Cantona: Azért rúgtam le, hogy örüljenek a nézők

Vágólapra másolva!
2011.03.05. 12:44
null
Eric Cantona nem az a megbánós típus (Fotó: Action Images)
Még önmagához képest is meglepő magyarázatot adott a Manchester United egykori francia legendája az emlékezetes kung-fu rúgásra.

„Ez volt karrierem csúcspontja" – mondta Eric Cantona, a Manchester United volt francia futballistája az amerikai ESPN csatorna munkatársának, Dan Walkernek adott interjúban. Később persze megjegyezte, hogy csak viccelt, viszont arra a kérdésre, hogy miért csinálta, egészen meglepő választ adott.

„A szurkolókért csináltam. Azért, hogy örüljenek. Az emberek a hétköznapokon teli vannak stresszel, feszültséggel, egy csomó dolgot szeretnének megtenni, de nem merik. Én megtehettem, és meg is tettem, azért, hogy örömöt szerezzek nekik."

A Manchester United története legjobb játékosának választott futballista ugyanakkor hangsúlyozta, hogy hibázott, és egyáltalán nem tartja követő példának a viselkedését. Mint mondta, elsősorban a média tette legendává ezt a mozdulatot, de ő nem szeretné, ha a úgy állítanák be a viselkedését, mint követendő példát.

Az interjúban megkérdezték az érmeiről és a trófeáiról is. Angliában négy Premier League elsőséget, két FA-kupa és három Charity Shield győzelmet ünnepelhetett, de fogalma sincs, hogy hol vannak az érmei.

„Tényleg nem tudom, mert nem foglalkozom velük. Nem nézek visszafelé, mindig előre nézek. Az ember könnyen az emlékei rabja lehet. Én azonban szabad akarok lenni, ezért mindig a holnapra gondolok."

Cantona 1995. január 25-én a Selhurst Parkban egy Premier League mérkőzésen kiállítása után összeszólalkozott a házigazda Crystal Palace egyik drukkerével. A szurkoló heccelésére a francia támadó egy mellmagasságban bevitt kung-fu rúgással válaszolt. A szövetség 20 ezer fontra büntette, az MU pedig a szezon hátralévő négy hónapjára felfüggesztette.

Cantona azóta volt már a francia strandlabdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is, januárban pedig kinevezték a New York Cosmos sportigazgatójává. Célja, hogy a patinás csapatot, ahol egykor Pelé és Beckenbauer is játszott, újra visszavigye a profi ligába.

EGY RÚGÁS ITT, EGY RÚGÁS OTT
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik