„Figyelj, Zambia!” Messi már megint duplázott

Vágólapra másolva!
2012.12.12. 22:01
null
Messi utolérhetetlen: már megint két gólt szerzett (Fotó: Reuters)
A Barcelona Lionel Messi duplájával 2–0-ra győzött a Córdoba ellen idegenben a labdarúgó Spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A Sevilla 5–0-ra nyert Mallorcán, míg a Bilbao ikszelt a harmadosztályú Eibarral.

CÓRDOBA–BARCELONA

Lionel Messi a hétvégén megdöntötte Gerd Müller gólrekordját: megszerezte a 85. és a 86. találatát ebben a naptári évben, de az argentin aranylabdás ennek ellenére nem kapott pihenőt a másodosztályú Córdoba elleni kupameccsre sem.

Mindössze tizenegy perc telt el a találkozóból, és Messi folytatta az elképesztő gólgyártást – talán a zambiaiakat akarja elhallgattatni –, Thiago indította David Villát, aki Messihez passzolt, ő pedig az üres kapuba lőtt. 0–1

Hosszú ideig nem született újabb gól, bár a Córdoba a kapuba talált, de les miatt nem adták meg a találatot.

A 74. percben aztán ismét jött Lionel Messi, és kihasználta, hogy nagyszerű passzt kapott Alexis Sáncheztől, majd magabiztosan lőtte el a labdát Mikel Saizar kapus mellett. 0–2

Több találat nem született a meccsen, így Messi 88 gólnál jár az idén, a Barcelona pedig kényelmes helyzetben várhatja a visszavágót.

CÓRDOBA–BARCELONA 0–2

A TÖBBI MECCSEN

A Sevilla eldöntötte a továbbjutást a Mallorca otthonában: az andalúziaiak öt gólig meg sem álltak. Álvaro Negredo duplázott az 5–0-ra megnyert találkozón.

A Bilbaót meglepte a harmadosztályú Eibar, amely vezetést szerzett a baszkok otthonában, és Aduriz csak a 89. percben egyenlített.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Córdoba–FC Barcelona 0–2 (Messi 11. , 74.)
Mallorca–Sevilla 0–5 (Negredo 13., 18., Medel 26., Botia 47., Luna 84.)
KÉSŐBB
22.00: Atlético Madrid–Getafe
22.00: Celta Vigo–Real Madrid (Tv: DigiSport2)
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Athletic Bilbao–Eibar 1–1 (Aduriz 89., ill. Arruabarrena 72. – 11-esből)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik