„Majd idióta lennék nem menni a Barcelonába”

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2015.08.14. 17:42
null
Éppen az egykori barcás Nolito lesz Pedro utódja? (Fotó: Reuters)
Végre itt a nyár, és transzfer az idő – menetrendszerűen elindítjuk átigazolási ámokfutásunkat, hogy nyitókapával csapást vágjunk a nemzetközi labdarúgás őrült költekezésének dzsungelében, sorolóval utat nyissunk az érdeklődések és bejelentkezések vad össztáncában, táblázatba fojtsuk a jöttek-mentek és jöttmentek szülte őskáoszt. Ezen a héten is Angliában kezdtük transzferológiai körsétánkat, majd Olaszországban, Németországban és Franciaországban folytattuk, hogy ismét Spanyolországban zárjuk a hetet.

 

Úgy tűnik, Luis Enrique tényleg befejezte az FC BARCELONA keretének megépítését. Igaz, Pedro már nem menne kézzel-lábbal, miután ismét megnyert egy európai Szuperkupát csapatának, és felejthetetlen gólt szerzett, bár szerintünk nem eszik olyan forrón a kását, és a hónap végén csak kiköt Manchesterben, a kért 30 millió eurós árért. Adama Traoré némi meglepetésre nem Münchenben vagy Liverpoolban, hanem Birminghamben lel új otthonra, lévén kilencmillióért elviszi a szélsőt az Aston Villa (a katalánok visszavásárlási opciót kötöttek ki nagy bölcsen), Alen Halilovic pedig kölcsönbe Hamburgba kerül. Utóbbit a Sporting Gijón, az FC Porto, a West Ham United, a Stoke City és a Grasshopper is vitte volna, de a németek 800 ezer eurós ajánlata lett a nyerő; a 18 éves balhátvédet, Fran Álvarezt pedig elvitte a tartalékok közül a Monaco B.

És most valami egészen más.

A már régóta kinézett Pedro-utód, a klubban egykoriban megforduló Nolito nem kertelt legutóbbi nyilatkozatában: „Nem lehet nemet mondani a Barcelonának, pláne, ha kifizeti a tizennyolc milliós kivásárlási záradékot. A Barca az egyik legjobb csapat a világon. Nem vagyunk idióták…”

Közben érdekes fordulat állt be a szupertehetséges középpályás, Gerson ügyében: a Barca egy korábbi egyezség értelmében 3.2 millió euróért megvette az „első ajánlat jogát” rá, és a tervek szerint további hétmillió euró ellenében a télen Spanyolországba költözött volna a brazil játékos, ám az AS Roma pár hete elkezdett kavargatni az ügy körül.

Hogy nem sikertelenül, azt jelezte korábban, hogy Gerson ügynöke felmondott, és a futballista menedzsere ezentúl saját édesapja lesz, ami nem ígér jót az álmoskönyvek szerint…

Gerson már meg is érkezett Rómába, 15 milliót fizetnek érte az olaszok (lesznek még Bajnokok Ligájához kötött bónuszok, brazil lapok szerint maximum 2-3 millió euró), és a vezetőség a jövőre gondolva egy 10-es mezzel fogadta, de Francesco Totti egyáltalán nem orrolt meg amiatt, hogy „második bőrét” odaígérték visszavonulása utánra.

Mivel Gersonnak nincs EU-s útlevele, januárig kölcsönadják a Bolognának vagy a Sampdoriának (ez a kvóta betelt a rómaiaknál Mohamed Szala és Edin Dzeko érkeztével); spanyol lapok viszont arról írtak, hogy a Barca fenntartja továbbra is a vételi jogot, jövőre és 2017-ben 25 millió euróért, újabb egy év múlva 35 millióért mégiscsak megszerezheti a brazilok Paul Pogbáját.

Jövő héten sorozatunk olasz kiadásában majd tovább boncolgatjuk ezt az ügyet.

Ami biztos, hogy Thomas Vermaelenről nyilvánosan is lemondtak a rómaiak, és kisebb csoda, hogy Alex Song még mindig a Barca-családhoz tartozik.

Az elmúlt évekhez képest megdöbbentő, hogy szinte csak takarékon ég az átigazolási piacon a REAL MADRID, és reméljük, nem sértődnek meg a Danilo- és Kiko Casilla-fanok, de nem mondhatjuk, hogy sokat erősödött volna a Real egy cserekapussal és egy fiatal, de csúcscsapatban még nem bizonyító védővel.

David de Gea egyre távolabb kerül ugyan az MU kezdőjétől, de csöppet sem jutott közelebb a Realhoz (az utolsó madridi ajánlat állítólag 25+5 millió euróról szól, amely kifejezetten gáláns ahhoz képest, hogy jövőre ingyen vihető a kapus; nem hinnénk, hogy ennél többet fizetnének érte a spanyolok), ráadásul vészesen fogynak az átigazolási időszak órái. Bármilyen furcsa is, a sajtó többet foglalkozik Karim Benzema esetleges távozásával, mint a lehetséges Real-kiszemeltekkel, még Sergio Ramos korábban biztosra mondott hosszabbítása is elhúzódik (Pepe ellenben 2017-ig megnyújtja a maga kontraktusát).

Igaz, sok olyan szabad préda nincs már a futball dzsungelében, akivel érdemben is erősödne a klub (esetleg az igen felkapott nápolyi balhátvéddel, Fauzi Gulammal, Fábio Coentrao rúdja ugyanis nagyon kifelé áll), de legalább lehetőséget kaphatnak olyan fiatalok, mint Nacho, a 18 éves csatár, Borja Mayoral (az új Raúl!) vagy az orosz szellő, Gyenyisz Cserisev – inkább tudjuk elképzelni őket a csapatban, mint a juventusos Fernando Llorentét.

Álvaro Arbeloát az MLS-ből hívták, de a védő úgy döntött, marad még egy búcsúidényre, a félig Real-tulajdon csatárért, Rubén Sobrinóért – Ponferradina – bejelentkezett a Manchester City (nála aligha él elővásárlási jogával a Real); és távozhat a nem is olyan régen vett brazil középpályás, Lucas Silva, akit meglepő módon angol élklubok (Arsenal, Manchester United) és a Real Betis, Levante kettős csábít. Ha mellette Asier Illarramendi is távozna (erre is látunk esélyt), lenne pénz a sportingos William Carvalhóra, legalábbis erre esküszik az As.

Nem jött be a nagy kaland Roberto Soldadónak sem, a már 30 éves támadó kölcsönbe visszatért a La Ligába, a Villarrealhoz – a Tottenham két éve 30 millió euróért vette, de 76 tétmérkőzésen csak 16 gólt és 11 gólpasszt termelt. A mexikói Raúl Jiménez pedig az Atlético Madridnál bukott meg: Diego Simeone „hálátlan” felfedezettje tavaly 10.5 millióért jött az Américától, most valamivel kevesebbért építi magát tovább a Benficánál, 21 spanyol bajnokival és egyetlen góllal a háta mögött.

A szintén mexikói Héctor Morenónak jobban ment, el is vitte négymillióért az Espanyoltól a PSV (a VfB Stuttgart is ugyanennyit ajánlott egyébként), és az uruguayi támadó, Christian Stuani is elhagyta a kisebbik barcelonai klubot, ugyanannyiért, csak éppen ő a Middlesbrough kedvéért. Meglehet, a mostani nem lesz az Espanyol idénye, hiszen mellettük Kiko Casilla, Diego Colotto, Sergio García és Lucas Vázquez is távozott.

Mindjárt 32 a perui Juan Vargas, akivel nem hosszabbított a Fiorentina, a Real Betis azonban igényt tartott szolgálataira – jegyezzük meg gyorsan, hogy a kisebbik sevillai csapathoz érkezett a nyáron veterán német (Heiko Westermann) és tehetséges argentin (Germán Pezzella) középső védő, brazil jobbszellő (Petros), kongói balszélső (Cedrick), olasz U21-es válogatott jobbhátvéd (Cristiano Piccini), rutinos algériai szervező (Fued Kadir), egyiptomi balbekk (Amro Tarek, akinek riválisa a saját nevelésű tehetség, Francisco Varela lesz), gall szűrő (Didier Digard), az utánpótlásból felkerült a szép jövő előtt álló középpályás, Dani Ceballos és mindenki előtt aláírt a Betishez a holland zseni, a már 32 éves Rafael van der Vaart.

Igazi csodagyerek volt nem is olyan régen a Barcában Isaac Cuenca, akinek azonban mára a Deportivóban is kitelt az ideje, és a sokoldalú támadó elszegődött a Bursasporhoz. Nagyon szépen indult az argentin Diego Buonanotte is, aki a River Plate és a Málaga után a minap az AEK Athénhoz kötelezte el magát, az AS Roma 19 éves csatára, Antonio Sanabria előtt viszont még ott a szép, ígéretes jövő – és egy kölcsönidény a Sporting Gijónban.

Ugyanennyi idős a balszélső Dejan Drazsics, akinek személyében újabb szerb U20-as válogatott került a topligákba: játékjogáért az OFK Beogradnak 1.1 millió euró körüli összeget fizetett a Celta Vigo.

Ugyebár kell egy balszélső Vigóba, ha Nolito elmegy Pedro-utódnak…

A PRIMERA DIVISIÓN ÁTIGAZOLÁSAI, 2015 NYARA
ATHLETIC BILBAO
Érkezett: Inaki Williams (Athletic Bilbao B), Javier Eraso (Leganés, ingyen), Eneko Bóveda (Eibar, i.), Gorka Elustondo (Real Sociedad, i.), Jonás Ramalho (Girona, kölcsönből vissza), Enric Saborit (RCD Mallorca, kv.), Unai Albizua (CD Tenerife, kv.), Iker Guarrotxena (CD Tenerife, kv.), Inigo Ruiz de Galarreta (Real Zaragoza, kv.), Kepa Arrizabalaga (SD Ponferradina, kv.), Erik Morán (CD Leganés, kv.), Yanis Rahmani (Sestao River, kv.)
Távozott: Andoni Iraola (New York City FC, i.), Kepa Arrizabalaga (Real Valladolid, k.), Unai Bustinza (Leganés, k.), Gaizka Toquero (Deportivo Alavés, i.), Enric Saborit (Athletic Bilbao B), Unai López (Athletic Bilbao B), Unai Albizua (Leganés, i.), Erik Morán (Real Zaragoza, k.), Guillermo (Leganés, k.), Inigo Ruiz de Galarreta (Leganés, k.)
ATLÉTICO MADRID
Érkezett: Emiliano Insúa (Rayo Vallecano, kv.), Luciano Vietto (Villarreal, 20.000.000 euró), Jackson Martínez (FC Porto, 35.000.000), Rodrigo Caio (Sao Paulo, kölcsönbe), Óliver Torres (FC Porto, kv.), Kader (Numancia, kv.), Leo Baptistao (Rayo Vallecano, kv.), Emiliano Velázquez (Getafe, kv.), Borja Bastón (Real Zaragoza, kv.), Bono (Real Zaragoza, kv.), Toby Alderweireld (FC Southampton, kv.), Rubén Pérez (Granada, kv.), Cristian Rodríguez (Gremio, kv.), Chele (Trival Valderas, kv.), Thomas Teye (Almerí, kv.), Javier Manquillo (Liverpool, kv.), Yannick Ferreira Carrasco (AS Monaco, 20.000.000), Bernard Mensah (Vitória Guimaraes, 10.000.000), Sztefan Szavics (Fiorentina, 25.000.000), Rafael Borré (Deportivo Cali, 5.500.000), Filipe Luís (Chelsea, 16.000.000)
Távozott: Leo Baptistao (Villarreal, k.), Mario Mandzukic (Juventus, 19.000.000), Miranda (Inter, k., 3.000.000), Emiliano Velázquez (Getafe, k.), Cristian Ansaldi (Zenit, kv.), Cani (Villarreal, kv.), Arda Turan (Barcelona, 34.000.000), Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur, 16.000.000), Emiliano Insúa (VfB Stuttgart, i.), Cristian Rodríguez (Independiente, i.), Bernard Mensah (Getafe, k.), Mario Suárez (Fiorentina, 15.000.000), Rafael Borré (Rayo Vallecano, k.), Kader (Klub Afrikain, i.), Rubén Pérez (Granada), Raúl Jiménez (Benfica, 9.000.000)
FC BARCELONA
Érkezett: Aleix Vidal (Sevilla, 17.000.000), Ibrahim Afellay (Olympiakosz, kv.), Gerard Deulofeu (Sevilla, kv.), Alex Song (West Ham United, kv.), Arda Turan (Atlético Madrid, 34.000.000)
Távozott: Xavi (al-Szadd, i.), Gerard Deulofeu (Everton, 6.000.000), Ibrahim Afellay (Stoke City, i.), Martín Montoya (Inter, 1.000.000)
REAL BETIS
Érkezett: Rafael van der Vaart (Hamburg, i.), Francisco Varela (Real Betis B), Francisco Portillo (Málaga, 1.000.000), Fued Kadir (Olympique Marseille, 600.000), Petros (Corinthians, 1.700.000), Germán Pezzella (River Plate, 2.250.000), Cedrick (Osasuna, kv.), Chuli (CD Leganés, kv.), Nono (SV Sandhausen, kv.), Sergio Rodríguez (Gimnastic Tarragona, kv.), Didier Digard (Nice, i.), Amro Tarek (el-Guna, 300.000), Cristiano Piccini (Fiorentina, 1.500.000), Heiko Westermann (Hamburg, i.), Juan Vargas (Fiorentina, i.)
Távozott: Cedrick (Columbus Crew, 200.000), Héctor Rodas (Córdoba, i.), Cristiano Piccini (Fiorentina, kv.), Fued Kadir (Olympique Marseille, kv.), Francisco Portillo (Málaga, kv.), Chuli (Almería, i.), Jorge Casado (Ponferradina, i.), Chuli (Almería, 500.000), Nono (Elche, i.), Salvador Agra (CD Nacional, i.), Dani Pacheco (Deportivo Alavés, k.), Sergio Rodríguez (Alcorcón, i.)
CELTA VIGO
Érkezett: Iago Aspas (Sevilla, 5.300.000), Daniel Wass (Évian Thonon, 3.000.000), Samuel Llorca (Real Valladolid, kv.), Yoel Rodríguez (Valencia, kv.), John Guidetti (Manchester City, i.), Josep Sene (Celta Vigo B), Dejan Drazsics (OFK Beograd)
Távozott: Yoel Rodríguez (Valencia, 2.000.000), Michael Krohn-Dehli (Sevilla, i.), Borja Oubina (visszavonult), Charles (Málaga, 500.000), Samuel Llorca (Real Valladolid, i.), Santi Mina (Valencia, 10.000.000), Álex López (Sheffield Wednesday, k.), Joaquín Larrivey (Banijasz, 2.000.000)
DEPORTIVO LA CORUNA
Érkezett: Celso Borges (AIK Stockholm ), Fernando Navarro (Sevilla, i.), Alejandro Arribas (Sevilla), Oriol Riera (Wigan Athletic), Luis Fernández (CD Lugo, kv.), Paulo Teles (Compostela, kv.), Saúl García (Racing Santander, kv.), Diego Seoane (CD Lugo, kv.), Álex Corredera (Barcelona U18), Diego Seoane (CD Lugo, kv.), Luis Fernández (CD Lugo, kv.), Juanfran (Watford, k.), Cani (Villarreal), Federico Cartabia (Valencia, k.), Pedro Mosquera (Elche, i.), Fajcal Fadzsr (Elche, i.), Lucas Pérez (PAOK Szaloniki, 1.500.000)
Távozott: Isaac Cuenca (Bursaspor, i.), Hélder Postiga (Atlético Kolkata, i.), Toché (Real Oviedo, i.), Cezary Wilk (Real Zaragoza, i.), Roberto Canella (Sporting Gijón, kv.), Diogo Salomao (Sporting CP, kv.), Lucas Pérez (PAOK, kv.), Juanfran (Watford, kv.), Sidnei (Benfica, kv.), Oriol Riera (Wigan Athletic, kv.), Celso Borges (AIK Stockholm, kv.), Hélder Costa (Benfica B, kv.), Borja López (AS Monaco, kv.), Luis Farina (Benfica, kv.), Ivan Cavaleiro (Benfica, kv.), José Rodríguez Martínez (Real Madrid Castilla), Sidnei (Benfica, kv.), Diego Seoane (Ponferradina, i.)
SD EIBAR
Érkezett: Aitor Arregi (Cádiz, kv.), Aitor Ortega (SD Amorebieta, kv.), Iosu Ozkoidi (Real Unión, kv.), Ander Franco Tejerina (CD Lagun Onak, kv.), Julen Iriarte (RCD Mallorca B, kv.), Ander Gayoso (FC Barakaldo, kv.), Keko (Albacete), Eddi Iszrafilov (Real Murcia), Sergi Enrich (Numancia, i.), Thaylor (Celta Vigo B, i.), Antonio Luna (Aston Villa, i.), Sergio García (SD Leioa, i.), Gonzalo Escalante (Catania, k., 500.000), Mauro dos Santos (Almería, i.), Iván Ramis (Levante, i.), Asier Riesgo (Osasuna, i.), David Junca (Girona)
Távozott: Eneko Bóveda (Athletic Bilbao, i.), Borja (Atlético de Kolkata, i.), Dejan Lekics (szl.), Jaime Jiménez (szl.), Jon Irazusta (szl.), Txema Anibarro (visszavonult), Derek Boateng (szl.), Raúl Navas (Real Sociedad , kv.), Abraham (Real Zaragoza, kv.), Manu del Moral (Sevilla, kv.), Federico Piovaccari (Sampdoria, kv.), Dídac Vila (AC Milan, kv.), Rafa Páez (Liverpool U21, kv.), Javi Lara (Atlético Kolkata, i.), Ander Franco (SD Gernika, i.), Ángel Rodríguez (Real Zaragoza, i.), Jon Irazusta (Real Unión, i.), Sergio García (Real Murcia, k.)
ESPANYOL BARCELONA
Érkezett: Marc Caballé (Espanyol B), Joan Jordan (Espanyol B), Antonio Raíllo (Espanyol B), Lucas Vázquez (Real Madrid Castilla, 500.000), Rubén Duarte (Espanyol B), Roberto Correa (Espanyol B), Cristian Gómez (Girona, kv.), Thievy Bifouma (Almería, kv.), Sergio Tejera (Deportivo Alavés, kv.), Christian Alfonso (Girona, kv.), Manuel Lanzarote (Deportivo Alavés, kv.), Germán Parreno (Racing Santander, kv.), Carlos Clerc (Sabadell, kv.), Álex (HNK Rijeka, kv.), Burgui (Real Madrid Castilla, k.), Francesco Bardi (Inter, k.), Enzo Roco (Universidad Católica, k.), Gerard Moreno (Villarreal, 1.500.000)
Távozott: Diego Colotto (szl.), Felipe Mattioni (szl.), Sergio García (al-Rajjan, 1.500.000), Lucas Vázquez (Real Madrid, 1.000.000), Manuel Lanzarote (Asteras Tripolis, i.), Sergio Tejera (Gimnastic de Tarragona, i.), Carlos Clerc (Girona, k.), Cristhian Stuani (Middlesbrough, 4.000.000), Kiko Casilla (Real Madrid, 6.000.000), Héctor Moreno (PSV, 4.000.000)
FC GETAFE
Érkezett: Cala (Granada, i.), Carlos Vigaray (Getafe B), Emiliano Velázquez (Atlético Madrid, k.), Álvaro Medrán (Real Madrid Castilla, k.), Moi Gómez (Villarreal, i.), Damián Suárez (Elche, i.), Santiago Vergini (Sunderland, k.), Megyeri Balázs (Olympiakosz, i.), Bernard Mensah (Atlético Madrid, k.), Víctor Rodríguez (Elche, i.)
Távozott: Jordi Codina (APOEL Nikosia, i.), Diego Castro (Perth Glory, i.), Álvaro Arroyo (szl.), Juan Valera (szl.), Jonathan López (PAE Vería, i.), Álex Pérez (szl.), Fredy Hinestroza (CD La Equidad, kv.), Emiliano Velázquez (Atlético Madrid, kv.), Naldo Gomes (Udinese, kv.), Babá Diawara (Sevilla, kv.), Sergio Escudero (Sevilla), Ivi (Sevilla B)
SPORTING GIJÓN
Érkezett: Roberto Canella (Deportivo La Coruna, kv.), Alberto Guitián (Gijón B), Omar Mascarell (Real Madrid B, k.), Antonio Sanabria (AS Roma, k.)
Távozott: Juan Muniz (szl.), Hugo Fraile (szl.), Álex Serrano Espanyol B, i.), Iván Hernández (szl.), Santi Jara (Albacete, i.)
GRANADA
Érkezett: Edgar Méndez (Almería), Jona (Cádiz, kv.), Molla Wague (Udinese, kv.), Josan (SD Huesca, kv.), Borja Gómez (CD Lugo, kv.), Juanpe (Racing Santander, kv.), Mohammed Fatau (Rayo Vallecano, kv.), Alfredo Ortuno (Las Palmas, kv.), Diego Buonanotte (Quilmes, kv.), Héctor Yuste (RCD Mallorca, kv.), Daniel Larsson (Esbjerg fB, kv.), Brian Oliván (Real Valladolid, kv.), Álvaro García (Racing Santander, kv.), Yrondu Musavu-King (Caen, i.), Miguel García (Cádiz, kv.), Dioni (Real Oviedo, kv.), Mavrudisz Bugaidisz (Lechia Gdansk, kv.), Aridane Hernández (CD Eldense, i.), Robert Ibánez (Valencia, k.), Salva Ruiz (Valencia B, k.), Andrés Fernández (Porto, k.), Rene Krhin (Inter, 1.300.000), Miguel Lopes (Sporting CP, k.), Nico López (Udinese, k.), Rubén Pérez (Atlético Madrid), David Lombán (Elche, i.)
Távozott: Jeison Murillo (Inter, 8.000.000), Cala (Getafe, i.), Alfredo Ortuno (Las Palmas, 1.000.000), Juan Carlos (SC Braga, kv.), Eddi Iszrafilov (Real Murcia, kv.), Lass Bangoura (Rayo Vallecano, kv.), Robert Ibánez (Valencia, kv.), Rubén Pérez (Atlético Madrid, kv.), Daniel Candeias (Benfica, kv.), Adrián Colunga (Brighton and Hove Albion, kv.), Abdoul Sissoko (Udinese, kv.), Marcelo Djalo (Juventus, kv.), Aridane Hernández (Cádiz, k.), Josan (Alcorcón, i.), Héctor Yuste (RCD Mallorca), Jona (Albacete, 3.000.000), Roberto Fernández (CD Lugo, i.), Manuel Iturra (Udinese, i.), Juanpe (Real Valladolid, k.), Borja Gómez (Real Oviedo, i.), Mohammed Fatau (Almería, k.), Mavrudisz Bugaidisz (Panthrakikosz Komotini, i.), Daniel Larsson (Gaziantepspor), Darwin Machís (Huesca, k.), Álvaro García (Cádiz, k.), Diego Buonanotte (AEK Athén, i.)
UD LAS PALMAS
Érkezett: Sergio Araujo (Boca Juniors, 1.500.000), Alfredo Ortuno (Granada, 1.000.000), Carlos Gutiérrez (Leganés, kv.), Tyronne (Huesca, kv.), Benja (Sabadell, kv.), Jonathan Viera (Standard Liege, 900.000), Pedro Bigas (Mallorca, i.), Javi Varas (Real Valladolid, i.), Willian José (Deportivo Maldonado, k.), Javier Garrido (Norwich City, i.), Antolín Alcaraz (Everton, i.)
Távozott: Casto (Almería, i.), Sergio Araujo (Boca Juniors, kv.), Jonathan Viera (Standard Liege, kv.), Alfredo Ortuno (Granada, kv.), Chus Sosa (CD Huesca, kv.), Guzmán Casaseca (Real Valladolid, i.), Benja (Llagostera, i.), Marcelo Silva (Real Valladolid, i.), Alfredo Ortuno (Real Zaragoza, k.), Tyronne (Huesca, k.), Christian Fernández (Huesca, k.), Héctor Figueroa (Huesca, k.)
UD LEVANTE
Érkezett: Rubén (Almería, i.), Verza (Almería, i.), Roger (Real Valladolid, kv.), Javi Jiménez (AD Alcorcón, kv.), Jason (Levante U18), Nabil Gilasz (Porto, k.), Deyverson (Belenenses, 2.000.000), Ángel Trujillo (Almería, 1.000.000), Zuhair Feddal (Parma, i.)
Távozott: Papakouli Diop (szl.), Andreas Ivanschitz (Sounders FC, i.), Loukas Vyntra (szl.), Iván Ramis (Eibar, i.), Kalu Uche (szl.), Mohamed Sissoko (Sanghaj Greenland, i.), Diego Marino (Real Valladolid, kv.), David Barral (al-Dafra), Jefferson Lerma (Atlético Huila, k.)
FC MÁLAGA
Érkezett: Juan Carlos (SC Braga, k.), Fábio Espinho (Ludogorec Razgrad, i.), Charles (Celta Vigo, 500.000), Nordin Amrabat (Galatasaray, 3.500.000), Bobley Anderson (AD Alcorcón, kv.), Francisco Portillo (Real Betis, kv.), Fabrice Olinga (Viitorul Constanta, kv.), Duje Cop (Cagliari, k., 750.000), Adnan Tigaduini (NAC Breda, 1.200.000), Raúl Albentosa (Derby County, k.), Nordin Amrabat (Galatasaray, 3.500.000)
Távozott: Francisco Portillo (Real Betis, 1.000.000), Ezequiel Rescaldani (Puebla, k.), Juanmi (Southampton, 7.000.000), Samu Castillejo (Villarreal, 8.000.000), Samuel (Villarreal, 8.000.000), Bobley Anderson (szl.), Luis Alberto (Liverpool, kv.), Nordin Amrabat (Galatasaray, kv.), Javi Guerra (Cardiff City, kv.), Sergio Sánchez (Panathinaikosz, i.)
REAL MADRID
Érkezett: Marco Asensio (RCD Mallorca, 3.500.000), Danilo (FC Porto, 31.500.000), Lucas Vázquez (Espanyol, 1.000.000), Denisz Cserisev (Villarreal, kv.), Casemiro (FC Porto, kv.), Kiko Casilla (Espanyol, 6.000.000), Jesús Vallejo (Real Zaragoza, 5.000.000)
Távozott: Sami Khedira (Juventus, i.), Javier Hernández (Manchester United, kv.), Iker Casillas (Porto, i.), Fernando Pacheco (Alavés, i.), Jesús Vallejo (Real Zaragoza, k.)
REAL SOCIEDAD SAN SEBASTIÁN
Érkezett: Iker Hernández (Real Sociedad B), Aritz Elustondo (Real Sociedad B), Alain Oyarzun (Real Sociedad B), Ander Bardaji (Real Sociedad B), Raúl Navas (Eibar, kv.), Diego Ifrán (CD Tenerife, kv.), Marco Sangalli (Deportivo Alavés, kv.), Liassine Cadamuro (Osasuna, kv.), Jon Gaztanaga (Ponferradina, kv.), Pablo Hervías (Osasuna, kv.), Inai Urkizu (Real Unión, kv.), David Concha (Racing Santander, 1.000.000), Bruma (Galatasaray, k., 1.900.000), Diego Reyes (Porto, k.), Jonathas (Elche, 7.200.000)
Távozott: Enaut Zubikarai (szl.), Diego Ifrán (szl.), Marco Sangalli (CD Mirandés, i.), Gorka Elustondo (Athletic Bilbao, i.), Daniel Estrada (Deportivo Alavés, i.), Jon Gaztanaga (CD Numancia, k.), Alfred Finnbogason (Olympiakosz, k., 1.000.000), Pablo Hervías (Real Oviedo, k.)
FC SEVILLA
Érkezett: Michael Krohn-Dehli (Celta Vigo, i.), Iago Aspas (Liverpool, 6.000.000), Gaël Kakuta (Chelsea, 3.500.000), Adil Rami (AC Milan, 3.500.000), Javi Hervás (Sabadell, kv.), Manu del Moral (Eibar, kv.), Raul Rusescu (Steaua Bucuresti, kv.), Babá Diawara (Getafe, kv.), Cicinho (Numancia, kv.), Bryan Rabello (Leganés, kv.), Sergio Escudero (Getafe), Jevgen Konopljanka (Dnipro Dnipropetrovszk, i.), Steven N'Zonzi (Stoke City, 9.500.000), Ciro Immobile (Borussia Dortmund, k., 3.000.000), Mariano (Girondins Bordeaux, 3.500.000), Luismi (Sevilla B)
Távozott: Aleix Vidal (Barcelona, 17.000.000), Stéphane Mbia (Trabzonspor, i.), Iago Aspas (Celta Vigo, 5.300.000), Fernando Navarro (Deportivo La Coruna, i.), Manu del Moral (szl.), Babá (szl.), Cicinho (Bahia, i.), Alejandro Arribas (Deportivo La Coruna), Gerard Deulofeu (Barcelona, kv.), Carlos Bacca (AS Milan, 30.000.000), Diogo Figueiras (Genoa, k.), Bryan Rabello (Santos, i.), Mariano Barbosa (Villarreal, i.), Javi Hervás (szl.), Piotr Trochowski (Augsburg, i.)
FC VILLARREAL
Érkezett: Alphonse Aréola (PSG, k.), Samu Castillejo (Málaga, 8.000.000), Samuel (Málaga, 8.000.000), Leo Baptistao (Atlético Madrid, k.), Víctor Ruiz (Valencia, 2.700.000), Alekszandar Pantics (Córdoba, kv.), Javier Aquino (Rayo Vallecano, kv.), Pablo Iniguez (Girona, kv.), Jonathan Pereira (Real Valladolid, kv.), Cani (Atlético Madrid, kv.), Javier Espinosa (Almería, kv.), Hernán Pérez (Real Valladolid, kv.), Marcos López (La Roda, kv.), Mariano Barbosa (Sevilla, i.), Roberto Soldado (Tottenham, k.)
Távozott: Ikechukwu Uche (Tigres, 3.500.000), Luciano Vietto (Atlético Madrid, 20.000.000), Javier Aquino (Tigres, 4.900.000), Denisz Cserisev (Real Madrid, kv.), Víctor Ruiz (Valencia, kv.), Joel Campbell (Arsenal, kv.), José Antonio Dorado (Rayo Vallecano, i.), Moi Gómez (Getafe, i.), Giovani dos Santos (Los Angeles Galaxy, 7.000.000), Juan Carlos (Albacete, i.), Cani (Deportivo La Coruna), Gerard Moreno (Espanyol, 1.500.000)
VALENCIA
Érkezett: Rodrigo (Benfica, 30.000.000), Yoel Rodríguez (Celta Vigo, 2.000.000), Joao Cancelo (Benfica, 15.000.000), André Gomes (Benfica, 15.000.000), Álvaro Negredo (Manchester City, 30.000.000), Federico Cartabia (Córdoba, kv.), Víctor Ruiz (Villarreal, kv.), Vinícius Araújo (Standard Liege, kv.), Andrés Guardado (PSV, kv.), Robert Ibánez (Granada, kv.), Zakaria Bakkali (PSV II, i.), Santi Mina (Celta Vigo, 10.000.000), Danilo (SC Braga, k.), Mathew Ryan (FC Bruges, 7.000.000)
Távozott: Andrés Guardado (PSV, 2.800.000), Vinícius Araújo (Cruzeiro, k.), Víctor Ruiz (Villarreal, 2.700.000), Yoel Rodríguez (Celta Vigo, kv.), Joao Cancelo (Benfica, kv.), Filipe Augusto (Rio Ave FC, kv.), Álvaro Negredo (Manchester City, kv.), Rodrigo (Benfica, kv.), André Gomes (Benfica, kv.), Robert Ibánez (Granada, k.), Federico Cartabia (Deportivo, k.)
RAYO VALLECANO
Érkezett: Johan Mojica (Real Valladolid, kv.), Diego Aguirre (CD Leganés, kv.), Lass Bangoura (Granada, kv.), José Antonio Dorado (Villarreal, i.), Ousseynou Cissé (Dijon, i.), Diego Llorente (Real Madrid B, k.), Bebé (Benfica, k.), Csengtung Csang (Pejcsing Kuoan, k.), Patrick Ebert (Szpartak Moszkva, i.), Juan Carlos (Córdoba, 100.000), Luis Farina (Benfica, k.)
Távozott: Emiliano Insúa (Atlético Madrid, kv.), Alberto Bueno (FC Porto, i.), Zé Castro (szl.), Alejandro Pozuelo (szl.), Manucho (szl.), Gaël Kakuta (Chelsea, kv.), Licá (FC Porto, kv.), Javier Aquino (Villarreal, kv.), Abdoulaye Ba (FC Porto, kv.), Cristian Álvarez (San Lorenzo, kv.), Leo Baptistao (Atlético Madrid, kv.), Mohammed Fatau (Granada, kv.), Jorge Morcillo (Almería, i.), Alex Moreno (Elche, k.)
AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK
UD ALMERÍA
Érkezett: Chuli (Real Betis, 500.000), Iago Díaz (Lugo, i.), Ángel Montoro (Recreativo Huelva, i.), Eldin Hadzic (Real Zaragoza, i.), Casto (Las Palmas, i.), Jorge Morcillo (Rayo Vallecano, i.), Mohammed Fatau (Granada, k.), Quique (Racing Santander, kv.), Carlos Cuéllar (Norwich City, i.)
Távozott: Tomer Hemed (Brighton and Hove Albion, 1.400.000), Rubén (Levante, i.), Mauro dos Santos (Eibar, i.), Verza (Levante, i.), Edgar Méndez (Granada), José Manuel Casado (szl.), Mané (szl.), Thievy Bifouma (Espanyol, kv.), Javier Espinosa (Villarreal, kv.), Ángel Trujillo (Levante, 1.000.000)
FC CÓRDOBA
Érkezett: José Ángel Crespo (Bologna, 500.000), Fidel (Elche, i.), Domingo Cisma (Elche, i.), Szasa Markovics (Partizan Beograd, i.), Jean Pineda (La Calera, i.), Héctor Rodas (Real Betis, i.), Brimah Razak (Mirandés, i.), Víctor Pérez (Real Valladolid, k.), Nando (Valencia B, k.), Bernardo (Racing Santander, kv.), Carlos Caballero (PAE Vería, kv.), Xisco (RCD Mallorca, kv.), Arturo Rodríguez (Llagostera, kv.), Fran Cruz (Alcorcón, kv.), Javi Cabezas (Barakaldo, kv.), Samu (Llagostera, kv.), Adri Cuevas (Hércules, kv.), Albert Dalmau (CD Lugo, i.)
Távozott: Dani Pinillos (Nottingham Forest, i.), Javi Cabezas (La Hoya Lorca, i.), Inigo López (Huesca, i.), Iago Bouzón (Gimnastic de Tarragona, i.), Mikel Saizar (AEK Larnaka, i.), Abel Gómez (Cádiz, i.), Edu Campabadal (RCD Mallorca, i.), Adrián Gunino (Fénix, kv.), Fede Vico (Anderlecht, kv.), Borja García (Real Madrid B, kv.), Bruno Zuculini (Manchester City, kv.), Fausto Rossi (Juventus, kv.), Bebé (Benfica, kv.), Fidel (Elche, kv.), Nabil Gilasz (Porto, kv.), José Ángel Crespo (Bologna, kv.), Alekszandar Pantics (Villarreal, kv.), Rene Krhin (Inter, kv.), Federico Cartabia (Valencia, kv.), Edimar (Chievo Verona, kv.), Juan Carlos (Rayo Vallecano, 100.000), Adri Cuevas (Hércules Alicante, i.), Samu (Llagostera, k.)
