Király-kupa: a Betis kiejtette a Real Sociedadot

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.01.26. 23:41
null
A Betis kiejtette a Real Sociedadot (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjében a Real Betis hosszabbítás után 3–1-re legyőzte a Real Sociedadot, így bejutott a legjobb nyolc közé. A Villarreal a másodosztályú Gironát, a Levante a Real Valladolidot búcsúztatta.

 

A Real Sociedad Mikel Oyarzabal góljával már a 13. percben vezetést szerzett a Betis otthonában. A vendégek 48. percben Illarramendi kiállítása után emberhátrányba kerültek, igaz, a 75. percben Sanabria is begyűjtötte a második sárga lapját, így egyenlő létszámban folytathatták a felek. Ez pedig az egyenlítést is magával hozta, a kiállítás után három perccel Sergio Canales egalizált.

Következhetett a hosszabbítás, amelyben Borja Iglesias kétszer is eredményes volt, így a Betis 3–1-re nyert, és kiejtette a Real Sociedadot. A baszk csapatnak maradt érdekeltsége a kupában, igaz, még az előző kiírás miatt, hiszen a koronavírus-járvány miatt 2021. április 4-ére halasztották a 2019–2020-as idény fináléját, amelyben a Real Sociedad az Athletic Bilbaóval találkozik.

A Levante kétgólos győzelmet aratott a Real Valladolid otthonában (2–4). A vendégek első gólját a korábban az Újpestben futballozó Enisz Bardi szerezte: az északmacedón középpályás trükkös szabadrúgásból köszönt be, a labdát a felugró sorfal alatt elgurítva küldte a kapuba.

A Villarreal Yeremi Pino góljával nyert 1–0-ra a másodosztályú Girnona otthonában.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Real Valladolid–Levante 2–4
Real Betis–Real Sociedad 3–1 – hosszabbítás után
Girona (II.)–Villarreal 0–1

SZERDÁN JÁTSSZÁK
19.00:Sevilla–Valencia
21.00:Almería (II.)–Osasuna
21.00:Rayo Vallecano (II.)–FC Barcelona (Tv:Sport1)

CSÜTÖRTÖKÖN JÁTSSZÁK
19.00:Navalcarnero (III.)–Granada (Tv:Sport1)
21:00:Alcoyano (III.)–Athletic Bilbao (Tv:Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik