CS. B. 2021.09.14 11:37 Frissítve: 2021.09.14 11:53

Bayern: „Alaba azt mondta, hogy a Barcában akar játszani”

A Bayern München korábbi elnöke, a bajoroknál jelenleg is elnökségi tagként ténykedő Uli Hoeness azt állította a Bayern 1-rádió adásában, hogy a nyári átigazolási időszakban a Real Madridhoz csatlakozó David Alaba korábban azt mondta neki, az álma a Barcelonában játszani.

Uli Hoeness szerint hiába igazolt nyáron a védő a „királyiakhoz”, az álma a katalán klubban játszani (Fotó: AFP)
Uli Hoeness szerint hiába igazolt a védő a nyáron a királyiakhoz, az álma az, hogy a katalán klubban játsszon (Fotó: AFP)

 

David Alaba tizenhárom év s megannyi nagy siker (többek között kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, tízszeres Bundesliga-bajnok) után otthagyta a Bayern Münchent, és ingyen szerződött a Real Madridhoz, mivel hosszas egyeztetéseket követően sem sikerült megállapodnia a bajor vezetőséggel egy új kontraktusról. 

Akkor azt mondta a 29 éves osztrák védő, hogy nagy megtiszteltetés a madridiak mezét viselnie.

„Nagyon büszke és hálás vagyok, hogy magamra húzhatom a Real Madrid mezét, és mindent meg fogok tenni azért, hogy sikeresek legyünk közösen” – nyilatkozta David Alaba.

A bajorok korábbi elnöke azonban azt állítja, Alaba azt mondta neki, hogy az álma a királyiak ősi riválisánál, a Barcelonánál játszani.

„Egy nap a katalánoknál akarok futballozni – mondta nekem –, erre megkérdeztem, hogy az elnökükkel vagy a csődkezelőjükkel akar-e tárgyalni” – állítja a Bayern elnökségéhez tartozó Uli Hoeness, aki játékosként világ- és Európa-bajnoki címet nyert az NSZK-val.

A Bayern kedden éppen a Barcával méri össze erejét a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában az E jelű kvartettben, s a gránátvörös-kékeknek van miért visszavágniuk, hiszen a két csapat legutóbbi meccsén a bajorok 8–2-re diadalmaskodtak.

Uli Hoeness kitért a párosításra is.

„A Barcelona már nem példakép nekünk. A Bayern sokkal esélyesebb, mivel a katalánok pénzügyi nehézségeik miatt több fontos játékosukat is eladták.”

BAJNOKOK LIGÁJA, 2021–2022
CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
SZEPTEMBER 14., KEDD
E-CSOPORT

21.00: Barcelona–Bayern München
21.00: Dinamo Kijev–Benfica

2023.02.02 20:43:42

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az edzőváltás nem segített a Valencián, a második félidő elején Asensio és Vinícius Júnior gyorsan eldöntötte a bajnokit.

2023.02.01 20:45:55

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Jules Koundé öngólja után izgalmas volt a hajrá, de a katalánok begyűjtötték a három pontot Sevillában.

2023.01.29 20:43:02

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A brazil szélső egymaga mesterhármast lőhetett volna, de Alex Remiro pazar napot fogott ki.

2023.01.27 23:23:53

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Tovább folytatódott a gránátvörös-kékek győzelmi sorozata.

2023.01.26 20:44:31

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Ismét hátrányba került az Ancelotti-csapat, de segítettek a cserék: a legjobb négy között a hazai kupában a Real.