FC ELCHE
Érkezett: Jonathas (Pescara, 1.500.000), Miguel Cifuentes (Elche Ilicitano), Fidel (Córdoba, kv.), Charlie I’Anson (Real Oviedo, kv.), Pelayo (Lugo, kv.), Sergio Léon (Llagostera, kv.), Nono (Betis, i.), Alex Moreno (Rayo Vallecano, k.), Héctor Hernández (Atlético Madrid B, k.), Hugo Álvarez (Tenerife, i.), Isidoro (Elche, i.), Armando Lozano (egyesület nélküli)
Távozott: Jonathas (Real Sociedad, 7.200.000), Fidel (Córdoba, i.), Pedro Mosquera (Deportivo La Coruna, i.), Damián Suárez (Getafe, i.), Fajcal Fadzsr (Deportivo La Coruna, i.), Domingo Cisma (Córdoba, i.), Garry Rodrigues (PAOK Szaloniki, i.), Sergio Pelegrín (Alavés, i.), Manu Herrera (Real Zaragoza, i.), Jonathas (Pescara, kv.), David Lombán (Granada, i.), Coro (szl.), Przemyslaw Tyton (PSV, kv.), Mario Pasalic (Chelsea, kv.), Enzo Roco (Universidad Católica, kv.), Víctor Rodríguez (Getafe, i.), Edu Albacar (visszavonult), Aarón Níguez (szl.), Cristian Herrera (szl.), Coro (Real Mallorca, i.)
ARGENTIN ÉLVONAL
(a fontosabb egyesületek fontosabb igazolásai)
CLUB ATLÉTICO BOCA JUNIORS
Érkezett: Carlos Tévez (Juventus, 6.500.000), Fernando Tobio (Palmeiras, k.), Guillermo Fernández (Rafaela, kv.)
Távozott: Leandro Paredes (AS Roma, 4.500.000), Guido Vadalá (Juventus, k., 3.500.000), Emanuel Gigliotti (Lifan, 2.750.000), Sergio Araujo (Las Palmas, 1.500.000), Gonzalo Castellani (Lanús, k.), Guillermo Burdisso (Club León), Guillermo Fernández (Godoy Cruz, k.), Juan Manuel Martínez (szl.), Marco Torsiglieri (Metaliszt Harkiv, kv.), Pablo Osvaldo (Southampton, kv.), Federico Carrizo (Cruz Azul, k.)
ESTUDIANTES DE LA PLATA
Érkezett: Jorge Luna (Chile Wanderers, kv.), Gabriel Graciani (Independiente, kv.)
Távozott: Guido Carrillo (AS Monaco, 8.800.000), Santiago Vergini (Sunderland, 2.850.000), Diego Vera (Independiente, 150.000), Román Martínez (Lanús, i.), Jorge Luna (al-Dafra), Matías Aguirregaray (Penarol, k.)
CLUB ATLÉTICO RIVER PLATE
Érkezett: Javier Saviola (Hellas Verona, i.), Lucho González (al-Rajjan, i.), Nicolás Bertolo (Banfield), Tabaré Viúdez (egyesület nélküli), Federico Andrada (Metz, kv.), Carlos Carbonero (Cesena, kv.)
Távozott: Teófilo Gutiérrez (Sporting CP, 3.400.000), Germán Pezzella (Real Betis, 2.250.000), Federico Andrada (Rafaela, k.), Giovanni Simeone (Banfield, k.), Ezequiel Cirigliano (FC Dallas, k.), Ariel Rojas (Cruz Azul), Pablo Aimar (visszavonult), Fernando Cavenaghi (visszavonult)
CLUB ATLÉTICO SAN LORENZO DE ALMAGRO
Érkezett: Álvaro Montero (Sao Caetano B, i.), Martín Rolle (Asterasz Tripolisz, kv.), Nicolás Blandi (Évian, kv.), Fernando Elizari (O’Higgins, kv.), Cristian Álvarez (Rayo Vallecano, kv.)
Távozott: Juan Cavallaro (LDU Quito, k., 80.000), Alan Ruiz (Colón, k.), Cristian Álvarez (Cerro Porteno, k.), Gonzalo Verón (New York Red Bulls)
CLUB ATLÉTICO LANÚS
Érkezett: Román Martínez (Estudiantes, i.), Gonzalo Castellani (Boca Juniors, k.), Denis Stracqualursi (Banijasz)
Távozott: Lucas Melano (Portland Timbers, 4.600.000), Fernando Barrientos (Atlético Paranaense, 615.000), Jorge Ortiz (Independiente), Alejandro Silva (Olimpia Asunción)
CA INDEPENDIENTE DE AVELLANEDA
Érkezett: Hernán Pellerano (Vélez, i.), Jorge Pereyra Díaz (Dzsohor), Cristian Rodríguez (Atlético Madrid, i.), Jorge Ortiz (Lanús)
Távozott: Claudio Riano (Unión Santa Fé, i.)
Vastaggal az elmúlt hét nap átigazolásai, lezárva péntek délben

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik