Spanyol Szuperkupa: Jobbak voltunk a Realnál – Xavi

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.01.13. 10:02
null
Xavit bántja a vereség, de elégedett volt csapata teljesítményével (Fotó: AFP)
Xavi, az FC Barcelona vezetőedzője úgy véli, csapata a hosszabbításban elszenvedett 3–2-es vereség ellenére jobban játszott a Real Madridnál a labdarúgó Spanyol Szuperkupa szerdai elődöntőjében. A királyi együttest irányító Carlo Ancelotti abban egyetértett spanyol kollégájával, hogy a katalán együttes jól futballozott a rijádi mérkőzésen, de abban nem, hogy fölényben játszott volna.

 

„Szomorú vagyok… – kezdte Xavi. – És bosszús is, mert irányítottuk a mérkőzést. Rosszul kezdtünk, ám miután orvosoltuk a problémáinkat, már versenyképesek voltunk. Sokat kockáztattunk, de így kell játszani. Úgy vélem, jobbak voltunk a Realnál. Tettünk egy lépést, bár egy elveszített el Clásico mindig rossz érzéseket hagy benned. Felelősségteljesebben kell bánnunk a labdával, különösen az elöl lévő játékosoknak, de emelt fővel jöhettünk le a pályáról. Nem panaszkodom, épp ellenkezőleg, büszke vagyok a játékosok elhivatottságára. Ha kikapunk, akkor így kapjunk ki.”

Nemcsak Xavi volt elégedett a játékosok hozzáállásával, hanem Joan Laporta klubelnök is, aki a meccs után az öltözőben köszönte meg a futballistáknak a győzelemért tett erőfeszítéseiket.

Gerard Piqué, az FC Barcelona középhátvédje is optimistán tekintett a jövőbe.

„Nagyon jó meccset játszottunk, szórakoztató találkozó volt, megmutattuk, hogy közelebb kerültünk a Realhoz. Fájó a vereség, de ha így játszunk, akkor újra elkezdünk majd nyerni és trófeákért harcolni” – nyilatkozta.

A katalánokat sorozatban ötödik alkalommal legyőző Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti úgy véli, csapatának jelenleg jobban fekszik, ha kontratámadásokra rendezkedik be, mint az, ha megpróbálja nyomás alatt tartani az ellenfelét.

„Őszintének kell lennem, a Barca nagyon jól futballozott. Remek játékosok alkotják. Egyik csapat sem dominált, kiegyenlített mérkőzés volt. Védekezhettünk volna jobban is, de a támadójátékunk rendben volt, három látványos gólt szereztünk” – értékelt az olasz szakember.

A Real Madrid a vasárnapi döntőben a csütörtökön rendezendő Atlético Madrid–Athletic Bilbao párharc győztesével mérkőzik meg. A Barcára most egy hét pihenő vár, majd jövő szerdán a Bilbao elleni kupamérkőzés.

SPANYOL SZUPERKUPA
ELŐDÖNTŐ
FC Barcelona–Real Madrid 2–3 (1–1, 2–2, 2–3)– hosszabbítás után
Rijád,
Fahd király Stadion, 51 000 néző. Vezette: Munuera
Barcelona:
Ter Stegen – Dani Alves (Nico González, 78.), R. Araújo, Piqué, Jordi Alba – F. de Jong (Pedri, a szünetben), Busquets, Gavi (Depay, 78.) – O. Dembélé, L. de Jong (Ansu Fati, 66.), Ferran Torres (Abde, a szünetben; Jutgla, 110.). Vezetőedző: Xavi
Real Madrid:
Courtois – Carvajal (Lucas Vázquez, 91.), Éder Militao, Nacho, F. Mendy – Casemiro, T. Kroos, Modric (F. Valverde, 82.) – Asensio (Rodrygo, 68.), Benzema, Vinícius Júnior (Camavinga, 110.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző:
L. de Jong (41.), Ansu Fati (83.), ill. Vinícius Júnior (25.), Benzema (72.), F. Valverde (98.)

A MÁSIK ELŐDÖNTŐBEN
Január 13., csütörtök
20.00: Atlético Madrid–Athletic Bilbao (Tv: Digi Sport2) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik