Király-kupa: a „Real-ölő” a Bilbaót is megizzasztotta

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.01.28. 22:49
null
Soldadóék magabiztosan jutottak nyolc közé (Fotó: Getty Images)
A Granada kiütéses, 6–0-s győzelemmel lépett a legjobb nyolc közé a spanyol Király-kupában. Az élvonalbeli együttes a harmadosztályú Navalcarnero otthonába látogatott, és az első félidő 9. és 34. perce között négyszer is betalálva a szünetig el is döntött minden fontos kérdést. Az Athletic Bilbao a második félidőben fordított, ezzel kiejtette a korábban a Real Madridot is búcsúztató Alcoyanót.

 

A mérkőzés különlegessége, hogy a Granada mind a hat gólját más és más játékos szerezte, az első félidőben German Sánchez, Alberto Soro, Fede, majd Roberto Soldado volt eredményes, a fordulást követően pedig Dimitri Foulquier és Jorge Molina vette be a hazaiak kapuját (6–0).

Ha valaki csak felületesen nézett a párosításra, annyit láthatott, az Athletic Bilbaóra is egy harmadosztályú csapat várt. Csakhogy ez a csapat „Real-ölő”, azaz a múlt héten a Real Madridot – előtte pedig a szintén élvonalbeli Huescát – búcsúztató Alcoyano volt.

A házigazda labdabirtoklásban ugyan jelentősen elmaradt a 2020-as döntőstől (az előző kiírás fináléját még mindig nem játszották le a koronavírus-válság miatt), ám a helyzetek számában ez egyáltalán nem mutatkozott meg. Az Alcoyano veszélyes kontráiból a 39. percben ráadásul gól is született, Pablo Carbonell szerzett kisebb csodával felérő vezető találatot (1–0).

A fordulás után fokozatot váltott a Bilbao, sorra jöttek a cserék Marcelino vezetőedzőtől, a La Ligában is alapembernek számító játékosok közül Raúl García és Iker Muniaín a szünetben, Inaki Williams a 66. percben szállt be. Utóbbi már 1–1-es állásnál, miután Asier Villalibre fejelt az ötös bal sarkától a hosszú felsőbe.

S hogy milyen a kapussors! A 78. percben Williams adott ékes példát belőle, Iker Muniaín szabadrúgása után a rossz ütemben kimozduló José Figueras elől el-, egyúttal a kapuba bólintva a labdát (1–2). A 41 éves kapus a Real Madrid ellen igazi hős volt, és ezen az estén is több nagy bravúrt bemutatott, a második kapott gól után nem sokkal Muniaínátlövésénél, majd a 90. percben szintén a spanyol szélső közeli kísérleténél védett nagyot. Ám ezek már nem osztottak, nem szoroztak.

Az Alcoyano-csoda véget ért.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Navalcarnero (III.)–Granada 0–6
Alcoyano (III.)–Athletic Bilbao 1–2

KORÁBBAN

Sevilla–Valencia 3–0
Almería (II.)
–Osasuna0–0–11-esekkel 5–4

Rayo Vallecano (II.)–Barcelona 1–2 – bővebben itt!
Real Valladolid–Levante 2–4
Real Betis–Real Sociedad 3–1 – hosszabbítás után
Girona (II.)–Villarreal 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik