ OLIMPIA TELJES MŰSORA IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik