Barcelona: Arthur megegyezett a Juvéval, küszöbön a játékoscsere – sajtóhír

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.06.25. 18:06
null
Arthurt (gránátvörös-kékben) sikerült meggyőzni, minden bizonnyal a Juventusban folytatja (Fotó: AFP)
Csütörtök délután futótűzként terjedt el az olasz és a spanyol sportsajtóban a hír, miszerint Arthur, az FC Barcelona középpályása megegyezett a Juventusszal, így minden akadály elhárulni látszik az elől, hogy a katalán és a torinói klub elcserélje egymással a brazil futballistát és Miralem Pjanicot.

 

A Barcelona és a Juventus már hosszú hetek óta tárgyalt egymással Arthur és Pjanic elcserélésének ügyében, a két klub törekedett a megállapodásra, a bosnyák középpályás is igent mondott már a Barcának, de amíg Arthur ragaszkodott ahhoz az elképzeléséhez, hogy a katalánoknál szeretne maradni, addig a két egyesület nem tudott egyről a kettőre lépni.

Csütörtök délután azonban bekövetkezett az áttörés – számolt be róla többek között a Sky Italia, a RAC1, a Catalunya Radio, a Cadena SER, valamint két, átigazolási ügyekben általában jól értesült olasz újságíró, Fabrizio Romano és Romeo Agresti –, Arthurt sikerült meggyőzni a klubváltásról, sőt már a személyes feltételekben is megegyezett a Juvéval, így a két klub napokon belül (akár már pénteken) véglegesítheti a játékoscserét.

A megállapodás értelmében a Juventus 80 millió eurót utal majd át a Barcának, a spanyolok pedig 70-et az olaszoknak, ennek a könyvelés miatt lehet jelentősége. A Barcelona tehát tízmilliós nyereséget könyvelhet el az üzletből. Arthur öt évre ír majd alá a torinói egyletnél, amelynél idényenként ötmillió euró lesz az alapbére.

A RAC1 rádióadó úgy tudja, Arthur álláspontjának megváltoztatása javarészt Dani Alves érdeme, aki csupa jót mesélt honfitársának a torinói klubról. Arthur családja néhány nappal ezelőtt állítólag már lakáskeresésbe is kezdett az olasz városban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik