Real Madrid: végleg búcsút intett a világbajnok középpályás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.23. 13:09
null
Khedira (balra) elköszönt a szurkolóktól és a csapattársaktól, köztük honfitársától, Toni Kroostól is (Fotó: Reuters)
Sami Khedira elbúcsúzott a Real Madridtól. A világbajnok labdarúgó korábban is utalt rá, hogy távozik a királyiaktól, a marca.com-nak adott interjújában pedig öt év után végleg búcsút intett a blancók szurkolóinak.

– Mi történt az utóbbi másfél hónapban?
– Nem akarok kertelni, szeretném a teljes igazságot elmondani. Valóban volt egy kisebb sérülésem, a jobb sarkammal adódtak problémák, de nem ez az igazi indok, amiért nem játszottam – mondta Khedira a marca.com-nak. – Annyira nem voltak nagyok a fájdalmaim, pályára tudtam volna lépni. Mindig úgy éreztem, hogy az edzőm mögöttem áll, de kaptam egy olyan üzenetet, amely nem közvetlenül hozzám jött, hogy többé nincs szükség rám. Ettől valósággal lefagytam, utána nem is volt esélyem rá, hogy újra játsszak.

– Hogy érti azt pontosan, hogy nem közvetlenül jött az üzenet?
– A klubtól senki sem mondott nekem konkrétumot. Inkább érzésekről, zökkenőkről, megszólalásokról van szó, amelyek mind arra utaltak, hogy nem játszhatok többet, de senki sem keresett meg személyesen.

– Miért nem hosszabbította meg a szerződését?
– Több megbeszélésünk is volt, a legutóbbi októberben. Tárgyalásról tárgyalásra egyre bizonytalanabb voltam benne, hogy hosszabbítani szeretnék. Már decemberben is voltak kétségeim, úgy döntöttem, jobban járok vele, ha másik utat választok, és új kihívásokat keresek.

– Sokan a professzionalizmus hiányával vádolták önt.
– Az ebben a szezonban történtek a lelkem mélyéig hatottak. Nem ilyen befejezésre számítottam. Fáj, hogy ilyeneket mondanak nekem, mert mindig saját magam elé helyeztem a csapatot, mindig is igazat mondtam.

– Úgy érzi, rosszul kezelték a Real Madridnál?
– Boldog voltam itt, s úgy távozom, hogy senkivel sincs rossz kapcsolatom és tiszta lehet a lelkiismeretem. Az teljesen normális, hogy a sajtó képviselői és a szurkolók kritizálnak engem. Ilyen a futball.

– Szeretne üzenni valamit búcsúzásként?
– Szeretném megköszönni ezeket az éveket a csapattársaimnak és a szurkolóknak. A klub örökké a szívemben marad. Nagyon büszke vagyok rá, hogy öt éven át hordhattam ezt a címert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik