Már palackozzák a Messi nevét viselő bort Argentínában

Vágólapra másolva!
2012.02.08. 13:59
null
Nem most lát először boros palackot (Fotó: worldstourist.com)
Egy mendozai pincészet áprilisban dobja piacra a „Leo" nevet viselő borát, amit a Barcelona sztárjáról neveztek el. Az értékesítésből származó nyereség Messi jótékonysági alapítványához kerül.

A mendozai Bodegas Valentin Bianchi nevű pincészet kürtölte világgá, hogy áprilisban az argentin üzletekben megkezdődik a „Leo″ névre hallgató bor értékesítése. A nedű, természetesen, a Barcelona és az argentin válogatott sztárjának, Lionel Messinek a nevét viseli. Az értékesítésből származó nyereség teljes egészében a Leo Messi Alapítvány számlájára kerül, a befolyt pénzből hátrányos helyzetű gyerekeket és tinédzsereket fognak majd segíteni.

„A kezdeményezés teljes egészében a Leo Messi Alapítvány égisze alatt bontakozik ki, abban a reményben, hogy hozzá tudjuk segíteni az alapítványt a hátrányos helyzetű gyerekek egészségügyi és oktatási projektjeinek folytatásához. Ezek a területek ugyanis kiemelten fontosak a szegénység és a bűnözés elleni harcban″ – idézi Valentin Bianchit a goal.com internetes futballportál.

Messi alapítványa 2008 óta igyekszik segíteni minél több hátrányos helyzetű argentin fiatalnak. Korábban adtak már át Messi szülővárosában, Rosarióban sportpályákat az alapítvány segítségével, de egy ösztöndíjat is létrehoztak: gyermekgyógyászatot tanulhatnak az ezt elnyerő orvostanhallgatók.

Az Andok keleti oldalán fekvő Mendoza Argentína, így egyben a világ egyik legfontosabb és legnagyobb bortermelő vidéke. Innen származik a dél-amerikai ország bortermelésének két harmada. A régió különlegessége, hogy itt vannak a világ legmagasabban (kb. 600-1100 méter között) fekvő ültetvényei. A régió különleges szőlői a Criolla Grande és a Cereza, a legfontosabb azonban a Malbec, amit mennyiségben a Tempranillo, a Cabernet Sauvignon és a Chardonnay követ. Ez utóbbi két fajtából palackozzák majd a „Leo”-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik