Bayern: „Alaba azt mondta, hogy a Barcában akar játszani”

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.09.14. 11:37
null
Uli Hoeness szerint hiába igazolt a védő a nyáron a királyiakhoz, az álma az, hogy a katalán klubban játsszon (Fotó: AFP)
A Bayern München korábbi elnöke, a bajoroknál jelenleg is elnökségi tagként ténykedő Uli Hoeness azt állította a Bayern 1-rádió adásában, hogy a nyári átigazolási időszakban a Real Madridhoz csatlakozó David Alaba korábban azt mondta neki, az álma a Barcelonában játszani.

 

David Alaba tizenhárom év s megannyi nagy siker (többek között kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, tízszeres Bundesliga-bajnok) után otthagyta a Bayern Münchent, és ingyen szerződött a Real Madridhoz, mivel hosszas egyeztetéseket követően sem sikerült megállapodnia a bajor vezetőséggel egy új kontraktusról.

Akkor azt mondta a 29 éves osztrák védő, hogy nagy megtiszteltetés a madridiak mezét viselnie.

„Nagyon büszke és hálás vagyok, hogy magamra húzhatom a Real Madrid mezét, és mindent meg fogok tenni azért, hogy sikeresek legyünk közösen” – nyilatkozta David Alaba.

A bajorok korábbi elnöke azonban azt állítja, Alaba azt mondta neki, hogy az álma a királyiak ősi riválisánál, a Barcelonánál játszani.

„Egy nap a katalánoknál akarok futballozni – mondta nekem –, erre megkérdeztem, hogy az elnökükkel vagy a csődkezelőjükkel akar-e tárgyalni” – állítja a Bayern elnökségéhez tartozó Uli Hoeness, aki játékosként világ- és Európa-bajnoki címet nyert az NSZK-val.

A Bayern kedden éppen a Barcával méri össze erejét a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában az E jelű kvartettben, s a gránátvörös-kékeknek van miért visszavágniuk, hiszen a két csapat legutóbbi meccsén a bajorok 8–2-re diadalmaskodtak.

Uli Hoeness kitért a párosításra is.

„A Barcelona már nem példakép nekünk. A Bayern sokkal esélyesebb, mivel a katalánok pénzügyi nehézségeik miatt több fontos játékosukat is eladták.”

BAJNOKOK LIGÁJA, 2021–2022
CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
SZEPTEMBER 14., KEDD
E-CSOPORT

21.00: Barcelona–Bayern München
21.00: Dinamo Kijev–Benfica

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik