Barcelona: Juventus, Inter? A játékos közleményben reagált

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.29. 16:53
null
Arthur maradni szeretne az FC Barcelonánál (Fotó: AFP)
Egyre többször olvashatunk az átigazolási pletykák között Arthurról, az FC Barcelona brazil középpályásáról, így a 23 éves játékos jobbnak látta, ha hivatalos közleményben tisztázza a helyzetet.

 

Arthurt az elmúlt hetekben több klubbal, például az olasz Interrel és a Juventusszal is szóba hozták, így nem meglepő, hogy megszólalt – habár Quique Setién vezetőedző szívesen megtartaná.

„Spekulációk mindig lesznek, de az az igazság, hogy nagyon világos a tervem – az egyetlen opció, ami érdekel, az az, hogy a Barcánál maradjak. Nyugodt és boldog vagyok itt, hálával tartozom a klubnak és az edzői stábnak, amiért hisznek bennem. Ez egy újabb érv, ami miatt teljesen biztos lehetek abban, hogy itt akarok maradni.”

„A feltételezett érdeklődés más, nagy klubok részéről bármelyik játékos számára hízelgő, egyben pozitív jel lenne, de az én fejemben csak az az elképzelés él, hogy még évekig ennél a klubnál játszom. Ez az a klub, amelynél mindig is játszani akartam, mindenekelőtt szeretnék hosszú ideig itt maradni. Egyre otthonosabban érzem magam minden egyes itt töltött nap után – úgy a csapatban, mint a klubnál és a városban. Kedvelem az embereket és a kultúrát, és a szurkolók támogatását is érzem.”

„Száz százalékban a feladatomra koncentrálok, és már várom, hogy amint lehet, újra futballozhassunk, hiszen szeretnék tovább fejlődni futballistaként, és sok csatát megvívni a Barcával.”

Arthur 2018 nyarán 31 millióért érkezett a katalánokhoz a brazil Gremiótól, eddig 67 tétmeccsen négy gólt szerzett és hat gólpasszt jegyez. A jól sikerült első év után a mostani idényben több kritika is érte, illetve sérüléssel is bajlódott. A 20-szoros brazil válogatott játékos szerződése 2024 nyaráig érvényes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik