Spanyolország: Piqué korrupciós botrányba keveredhetett

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.04.18. 15:34
null
Gerard Piqué bajban (Fotó: AFP)
Az El Confidental információi alapján Gerard Piqué korrupciós botrányba keveredhet a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnökével, Luis Rubialesszel együtt. A lap szerint Piqué és Rubiales összejátszva nyomást helyezett a Szaúd-arábiai Labdarúgó-szövetségre, hogy fizessenek 24 millió eurót, hogy az országban rendezhessék meg a négycsapatos spanyol Szuperkupát. Az El Confidental cikkét a barcauniversal.com és a Marca is szemlézte.

 

A kiszivárgott dokumentumok és hanganyagok a lap szerint arról árulkodnak, hogy Rubiales beleegyezett, hogy fizessen 6 millió eurót Gerard Piquének a megállapodás létrejöttéért, ezenkívül megpróbálta eltüntetni a nyomokat, amelyek a védőnek az ügyben való érdekeltségéről árulkodnak.

A szaúdiakkal 2019-ben létrejött a megállapodás.

Rubiales akkor megerősítette, hogy a tárgyalások kezdeti szakaszát Piqué is segítette a Kosmos nevű cégen keresztül, amelyben a védőnek részesedése van.

Az El Confidental megszerzett dokumentumai a következő beszélgetést idézik:

Rubiales: – Geri! Gratulálok. De nem a tegnapi nagy meccsért vagy a gólodért. A szerződés a szaúdiakkal érvénybe lépett. Köszönök mindent. Ha bármire szükséged van, szólj.

Az El Confidental további beszélgetéseket is idéz, amelyben Piqué megpróbálja meggyőzni Rubialest, amikor az elnöknek kétségei támadtak.

Piqué: – Nézd, Rubi. Ami a pénzt illeti, a Real Madrid elfogadna nyolcmillió eurót. Ugyanennyit a Barca is. A másik két csapat két, illetve egymillió eurót kap. A szövetségnek így hatmillió jut. És még egy-két milliót kihúzhatunk a szaúdiakból.

Piqué: – Rubi, megértelek. De gondold végig. Ha mindenki azt látja, hogy ezt szeretnéd megvalósítani, de aztán meghátrálsz, akkor ezt felhasználhatják ellened. Én erre gondolnék.

Az El Confidental szintén állítja, hogy a megállapodásért cserébe Piqué további négymillió eurót kap évente a Kosmoson keresztül. A szerződés kiköti, hogy a spanyol Szuperkupa szaúdi rendezése bármikor semmis lehet, ha a Kosmos nem kapja meg időben a neki járó pénzt.

Az első szaúdi rendezés előtt Piqué – ismét csak az El Confidental szerint – ezt mondta Rubialesnek: „Azt mondták, hogy holnap fizetnek. Az a baj, hogy azt mondták, hogy csak neked, de... annak nem lenne értelme, ha nekünk nem fizetnének. Mindannyiunkat ki kell fizetniük. Ha mi kimaradunk, akkor nem megyünk. Szükségem van a támogatásodra.”

Egyelőre sem Piqué, sem Rubiales nem kommentálta az értesülést.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik