La Liga: Rajkovics remekelt, nem tudott nyerni a Bilbao

BJ BJBJ BJ
Vágólapra másolva!
2022.08.15. 19:20
null
Fotó: Athletic Bilbao
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a La Liga 1. fordulójában az Athletic Bilbao hazai pályán nem bírt az RCD Mallorcával (0–0).


SPANYOL LA LIGA
1. FORDULÓ
Athletic Bilbao–RCD Mallorca 0–0

Csaknem telt ház, ragyogó napsütés és hangulat fogadta az Athleticet és a Mallorcát a San Mamésben, ahol sokkal jobban kezdtek a hazaiak, ám nem született gól „a híres fúvós”, Asier Villalibre gyönyörű perdítése és Álex Berenguer hétméteres lövése után sem.

Mikel Vesga 24 méteres, ballábas lövése a kapufán csattant, a többi próbálkozást védte Predrag Rajkovics. A szünet előtti utolsó percben is megmutatta a szerb, hogy jó kapus, mert szerencséje volt: már a földön ült, amikor éppen őt találta el hat méterről, középről a bevetődő Iker Muniain.


Rajkovics a kapufára tolta Yuri Berchiche 19 méteres bombáját, a másik oldalon Unai Simón védett egy hatméteres Li Kang In-fejest.


Nem volt könnyű dolga a La Ligában most debütáló játékvezetőnek, Javier Iglesias Villanuevának, akit komoly színészi teljesítményekkel teszteltek a játékosok, miközben a korábbi csapatához a nyáron visszatérő hazai mester, Ernesto Valverde egyre idegesebben nézte hol a pályát, hol az órát.

Rajkovics a hajrában bemutatta élete egyik legnagyobb védését Gorka Guruzeta egyik védőn megpattanó lövésénél, majd Nico Williams lőtt a kapusba jobbal az ötös jobb sarkáról, így maradt a döntetlen.

 



KORÁBBAN

 

PÉNTEK
Osasuna–Sevilla 2–1
(Ávila 9., Aimar Oroz 74. – 11-esből, ill. Rafa Mir 11.)
SZOMBAT
FC Barcelona–Rayo Vallecano 0–0
Celta Vigo–Espanyol 2–2
(Iago Aspas 45+2., Goncalo Paciencia 63., ill. Edu Expósito 72., Joselu 90+8. – 11-esből)
Valladolid–Villarreal 0–3
(N. Jackson 49., Álex Baena 81., 89.)

VASÁRNAP
Cádiz–Real Sociedad 0–1 (Kubo 24.)
Valencia–Girona 1–0 (Carlos Soler 45+1. – 11-esből)
Almería–Real Madrid 1–2 (Ramazani 6., ill. Lucas Vázquez 61., Alaba 75.)

KÉSŐBB
19.30:Getafe–Atlético Madrid (Tv:Spíler2)
21.30: RealBetis–Elche (Tv:Spíler2)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik