Spanyolország: egy meccs a Szuperkupáért? A Barca támogatja, a Sevilla nem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.06. 09:29
A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) azt javasolja, hogy a bajnok és kupagyőztes FC Barcelona, valamint a kupadöntős Sevilla idén a megszokott kettő helyett egy meccsen küzdjön meg a Spanyol Szuperkupáért.

Az RFEF azok után vetette fel ezt a lehetőséget, hogy az elmúlt hetekben nem talált két olyan augusztusi időpontot, amely mindkét csapatnak megfelelne a párharc lebonyolítására.

A spanyol szövetség elnöke, Luis Rubiales, valamint a két klub képviselője, Oscar Grau (Barcelona) és Pepe Castro (Sevilla) legutóbbi találkozóján az RFEF első embere felajánlotta, hogy a két csapat egy meccsen, augusztus 12-én mérkőzzön meg a Spanyol Szuperkupáért. Az összecsapást a hírek szerint Marokkóban, Tangerban rendeznék meg.

Úgy tudni, a Barcelona elfogadta a javaslatot, a Sevilla azonban nem. Az andalúziai klub ragaszkodik a kétfelvonásss párharchoz, valamint az augusztus 5-i és 12-i időponthoz.

Ha a Sevillát mégis sikerülne meggyőzni arról, hogy egy mérkőzésen döntsenek a trófea sorsáról, akkor a Spanyol Szuperkupa történetében először rendeznének egymeccses finálét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik