Sílövészet: meghátrált és visszavont egy eltiltást a NOB

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.26. 11:30
Ugyan a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elsőre elutasította a svéd női sílövő-válogatott edzőjének, Wolfgang Pichlernek az akkreditációját, a fellebbezés hatására végül úgy döntött, a 62 éves német szakember ott lehet Pjongcsangban.

Pichler bűne az volt, hogy 2011 és 2014 között az orosz válogatottat segítette, és a szocsi olimpiát követő vizsgálatok kiderítették, több tanítványa is doppingolt. A NOB egyértelmű állásfoglalása pedig az volt, hogy az eltiltott sportolók mellett azok edzői és orvosai sem vehetnek részt a játékokon.

A svédek fellebbeztek, a NOB pedig úgy döntött, módosítja álláspontját, és megadja az engedélyt az edzőnek. „A síszövetségnek hivatalosan is jeleztem, hogy Wolfgang Pichler részt vehet a pjongcsangi olimpián” – mondta Peter Reinebo, a Svéd Olimpiai Bizottság elnöke.

A 62 éves német szakember pályafutása legnagyobb sikereit Magdalena Forsberg edzőjeként érte el, irányításával minden idők egyik legsikeresebb biatlonistája hat világbajnoki aranyérmet és két olimpiai bronzot nyert, összesen 42 világkupaversenyen győzött, 1997 és 2002 között pedig sorozatban hatszor lett első az összetett vk-ban. A 2006-os torinói téli olimpián már szövetségi kapitányként dolgozott, akkori tanítványa, Anna-Carin Olofsson 1960 után nyert ismét aranyérmet a svédeknek ebben a szakágban.




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik