MTI
L. M.
2023.05.23 15:13 Frissítve: 2023.05.23 15:58

La Liga: négy személyt őrizetbe vettek a Vinícius-bábu fellógatása kapcsán

Négy személyt őrizetbe vettek a Real Madrid labdarúgóját, Vinícius Júniort ábrázoló bábu fellógatása kapcsán – jelentette be kedden a spanyol rendőrség.

„Madrid utálja a Realt!” – állt a molinón (Fotó: Twitter.com)

 

Januárban a Király-kupában a későbbi győztes Real Madrid és az Atlético Madrid negyeddöntője előtt a spanyol fővárosban a brazil támadó 20-as mezébe öltöztetett próbababát lógattak le a nyakára kötött kötéllel, fölé pedig egy piros molinót akasztottak, amelyen fehér betűkkel a „Madrid gyűlöli a Realt” felirat állt.

A molinón szereplő gyűlöletkeltő üzenetet sűrűn alkalmazzák a „matracosok” egyik ultracsoportjának transzparensein. A négy őrizetbe vett férfi 19 és 24 év közötti, közülük hárman az Atlético egyik szélsőséges szurkolói csoportjához tartoznak, a negyedik személy pedig a csoport követője, és négyük között vannak büntetett előéletűek. Beazonosításukra biztonsági kamerák felvételei alapján került sor.

A brazil válogatott támadót a hétvégi mérkőzésen az ellenfél Valencia szurkolói a bajnoki találkozó során szinte végig becsmérelték, a 70. percben szólt először a játékvezetőnek – ezután percekig állt a játék –, majd állítása szerint ennek hatására különbözött össze az egyik valenciai játékossal, amiért aztán kiállították. A Sky Sports arról számolt be, hogy három embert a rendőrség ebben az esetben is letartóztatott. 

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője a mérkőzés után arról beszélt, hogy a bírónak félbe kellett volna szakítania a játékot, Vinícius pedig a La Ligát és Spanyolországot is rasszistának nevezte az eset után. A La Liga eljárást indított az ügyben és jelezte, megvizsgálja a meccsről készült felvételeket, hogy pontosan mi történt a stadionban. Ugyanakkor a bajnokság igazgatója arra hívta fel a brazil csatár figyelmét, ne engedje provokálni magát, és egyben közölte, Vinicius nem jelent meg azon a két találkozón, amelyet a korábbi, általa rasszistának nevezett esetek miatt kérvényezett, ezért feleslegesen kritizálja a vezetőséget.

AZ NSO AJÁNLJA
La Liga: felmentették a munkavégzés alól a Valencia–Real meccs VAR-játékvezetőjét
La Liga: a Real Madrid a Legfőbb Ügyészséghez fordult a Vinícius-ügyben
La Liga: A rasszisták elérték, hogy kiállítsanak – Vinícius Júnior

 

2023.09.21 23:28:30

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Brit-szigetekről érkezett három legutóbbi világsztár, Michael Owen, David Beckham és Gareth Bale talán egyike sem találta meg ilyen gyorsan a közönség szívéhez vezető utat, ennyire egyöntetű elfogadottságnak pedig meglehet, egész itteni karrierjük alatt nem örülhettek, mint Jude Bellingham hat tétmérkőzést követően.

2023.09.17 13:17:04

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Korán vezetést szereztek a vendégek, de a madridiak a második félidőben kétszer is betaláltak, így továbbra is hibátlanok.

2023.09.16 19:54:03

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A Barcelona remekül használta ki a helyzeteit, a sevillai csapat kevés ellenállást tanúsított.

2023.08.13 08:45:38

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Sorozatban negyedik alkalommal sem tudtak kapuba találni a katalánok a Getafe otthonában.

2023.08.12 13:40:07

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Jude Bellingham góllal debütált, a „királyi gárda” pedig az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát Bilbaóban.